DI > Ekonomi

Tuesday, 25 February, 21:53

DI - 12 feb 20 kl. 12:40

EU-parlamentet ger klartecken till handelsavtal med Vietnam: ”Bra för svenska företag”Javisst, säger EU-parlamentet till ett nytt handelsavtal med Vietnam. Fast splittringen är stor, med skarp kritik från vänstern och de. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Vietnam, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-parlamentetger , klarteckentill , handelsavtalmed , Vietnam, Braför , svenska företag
EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 13:07

Pressmeddelande - Parlamentet godkänner EU-hjälp till Sverige och Finland

Plenarsammanträde : På tisdag gav parlamentet klartecken till ekonomiskt stöd från EU till uppsagda arbetstagare i Sverige och Finland. Totalt handlar det om nästan fyra miljoner euro till 918 uppsagda anställda på telekomföretaget Ericsson i Sverige, samt 5,3 miljoner euro till 1441 före detta anställda på datorföretaget Microsoft i Finland. Pengarna hämtas från Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter, och stödet godkändes av EU-ländernas ministerråd den 29 september.

EU-Parlamentet - 07 feb 20 kl. 16:54

Artikel - Handelsavtal mellan EU och Vietnam: Vilka är fördelarna?

Under de närmaste tio åren ska i princip alla tullar mellan Vietnam och EU försvinna. Läs mer om vilka fördelar handelsavtalet mellan EU och Vietnam ska ge.

Källa : © Europeiska unionen, 2020 - EP.

EU-Parlamentet - 07 feb 20 kl. 18:04

Artikel - På gång i Europaparlamentet: Handelsavtal med Vietnam, artificiell intelligens och samarbete mellan EU och Storbritannien

De framtida relationerna med Storbritannien, handelsavtalet mellan EU och Vietnam samt utmaningarna med artificiell intelligens är några av frågorna på parlamentets dagordning nästa vecka.

Källa : © Europeiska unionen, 2020 - EP.

EU-Parlamentet - 15 feb 17 kl. 12:46

Pressmeddelande - CETA: parlamentet godkänner EU:s handelsavtal med Kanada

Plenarsammanträde : Det övergripande avtalet om ekonomi och handel mellan EU och Kanada, mer känt som CETA, godkändes av parlamentet på onsdagen. CETA syftar till att stärka investeringsflödena och underlätta handeln med varor och tjänster. Det banbrytande handelsavtalet väntas gälla provisoriskt från och med april 2017.

EU-Parlamentet - 09 jun 16 kl. 12:19

Press release - Human rights: Cambodia, prisoners of conscience in Tajikistan, Vietnam

Plenary sessions : Parliament deplores the worsening climate for opposition politicians and human rights activists in Cambodia, calls on Tajikistan to allow opposition groups, lawyers and journalists to operate freely, and urges Vietnam to put an immediate end to all harassment, intimidation, and persecution of political activists, journalists, bloggers, dissidents and human rights defenders, in three resolutions voted on Thursday.

Source : © European Union, 2016 - EP.

EU-Parlamentet - 21 jan 20 kl. 11:37

Press release - EU-Vietnam free trade deal gets green light in trade committee

The Committee on International Trade backed the free trade and investment protection agreements between the EU and Vietnam on Tuesday.
Committee on International Trade

Source : © European Union, 2020 - EP.

EU-Parlamentet - 12 feb 20 kl. 12:44

Pressmeddelande - Europaparlamentet godkänner EU:s frihandelsavtal med Vietnam

På onsdagen godkände Europaparlamentet EU:s frihandelsavtal med Vietnam. Avtalet är det mest moderna och ambitiösa som EU någonsin ingått med ett utvecklingsland.
Utskottet för internationell handel

Källa : © Europeiska unionen, 2020 - EP.

EU-Parlamentet - 14 feb 20 kl. 12:34

Artikel - Höjdpunkter från kammaren: EU:s långtidsbudget, handel med Vietnam och brittiska relationer

I kammaren i februari krävde ledamöterna en ambitiös långtidsbudget, godkände ett frihandelsavtal med Vietnam och slog fast sin ståndpunkt i förhandlingarna med Storbritannien.

Källa : © Europeiska unionen, 2020 - EP.

EU-Parlamentet - 28 apr 15 kl. 14:48

Pressmeddelande - Parlamentet ger klartecken till skifte till avancerade biobränslen

Plenarsammanträde : Gränser för hur mycket biobränsle som får tillverkas av odlade grödor och omställning till alternativa källor som avfall, restprodukter och alger är huvuddelar i en ny lag om biobränslen som parlamentet antog på tisdagen. Syftet med lagen är att minska utsläppen av växthusgaser orsakade av att jordbruksmark alltmer används för att odla biobränslegrödor. Lagtexten har förhandlats fram mellan EU-ländernas ministerråd och parlamentet, lett av Nils Torvalds (Svenska Folkpartiet, Finland).

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 16:17

Artikel - Bilder från när parlamentet gav klartecken till det historiska klimatavtalet

Plenarsammanträde : Gäster på hög nivå, högtidliga tal och varma applåder. Allt detta var ingredienser i ceremonin på tisdagseftermiddagen när parlamentet gav sin historiska röst och sin signatur, vilket bereder vägen för att klimatavtalet som nåddes i Paris ska kunna träda ikraft. För att ta reda på hur det gick till, se vårt bildspel.

EU-Parlamentet - 16 jul 14 kl. 12:36

Pressmeddelande - Klartecken till att Litauen blir euro-land

Plenarsammanträde : Litauen bör införa euro den första januari 2015, enligt en rekommendation parlamentet antog på onsdagen. Omröstningen är i linje med EU-kommissionens rekommendation och politiskt stöd från EU-ländernas stats- och regeringschefer under EU-toppmötet i juni.

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

ABG Sundal Collier sänker rekommendationen för Collector till sälj

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för nischbanken Collector till sälj från behåll..

DI - 30 minuter sedan

Fed: För tidigt att spekulera om viruseffekter

Coronaviruset kommer troligtvis att ha en ”märkbar påverkan” på kinesisk tillväxt under det första kvartalet och störningarna kan spilla….

DI - 1 timme sedan

Larry Kudlow räknar inte med räntesänkning från Fed

Vita husets Larry Kudlow sade på tisdagen att han inte räknar med att Fed sänker räntan i ”panik” för att skydda marknaden mot….

DI - 1 timme sedan

Papilly föreslår emission om cirka 15 miljoner kronor - säkerställd till 80 procent

Styrelsen för Papilly har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma den 27 mars för att fatta beslut om att genomföra en….

DI - 1 timme sedan

Vältajmade nyemissioner för miljardbelopp

Förra veckan genomfördes hela sex riktade nyemissioner som totalt drog in 2,3 miljarder kronor till de aktuella bolagen..

DI - 1 timme sedan

Styrelseordförande i Lipidor har sålt 40.000 aktier

Ola Flink, styrelseordförande i forskningsbolaget Lipidor, sålde på tisdagen 40.000 aktier i bolaget för 15:90 kronor per aktie..

DI - 2 timmar sedan

Arbetsinvandring måste bli rättssäker

De fortsatta kompetensutvisningarna skadar Sverige. Här har många missuppfattat situationen, vi tror att de sökande behöver oss mer än vi….

DI - 2 timmar sedan

Coronavirusets spridning i Italien pressar en redan stagnerad ekonomi

Oxford Economics skriver i en analys att coronavirusets spridning i norra Italien kommer att märkas under det första kvartalet i år..

DI - 2 timmar sedan

Ja till Preemraff för miljöns skull

Preemraffs utbyggnad i Lysekil innebär att svavlet kan tas ut ur fartygsbränslet redan på anläggningen..

DI - 2 timmar sedan

USA räknar med bredare spridning av viruset

Federala hälsovårdsmyndigheter i USA räknar med en bredare spridning av coronaviruset i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.