Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 23 February, 10:48

Affärsvärlden - 12 feb 20 kl. 18:00

Svag start på åretAvkastningsportföljen har inte alls hängt med börsen upp under inledningen på året. De tre portföljbolag som hittills rapporterat har inte levererat..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagstart på , året
Cornucopia - 26 sep 17 kl. 13:37

Fortsatt svag BNP-tillväxt - lågkonjunkturen närmar sig

Svensk BNP-tillväxt under andra kvartalet var fortsatt svag och lågkonjunkturen rycker allt närmare. Nedan följer en graf som visar på skillnaden mellan SCB:s och mitt sätt att analysera konjunkturläget och aktuell BNP-tillväxt.
Fyra kvartals rullande BNP-tillväxt, kalenderkorrigerad och säsongsrensad, samt fasta priser (justerat för inflation) som staplar.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 19:18

Svag regering kan leda till svag politik

Det är inte uppmuntrande med alla utspel som sker i dagarna kring den S-regering som nu är huvudspåret i regeringsbildningen.
I förrgår kom Centerpartiets Annie Lööf med sitt partis lista på eftergifter som de kräver för att släppa fram en S-regering. Kraven framfördes i en rätt ultimativ form.

YLE - 05 feb 14 kl. 16:32

EK: Bättre ekonomi under slutet av året

Företagen ser dystert på den närmaste framtiden. Ekonomin förväntas krympa ytterligare. Fler uppsägningar är att vänta.

YLE - 14 apr 16 kl. 13:49

Finansministeriet: Svag ljusning för ekonomin

Det finns tecken på att Finlands ekonomi långsamt är på väg mot det bättre. Det uppger man vid Finansministeriet som offentliggör en prognos senare i dag. Redan under fjolåret syntes en ökning i landets ekonomi på kring en halv procent.

DI - 12 apr 18 kl. 09:27

Svag start på året för hedgefonder – här är vinnarna och förlorarna

Många hedgefonder har haft en svag start på året. Trendföljande fonder som Brummers Lynx och SEB Asset Selection hör till förlorarna. Vinnarna finns bland hedgefonder med börsfokus..

DN - 17 jun 19 kl. 09:21

Svag ökning av antalet kvinnor i börsbolagens styrelser

Kvinnorna tar ett steg fram i börsbolagens styrelser för sjätte året i rad, till 34 procent, men det är i år endast en svag ökning. Andelen kvinnor i företagens ledningsgrupper ökar för nionde året i rad, till 24 procent. Mest avslöjande är siffrorna som visar sammansättningen av bolagens valberedningar..

Affärsvärlden - 18 feb 13 kl. 13:38

Svag rapport väntas från Nibe

Nibe väntas rapportera en svag avslutning på fjolåret. Branschen har redovisat ytterligare ett varv svag statistik för den svenska marknaden och frågan är om den tyska marknaden lyckas väga upp det, vilket inte var fallet under tredje kvartalet i fjol..

BT - 03 sep 14 kl. 10:37

Nordea: Svag regering kan bli sänke

Den kommande regeringen får efter valet börja mandatperioden med en stark ekonomi. Men om det blir en svag minoritetsregering riskerar Sverige att halka efter, varnar Nordea. Den svaga konjunkturen i omvärlden, särskilt i det viktiga euroområdet, gör att den svenska återhämtningen blir försiktig, bedömer Nordeas ekonomer i sin nya prognos för den svenska ekonomin.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 16:31

Ingen bostadsbubbla - bara stark eller svag krona?

Dags för att testa en hypotes. Det finns ingen bostadsbubbla i Sverige, det handlar bara om stark eller svag krona och priserna drivs av arbetskraftsinvandringens uppfattning om svenska bostadspriser utifrån deras egna valutor.
Svenska kronan kan som bekant variera rätt mycket, och stigande bostadspriser kanske då bara är ett utfall av hög arbetskraftsinvandring och att en svag svensk krona gör att inflyttade med jobb tycker att bostäder är billiga.

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 04:50

Svag efterfrågan tynger Kina

Aktiviteten i de kinesiska företagen var fortsatt svag under mars, visar officiella siffror från landets statistikbyrå. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg visserligen något, från 49,9 i februari till 50,1, men orkade nätt och jämnt över den PMI-gräns på 50 som indikerar tillväxt.Ett annat tecken på svag efterfrågan är PMI-siffran för tjänstesektorn.

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 15 kl. 04:50

Svag efterfrågan tynger Kina

Aktiviteten i de kinesiska företagen var fortsatt svag under mars, visar officiella siffror från landets statistikbyrå. Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin steg visserligen något, från 49,9 i februari till 50,1, men orkade nätt och jämnt över den PMI-gräns på 50 som indikerar tillväxt.Ett annat tecken på svag efterfrågan är PMI-siffran för tjänstesektorn.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:16

Börsplus tar in teleoperatör i utdelningsportföljen

Börsplus tar in den norska teleoperatören Telenor i sin utdelningsportfölj..

Affärsvärlden - Igår: 15:08

Sura miner väntas på Wall Street

USA-börserna såg på fredagen ut att inleda handeln med något lägre index. Rapporten om ökad spridning av det nya coronaviruset i länder även utanför Kina bidrog till att sänka humöret och ökade oron över en global ekonomisk avmattning..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:51

Klas Eklund: Riksbanken måste sänka inflationsmålet

Riksbanken måste justera sitt inflationsmål. Det skriver nationalekonomen Klas Eklund i en debattartikel i Dagens Industri..

Affärsvärlden - Igår: 13:57

Analytiker tror på fortsatt köpläge i Catena Media

Catena Medias operativa utveckling bådar gott för det innevarande kvartalet menar två analytiker. Den hårt pressade aktiekursen fortsätter att klättra på fredagen efter torsdagens rapport för det fjärde kvartalet 2019..

Affärsvärlden - Igår: 13:52

Så mycket har Ilija Batljan tjänat på SBB:s kursrusning

Ilija Batljan har blivit drygt en miljard rikare på sina SBB-aktier den senaste månaden..

Affärsvärlden - Igår: 13:06

Virusoro tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen utvecklades svagt på fredagen i likhet med de europeiska börserna i spåren av att spridningen av coronaviruset ökat i Sydkorea..

Affärsvärlden - Igår: 11:19

Investmentbankernas intäkter på lägsta nivån sedan finanskrisen

Intäkterna för världens största investmentbanker sjönk i fjol till den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008. Det rapporterar Financial Times, med hänvisning till data från branschbevakaren Coalition..

Affärsvärlden - Igår: 10:54

Styrelseledamot säljer för 2,1 miljoner i Balco

Carl-Mikael Lindholm har sålt 20.000 aktier i Balco, där han sitter som styrelseledamot sedan 2018. Han är även valberedningens ordförande..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:07

Kärleken och marknaden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:54

Powercell fortsätter backa på börsen

Stockholmsbörsen sjönk i den inledande fredagshandeln sedan spridningen av coronaviruset ökat i Sydkorea. De ledande Europabörserna öppnade ned i ungefär samma härad och USA-terminerna pekade nedåt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.