DI > Ekonomi

Sunday, 12 July, 18:42

DI - 12 feb 20 kl. 20:46

FRA: Sverige utsätts ständigt för cyberattacker från staterCyberhotet hänger numera oupphörligt över Sverige. Samtidigt är bristerna många, vilket öppnar för intrång. ”Vi pratar om resursstarka. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
FRA, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FRA, Sverige, utsätts, ständigtför , cyberattackerfrån , stater
Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 11:44

Vi döva utsätts för strukturell diskriminering dagligen

Voff, voff!
Det var en gång en grupp jyckar som levde i Hundborg. Dessa jyckar hade haft det lite tufft på arbetsmarknaden, varit lite utanför och så, på grund av de renrasiga hundarnas attityd och inbillning.

News55 - 31 mar 16 kl. 10:39

Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld varje år

Tusentals äldre kvinnor utsätts för våld i nära relationer varje år, ofta utövat av en partner. I en ny forsknings- och kunskapsöversikt, framtagen av Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) och som förra veckan presenterades på ett seminarium vid riksdagen, beskrivs brister i kunskapen om våld mot äldre kvinnor.       LÄS MER: Misstänkt slagsmål på äldreboende – 93-åring till sjukhus – Många kan bli förvånade över hur många äldre kvinnor det är som utsätts för våld, berättar Madelene Sundström, utredare vid NCK.

Sydöstran - 29 feb 16 kl. 06:00

Elina utsätts för grovt sexnäthat

"Du är en feministhora som ska våldtas". Det är ett av de "mildare" angreppen av sexualiserat näthat som S-politiker Elina Gustafsson ständigt utsätts för..

Alliansfritt Sverige - 27 feb 14 kl. 12:21

Sex år senare: Regeringen skiter i översynen av FRA

För sex år sedan röstades FRA-lagen igenom i syfte att kunna övervaka personers telekommunikation för att, sades det, förhindra att brott begås. När det begav sig var lagen väldigt kontroversiell och det krävdes till och med intensiv bearbetning från borgerligt håll för att få alla riksdagsledamöter att ställa sig in i ledet och rösta ja. Ett av skälen till att det tillsist blev ett ja och lagen gick igenom var att rättsäkerheten skulle garanteras genom en speciell domstol som skulle överaka hur lagen tillämpades och upptäcka eventuella oegentligheter.

Expressen - 04 jun 16 kl. 16:44

Micael Bydén: "Vi är oerhört sårbara i dag"

Sverige utsätts ständigt för främmande makters cyberattacker - och nu ska Sverige utveckla en egen förmåga att slå tillbaka med samma teknik. Det berättade överbefälhavare Micael Bydén i Ekots Lördagsintervju. – Vi måste ligga i framkant och vara tekniskt duktiga och på sikt ska vi också faktiskt kunna påverka i den andra riktningen, säger han..

Expressen - 11 dec 16 kl. 22:15

Must-chefen: Ständiga attacker från Ryssland

Sverige utsätts ständigt för påverkansattacker från Ryssland. Det säger Must-chefen Gunnar Karlson i SVT:s Agenda. – Det är ofta inte den enskilda påverkansoperationen som gör den största skadan.

YLE - 27 aug 16 kl. 20:24

Måste man sova gott varje natt - och är det nödvändigt med sömnpiller?

Studier på möss har visat att de dör inom ett par veckor om de inte får sova. Sömnlöshet är ett allvarligt problem för många människor, och sömnpiller har stor åtgång. Läkare varnar ändå för att det alltför lättvindigt skrivs ut medicin och att orsaker till sömnlöshet inte reds ut ordentligt.

Sydsvenskan - 23 mar 14 kl. 05:30

Nödvändigt normalisera N.E.R.D:iga stavningar

”Sydsvenskan gruppen”, får man skriva så? Sydsvenskans marknadsavdelning gör det i en logotyp som presenterades i början av mars. ”Under årets första månader har vi sett över kommunikationen gentemot våra annonsörer, vår så kallade B2B-kommunikation”, skrev Sydsvenskans marknadschef i ett internt meddelande apropå det nya varumärkesnamnet Sydsvenskangruppen, som så olyckligt utsatts för särskrivning i loggan genom presentation på två rader.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 04:06

Ständigt denne Vilks

Foto: BJÃ RN LINDGREN / SCANPIX
Provokatören Lars Vilks fortsätter att utmana. Det är en mission han ska uppmuntras att hålla fast vid.
Än en gång har konstnären Lars Vilks hamnat mitt i händelsernas centrum.

SVT - 18 nov 13 kl. 22:45

"Mobbning behöver diskuteras ständigt"

Vad är det som driver de som mobbar? Hur påverkar mobbning de som utsätts? Konstnären Anna Odell och psykologen Zelma Fors..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Börsproffsen: Goda chanser till överraskningar – de blir rapportflodens vinnare

Veckans tre omvända vinstvarningar lovar gott när rapportperioden blir glödhet - tre börsproffs Di pratat med ser goda chanser till….

DI - 1 timme sedan

Coronaviruset: Nya brittiska krav på ansiktsmask och thailändsk vaccinstudie nära

Storbritannien väntas införa krav på ansiktsmask i affärer, för svenskar som ska resa till Ungern väntar karantän och i Thailand planerar….

DI - 2 timmar sedan

Saabs vd nöjd med krislösningarna: ”Stolt över att vi har kunnat ställa om”

Micael Johansson, försvarsindustrikoncernen Saabs vd, blir strukturerad i kriser, gillar Idol och att bygga altaner.  ”Jag har varit med om….

DI - 3 timmar sedan

”Finns inga förutsättningar” – varje dag en kamp för albinos på flykt

De kidnappas, jagas och mördas. I delar av Östafrika tros kroppsdelar från en person med albinism ge framgång och lycka. .

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Schweiziska storbanken kan kapa ”hundratals” jobb

Credit Suisse Group kan skära ned med ”hundratals” jobb får att nå sina lönsamhetsmål, rapporterar Sonntags Zeitung utan att specificera….

DI - 4 timmar sedan

Han filmade succéserien Chernobyl: ”Enorm oro i branschen”

Filmfotografen Jakob Ihre har en lång och prisbelönt internationell karriär, men trodde inte att någon skulle titta på tv-serien Chernobyl..

DI - 5 timmar sedan

Tesla sänker pris – igen

Elbilstillverkaren Tesla har sänkt priset på sin kompakta suv, Model Y, mindre än fyra månader efter att försäljningen startat..

DI - 6 timmar sedan

Xi-kritisk professor släppt efter sex dagar

Juridikprofessorn Xu Zhangrun, som uttryckt sig kritiskt mot Kinas kommunistiska parti (KKP) och den kinesiske ledaren Xi Jinping, har….

DI - 7 timmar sedan

Uppåt på börserna i Mellanöstern efter oljeprislyft

Mellanösternbörserna stiger på bred front under söndagen efter fredagens oljeprislyft..

DI - 7 timmar sedan

Iran: Felriktad radar ledde till flygkrasch

Nedskjutningen av ett ukrainskt passagerarplan utanför Teheran i januari berodde på en felriktad radar, enligt Iran..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.