Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 24 February, 07:06

Affärsvärlden - 12 feb 20 kl. 18:00

Kampen om betalningarNär utländska teknikjättar och uppstickare kliver in på betalmarknaden kavlar storbankerna upp ärmarna. Samtidigt sveper en fusionsvind över den globala marknaden..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampenom , betalningar
Sydsvenskan - 10 jul 11 kl. 06:30

Kampen mot sedlarna har minskat kortfifflet

Bluff. Kort- och datorbedrägerier minskade med 23 procent under första halvåret. En orsak är att bankerna nu övervakar kundernas konton med automatlarm.

Sydsvenskan - 28 feb 12 kl. 06:30

Ericsson satsar på mobila betalningar

Det har pratats länge om mobila betalningar, men 2012 kan vara året då de slår igenom på allvar. ­Ericsson satsar på att koppla bank­tjänster till 1,6 miljarder kontantkort i världen.
BARCELONA.

IDG - 11 maj 12 kl. 14:50

Tuff strid väntar om mobila betalningar

Nästa stora förändring är på väg in i din plånbok. I år lanseras flera tjänster för mobilbetalningar från olika aktörer. Frågan är bara vilken teknik som vinner kampen och slår igenom hos den breda massan..

TA - 12 maj 14 kl. 08:22

Sena betalningar ger färre jobb


Sena eller uteblivna betalningar tvingar företag i Europa att göra avskrivningar motsvarande 360 miljarder euro, enligt en kartläggning från Intrum Justitia. För svenska företag ökar avskrivningar på grund av sena eller uteblivna betalningar i år från 2 till 2,1 procent av intäkterna. Det motsvarar nära 65 miljarder kronor - en summa som motsvarar lönekostnader för 90 000 anställda, enligt Intrum Justitia.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 08:22

Sena betalningar ger färre jobb


Sena eller uteblivna betalningar tvingar företag i Europa att göra avskrivningar motsvarande 360 miljarder euro, enligt en kartläggning från Intrum Justitia. För svenska företag ökar avskrivningar på grund av sena eller uteblivna betalningar i år från 2 till 2,1 procent av intäkterna. Det motsvarar nära 65 miljarder kronor - en summa som motsvarar lönekostnader för 90 000 anställda, enligt Intrum Justitia.

BT - 12 maj 14 kl. 08:22

Sena betalningar ger färre jobb

Sena eller uteblivna betalningar tvingar företag i Europa att göra avskrivningar motsvarande 360 miljarder euro, enligt en kartläggning från Intrum Justitia. För svenska företag ökar avskrivningar på grund av sena eller uteblivna betalningar i år från 2 till 2,1 procent av intäkterna. Det motsvarar nära 65 miljarder kronor - en summa som motsvarar lönekostnader för 90 000 anställda, enligt Intrum Justitia.

YLE - 08 feb 16 kl. 18:28

Fortfarande försenade betalningar från Nordea

Nordea har fortfarande problem med sina betalningar. Betalningar från andra banker har under dagen kunnat överföras till kunderna. Problemen vid Nordea beror på veckoslutets systemstörning.

DN - 27 nov 16 kl. 15:21

Kampen mot kontanterna kan minska fattigdomen

Om Indien skippade kontanterna och gick över till digitala betalningar skulle tiotals miljoner människor lyftas ur fattigdom. För Abhishant Pant började livet utan plånbok som ett kul experiment. Nu ska han presentera sin vision för regeringen..

Dagensanalys.se - 08 dec 17 kl. 11:06

Sverige är världsledande på digitala betalningar ”Vi tar inte emot kontanter”

Sverige är världens mest kontantlösa samhälle. Knappt 1 procent totalt sett – värdet av alla betalningar – gjordes med sedlar eller mynt förra året. Hur kommer den sig att vi är världsledande på kontantlös betalning?

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 10:22

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagensanalys.se - 25 jan 19 kl. 12:20

Rekordår för Swish under förra året med 397 miljoner betalningar

Under 2018 genomfördes 397 miljoner betalningar genom Swish, en tillväxt med 56% i jämförelse med 2017. Med fler anslutna företag och handlare förutspås en stor ökning även framåt. Den kraftiga tillväxten drivs primärt av tjänsten Swish Handel som under 2018 hade en tillväxt på cirka 280 % procent och ökade från 13,5 miljoner betalningar under 2017 till 52 miljoner betalningar 2018 – Vi är glada och stolta över att Swish är en så naturlig del av svenska folkets vardag.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Ny virusoro sänkte Wall Street

USA-börserna backade på fredagen efter ny oro för spridningen av coronaviruset och data som visade på avtagande aktivitet i den amerikanska ekonomin i februari..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:16

Börsplus tar in teleoperatör i utdelningsportföljen

Börsplus tar in den norska teleoperatören Telenor i sin utdelningsportfölj..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:08

Sura miner väntas på Wall Street

USA-börserna såg på fredagen ut att inleda handeln med något lägre index. Rapporten om ökad spridning av det nya coronaviruset i länder även utanför Kina bidrog till att sänka humöret och ökade oron över en global ekonomisk avmattning..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:51

Klas Eklund: Riksbanken måste sänka inflationsmålet

Riksbanken måste justera sitt inflationsmål. Det skriver nationalekonomen Klas Eklund i en debattartikel i Dagens Industri..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:57

Analytiker tror på fortsatt köpläge i Catena Media

Catena Medias operativa utveckling bådar gott för det innevarande kvartalet menar två analytiker. Den hårt pressade aktiekursen fortsätter att klättra på fredagen efter torsdagens rapport för det fjärde kvartalet 2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:52

Så mycket har Ilija Batljan tjänat på SBB:s kursrusning

Ilija Batljan har blivit drygt en miljard rikare på sina SBB-aktier den senaste månaden..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:06

Virusoro tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen utvecklades svagt på fredagen i likhet med de europeiska börserna i spåren av att spridningen av coronaviruset ökat i Sydkorea..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:19

Investmentbankernas intäkter på lägsta nivån sedan finanskrisen

Intäkterna för världens största investmentbanker sjönk i fjol till den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008. Det rapporterar Financial Times, med hänvisning till data från branschbevakaren Coalition..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:54

Styrelseledamot säljer för 2,1 miljoner i Balco

Carl-Mikael Lindholm har sålt 20.000 aktier i Balco, där han sitter som styrelseledamot sedan 2018. Han är även valberedningens ordförande..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:07

Kärleken och marknaden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.