DI > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 05:47

DI - 12 feb 20 kl. 19:30

Tala klarspråk om rån mot barn och ungatorsdag 13/2   Rånen mot barn och unga har åter hamnat i fokus efter Katarina Gunnarssons viktiga reportage i Sveriges Radio Studio Ett..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Katarina Gunnarssons, Sveriges Radio Studio Ett

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tala, klarspråkom , rånmot , barnoch , unga
SmålandsPosten - 31 okt 13 kl. 07:26

Dags att tala klarspråk om Växjös levande city

I egenskap av handlare i Växjö centrum under många år vill jag ge min osminkade bild av verkligheten. En verklighet som aldrig uttalas från politiskt håll. Trots år av arbetsgrupper och projekt så minskar handeln i city till många politikers förvåning.

SvD - 10 jan 16 kl. 22:36

Rättsexperten: "Polisen måste tala klarspråk nu"

Polisen kände till att män i grupp ofredade flickor på en stor ungdomsfestival i Stockholm två år i rad, men kommunicerade inte händelserna. Rättsexperten Sven-Erik Alhem säger till SvD att polisens hantering är allvarlig. – Om polisen gått ut med detta så hade anhöriga haft bättre möjlighet att informera och skydda sina barn, säger Alhem..

DN - 11 jan 16 kl. 10:14

”Polisen måste tala klarspråk för att förhindra nya offer”

Om barn riskerar att utsättas för brott måste polisen vara tydlig med vad det handlar om och inte hymla av rädsla för att framstå som främlingsfientlig. Det menar tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem efter anmälningarna om flyktingungdomars sexuella övergrepp mot tjejer på en konsert i Stockholm..

Alliansfritt Sverige - 03 maj 14 kl. 14:18

Alliansen: föd helst inte barn i sommar

Tänk om vi lekte med tanken på hur det skulle se ut om män födde barn eller om män åtminstone arbetade som barnmorskor? Hade situationen sett så katastrofal ut som den gör nu? Sannolikt inte.

YLE - 09 feb 15 kl. 17:46

Barn vill tala om droger med sina föräldrar

Barn är intresserade av att diskutera rusmedel och droger, men föräldrarna vet inte alltid vad de ska svara. Det kommer fram i projektet Ånni, där femte- och sjätteklassare i Åboland har diskuterat tobak, alkohol och droger. På föräldramöten har föräldrarna uppmanats att tala om rusmedel med sina barn på ett ansvarsfullt sätt, men öppet och neutralt.

BT - 21 feb 12 kl. 13:37

Riv hindren och stöd barn till missbrukare

Vart femte barn i Sverige växer upp i familj där någon av föräldrarna har ett riskfyllt förhållande till alkohol. Oförmågan hos oss vuxna att tala om känsliga ämnen tvingar barn att lära sig vad som är tabu ? och gör det svårare för barnen att få det stöd de har rätt till.

YLE - 09 sep 14 kl. 11:31

”Påminn era barn om att de får tala svenska”

Som Folktingsordförande och förälder är Christina Gestrin oroad för hur de svenskspråkiga barnen upplever den senaste antisvenska kampanjen. Språkhetsarnas roll har även diskuterats i det Gestrinska hemmet.
Under EU-valkampanjen var det många som berättade hur de skäms för de antisvenska kampanjerna.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 13:03

Marit Bergman talar klarspråk och visar det svåra en rak väg in i hjärttrakten.

Marit Bergman har sagt att hon helst inte vill prata feminism i intervjuer om albumet ”Molnfabriken”. Kanske tycker hon att budskapet i mjukt poppiga singeln ”Dra åt helvete” kan få tala för sig själv. Vid en första lyssning trodde jag den handlade om en kontrollerande pojkvän.

HBL - 27 dec 13 kl. 14:26

"Det finns alltför många osynliga barn"

Alltför många barn lever i en familj där mamma eller pappa är missbrukare. Missbruk är förknippat med tabu och skam och något man inte talar om, vilket kan vara förödande för barnet.– Ett barn som lever i förhållanden där föräldern är oförutsägbar, aggressiv, pratar konstiga saker och raglar omkring lever i ständig rädsla.

Kristianstadsbladet - 07 dec 13 kl. 07:10

Inte endast föräldar får umgås med barn

Foto: Bass Nilsson
Höstens uppmärksammade antologi "Ingens mamma" var en bok författare Gabriella Håkansson mest stort intresse läste. Hon är själv frivilligt barnfri, och har haft svårt att svara på frågorna hon har fått. Men man måste inte vara mamma för att få vara med barn.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Japans maskinorderingång sjunker tvåsiffrigt

Maskinorderingången i Japan sjönk 12,5 procent i december jämfört med månaden före, och steg med 3,5 procent jämfört med motsvarande månad….

DI - 10 minuter sedan

Japans export minskar

Den japanska exporten minskade med 2,6 procent i januari jämfört med samma månad året före..

DI - 5 minuter sedan

Bloomberg säljer Bloomberg om han blir president

Michael Bloomberg kommer att sälja finansinformationsföretaget som bär hans namn, Bloomberg LP, om han väljs till president i höst..

DI - 30 minuter sedan

Kinabörserna tungs av virusoron

I Tokyo öppnade Nikkei 225-index 0,7 procent upp medan det bredare Topixindex ökade 0,6 procent..

DI - 45 minuter sedan

Resurs-vd:n pikar placerarna: ”Sluta klumpa ihop oss”

Nischbanken Resurs Holding har det motigt på börsen i år och i krisen för sektorkollegan Collector har spätt på placerarnas tvekan..

DI - 45 minuter sedan

Detta händer onsdag 19 februari

Fastighetsbolaget SBB står i dag i begrepp att glänta på böckerna liksom hjälmbolaget Hövding och dataspelsbolaget Embracer..

DI - 6 timmar sedan

Stjärnfallet på svenska kroghimlen bådar illa

Sverige var den stora förloraren när franska Guide Michelin på måndagskvällen presenterade årets krogguide för de nordiska länderna med de….

DI - 7 timmar sedan

Wall Street: Microsoft, Tesla och Amazon lyfter Nasdaq

Efter en trög start repade USA-börserna visst mod mot slutet på handelsdagen. Lyft i aktierna för storbolagen Microsoft, Tesla och Amazon….

DI - 8 timmar sedan

Plötsligt ras i aktieindex på Stockholmsbörsen förbryllar Nasdaq

Vid 16.25-tiden på tisdagen föll hastigt det breda all share-index OMXSPI med 0,6 procentenheter..

DI - 8 timmar sedan

Kommunernas ekonomi starkare än väntat – även utan budgetrevoltens miljarder

Under onsdagen klubbar riksdagen igenom nya, snabba, miljarder till kommunerna och regionerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.