PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 February, 16:09

PrivataAffärer - 12 feb 20 kl. 12:59

Carnegie sänker aktieviktenCarnegie Private Banking har haft övervikt i aktier sedan fjärde kvartalet i fjol. I senaste avsnittet av Omvärldspodden från Carnegie resonerar de båda omvärldsstrategerna om skälet till omfördelningen i portföljerna. – Vi är inte skrämda av coronaviruset, men det dök upp i ett läge då vi för det första hade en väldigt hög värdering på USA-börsen. Tittar vi på värdering i förhållande till försäljning, alltså P/S-talet, så ligger det på 2,4x vilket är högre än IT-bubblan 2000, säger Helena Haraldsson. Det kan påverka Kinas ekonomi, vilken motsvarar en femtedel av den globala bruttonationalprodukten, menar hon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Private Banking, Omvärldspodden, Carnegie, USA, IT, Helena Haraldsson, Kinas, En, Japan, Europa, Sveriges, Haraldsson, BNP, Det, Sverige, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegie, sänker, aktievikten
Affärsvärlden - 21 mar 19 kl. 10:25

Carnegie sänker Intrum till behåll

Carnegie har blivit mindre optimistiska kring utsikterna för den italienske konsumenten efter en fältresa till Milano som investmentbanken har företagit. Det framgår av den analys där Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum-aktien från köp till behåll med oförändrad riktkurs på 295 kronor..

DI - 19 jun 12 kl. 08:25

Nokia: Carnegie sänker ribban

Carnegie sänker riktkursen för mobiltillverkaren Nokia till 2,50 euro, från 3,00 euro..

Affärsvärlden - 13 aug 12 kl. 09:42

Carnegie sänker JM

Carnegie sänker både riktkurs och rekommendation för byggbolaget JM..

Affärsvärlden - 08 okt 12 kl. 15:53

Carnegie sänker Getinge till behåll

Carnegie sänker rekommendationen för Getinge till behåll från köp..

DI - 02 dec 13 kl. 10:06

Telia Sonera: Carnegie sänker rekommendation

Carnegie sänker rekommendationen för Telia Sonera till behåll från tidigare köp. Riktkursen är 56 kronor..

DI - 26 mar 14 kl. 15:56

Intrum Justitia: Carnegie sänker rekommendation

Carnegie sänker rekommendationen för Intrum Justitia till behåll, från tidigare köp, och upprepar riktkursen 195 kronor för aktien. Det framgår av en analys daterad den 26 mars..

DI - 03 apr 14 kl. 10:53

Ica: Carnegie sänker rekommendationen

Carnegie sänker sin rekommendation för Ica till behåll, från tidigare köp. Nedgraderingen återspeglar stark kursutveckling den senaste tiden, en hög värdering, ihållande osäkerhet om Icas norska verksamhet och svag försäljning på sistone på den svenska marknaden..

DI - 25 apr 14 kl. 10:20

Carnegie sänker Axis

Carnegie sänker rekommendationen för nätverksvideoföretaget Axis till behåll, från tidigare köp. Riktkursen dras samtidigt ned till 220 kronor, från tidigare 235 kronor..

DI - 30 apr 14 kl. 10:28

ABB: Carnegie sänker rekommendationen

Carnegie sänker rekommendationen för kraft- och automationsföretaget ABB till behåll, från tidigare köp..

DI - 16 okt 14 kl. 10:09

SKF: Carnegie sänker till behåll

Carnegie sänker rekommendationen för kullagertillverkaren SKF till behåll, från tidigare köp, efter gårdagens rapport. Riktkursen dras ned till 150 kronor, från tidigare 750 kronor. Det framgår av en ny analys..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Två billiga stjärnor i verkstaden

Det är huvudbudskapet i den marknads-outlook för industrisektorn med fokus på andra halvåret som gjorts av DNB Markets och som nyligen publicerats. Innehållet i analysen bygger på industrisektorns återhämtning efter att kraftigt ha hämmats av först handelskrig och sedan coronaoro. Enligt DNB:s makroanalytiker Thomas Jellvik lägger sig coronaoron successivt under andra halvåret vilket leder till en återhämtning i industrisektorn.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Riksbanksledamot: Noll ingen ny nedre gräns

Det sade vice riksbankschef Per Jansson vid ett event hos Goldman Sachs i London på tisdagen, enligt Bloomberg News. Han konstaterade att om de behöver agera igen så kan det bli ett paket av åtgärder, med tillgångsköp och räntesänkning. De kan sänka igen, ingen i direktionen är tillfreds med tolkningen att noll skulle vara en ny nedre gräns.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trading Direkt: Om coronavirusets framfart

Därefter gästar utrikesredaktör Joakim Rönning för att prata om gårdagens börsras, triggat av Coronavirusets framfart. Teknisk analys i dagens avsnitt: Amasten Fastighets, Powercell, Zwipe, Ework, Targeteveryone, Dustin, Garo, SBB, Asarina Pharma, Embracer Group, ASTG, Catena Fastigheter, Lidds, Evolution Gaming  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

SAS: Nordea sänker estimat och riktkurs på grund av coronaeffekter

”De långsiktiga effekterna av coronavirus återstår att se, men implikationerna kan vara betydande om resenärer blir rädda för flygresor”, skriver Nordea. Banken tror att SAS resultatet kommer påverkas negativt vad gäller det andra kvartalet, februari-april. ”… och med tanke på den senaste spridningen av viruset, så förväntar vi oss också att resultat under SAS tredje kvartal kommer att drabbas”, skriver Nordea.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Två dagar kvar: Skaffa digital brevlåda för tidig skatteåterbäring

Deklarationstjänsten hos Skatteverket öppnar i år den 17 mars, och då kan alla börja deklarera, oavsett när den enskilda deklarationen kommit. Den digitala brevlådan är smidig, inte minst för Skatteverket, som över flera år styrt deklarationsströmmarna till de digitala deklarationsvarianterna. För deklaranterna är den digitala deklarationen nödvändig för att få sin skatteåterbäring så snart som möjligt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

DNB: Värderingen har hunnit ikapp Evolution Gaming

Den höjda riktkursen motiveras av höjda estimat för bolagets ebitda-resultat för 2020 efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. ”Tillväxtutsikterna ser fortsatt positiva ut, drivet av en dominant marknadsposition, överlägsen produkt, makt att sätta priset, begränsad konkurrens, global expansion, omreglering i USA samt en snabbt växande kassa som ökar chanserna till återköp (av aktier)”, skriver DNB i analysen. Sedan årsskiftet har aktien stigit över 45 procent och det senaste året är aktien upp nära 200 procent, därför är en nedgradering till behåll motiverad, trots bolagets fortsatt goda utsikter, menar DNB.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är tisdagens färska köprekar

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Lundin Gold till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Aktien har gått upp med cirka 62 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Verkstad: Svenska bolag överlag igång i Kina

Det framgår av kommentarer från några stora svenska verkstadsbolag till Nyhetsbyrån Direkt efter att den ökade virusoron på måndagen fått världens börser på fall. Kullagerföretaget SKF, med runt 6.000 medarbetare i Kina, uppger sig inte ha något nytt att rapportera från den 10 februari när fabrikerna återstartade efter den förlängda nyårsledigheten.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Jyske Bank inför negativ ränta på konton med över 250 000 danska kr

Från och med den 1 maj kommer Jyske Bank att debitera negativ ränta på konton med över 250.000 danska kronor, skriver banken. Det har skett en markant nedjustering sedan Jyske var tidiga ute med att införa negativ räntesättning mot kundernas konton i fjol.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Mastercard sänker intäktsprognosen

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut natten mot tisdagen svensk tid. Bolaget bedömer nu att tillväxten i det första kvartalet kommer att bli 2-3 procentenheter lägre än vad bolaget prognostiserade i samband med rapporten i slutet av januari. Mastercard spår nu att intäktstillväxten kommer att uppgå till 9-10 procent i det första kvartalet (i fast valuta och exklusive förvärv)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.