SR > Vetenskap

Tuesday, 18 February, 11:55

SR - 13 feb 20 kl. 06:02

Japansk diet från 1975 minskar fetmaTraditionell japansk kost från 1975 har i försök på möss och människor visat sig kunna motverka fetma och förbättra hälsan, enligt japanska forskare vid Tohokus universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tohokus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Japansk, dietfrån , 1975, minskar, fetma
DI - 10 nov 16 kl. 05:37

Japansk maskinorderingång minskar

Maskinorderingången i Japan sjönk 3,3 procent i september jämfört med månaden före, och steg med 4,3 procent jämfört med motsvarande månad föregående år..

YLE - 02 feb 13 kl. 16:14

Läkare: LCHF-diet minskar alkoholbegär

En kolhydratfattig diet minskar begäret efter alkohol. Det här säger läkaren Antti Heikkilä, som förespråkar den så kallade LCHF-dieten. Han tror att dieten också kunde användas för att behandla alkoholism.

Nyheter 24 - 14 mar 12 kl. 16:06

Läkarens sågning - "En diet för masochister"


Dieterna lovar succéresutat, nyttighet och viktnedgång. Men en efter en visar de sig med facit i hand vara i bästa fall verkningslösa - i sämsta direkt skadliga. Frågan är om det finns  någon diet som går att lita på i längden?

GöteborgsPosten - 17 okt 15 kl. 16:28

Så populär är din diet

Vegetarisk diet och LCHF-kost ökar medan 5:2-dieten minskar kraftigt. Det visar en färsk undersökning..

Skånskan - 08 jun 18 kl. 15:07

Nye sångaren gav Crash Diet ny energi

Det vore synd att påstå att sleazrockarna i Crash Diet haft flyt genom karriären. Under årens lopp har tre sångare lämnat sin post, inklusive originalvokalisten Dave Lepard, som tragiskt nog valde att lämna jordelivet på samma gång. Det är alltså inte konstigt att de kvarvarande medlemmarna i slutänden var beredda att kasta in handduken för gott så sent som för ett år sedan.

Skånskan - 09 nov 19 kl. 10:00

Japansk mat på svenska i Igelösa

Reportage Owkinawisk mat anpassad till nordiska smaklökar blev Okinordisk mat. Igelösa Life Science är ett privat medicinskt forskningsföretag som tagit fram den okinordiska maten.
Okinawa i Japan är ett så kallat blått område.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Commerzbank: Kinas BNP minskar 2-3 procent varje vecka

Det skriver Commerzbank-ekonomerna Bernd Weidensteiner och Hao Zhou i ett kundbrev. ”Även om detta är möjligt kan ett mindre gynnsamt scenario inte uteslutas”, enligt ekonomerna. De konstaterar att den ekonomiska aktiviteten inte på långa vägar har återvänt till det normala i Kina och att viktiga städer fortfarande är i karantän (vilket direkt påverkar omkring 60 miljoner människor, och 4,5 procent av Kinas BNP).

Dagens PS - 31 mar 18 kl. 08:54

GLAD PÅSK! Lev tio år längre på trendig diet

Till och med forskarna är tagna på sängen över resultatet från försöken med den nya, feta dieten. Tidningen Må Bra berättar om dieten, som består av ketogen kost och liknar en strikt LCHF-diet, framgår det. Enligt ny forskning, som tidningen hänvisar till, kan den ketogena dieten förlänga livet med tio år.

BT - 08 apr 18 kl. 11:01

Sveriges jordbruksfåglar minskar i antal

Jordbruksfåglar som sånglärkan, tofsvipan och staren, som är knutna till odlingslandskap, minskar stadigt i antal för varje år. Det rapporterar SVT med hänvisning till den årliga fågelinventering som gjorts sedan 1975 av Svensk fågeltaxering.(TT).

Blekinge Läns tidning - 08 apr 18 kl. 11:01

Sveriges jordbruksfåglar minskar i antal

Jordbruksfåglar som sånglärkan, tofsvipan och staren, som är knutna till odlingslandskap, minskar stadigt i antal för varje år. Det rapporterar SVT med hänvisning till den årliga fågelinventering som gjorts sedan 1975 av Svensk fågeltaxering.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Miljontals påverkade av bränderna i Australien

Nästan tre fjärdedelar av Australiens invånare uppskattas ha påverkats, direkt eller indirekt, av den senaste markbrandssäsongen..

SR - 5 timmar sedan

Maneterna som bränns utan att du rör dem

Nu kommer en förklaring till varför vissa maneter verkar kunna brännas på avstånd, utan att man ens snuddar vid dem..

SR - 5 timmar sedan

Internetbehandling kan hjälpa vid ofrivillig ensamhet

För många ofrivilligt ensamma kan internetbaserad behandling fungera bra, visar en nyligen publicerad vetenskaplig studie från Linköpings universitet..

SR - 5 timmar sedan

Skadeangrepp från granbarkborre kan minska

Insekten granbarkborren har inte förökat sig lika framgångsrikt som tidigare, enligt en pågående studie. Det kan tyda på att vi kanske kan vänta oss färre skadeangrepp i år..

SR - Igår: 07:00

Insektsbon åldersbestämmer australiska grottmålningar

I Australien har en forskargrupp lyckats datera aboriginmålningar till att vara 12 100 år gamla med ett intervall på bara 600 år med hjälp av en inhemsk art av grävstekel..

SR - Igår: 07:52

En person har fått en livmoder från en avliden donator

För första gången i Sverige har det genomförts en transplantation av en livmoder från en avliden donator..

SR - Igår: 06:00

Psykolog: Sjukvården måste ta ofrivillig ensamhet på större allvar

Omkring var tjugonde svensk känner sig ensam. För den som drabbas av kronisk ofrivillig ensamhet är den en påtaglig hälsorisk..

SR - Igår: 06:00

Fiskodling ute till havs fortsätter att utvecklas

Världsledande företaget Salmar ska nu upp i full produktion efter en lyckad start utanför norska västkusten. Det säger vattenbruksforskaren Max Troell..

SR - Igår: 06:00

Grönt ljus för bygget av ny neutrinofångare

Bygget av en ny neutrinodetektor i Japan har nu fått officiellt klartecken att påbörjas av landets parlament..

SR - 14 feb 20 kl. 06:00

Så blåser du egna jättesåpbubblor

Riktigt stora såpbubblor - hur gör man det? En ny studie visar att rätt blandning kan ge bubblor lika stora som en buss..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.