YLE > Finland

Friday, 28 February, 09:26

YLE - 12 feb 20 kl. 10:55

Regeringen föreslår att besök hos sjukskötare blir gratis - ska förbättra tillgången till tjänsterI samband med att klientavgiftslagen omarbetas föreslår regeringen fler avgiftsfria tjänster inom social- och hälsovården..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, föreslåratt , besök, hos, sjukskötareblir , gratisska , förbättra tillgången till tjänster
BT - 08 sep 14 kl. 21:05

Halva kostnaden hos tandläkaren

Den svenska tandvården är i behov av omfattande reformer som ökar jämlikheten och förbättrar tillgängligheten, särskilt för personer med små inkomster. Vänsterpartiet föreslår därför att all tandvård ska subventioneras med 50 procent från första kronan istället för dagens system där högkostnadsskyddet träder in först när kostnaden överstiger 3000 kronor. Det innebär att ett tandläkarbesök som idag går på 2000 kronor kommer att kosta patienten 1000 kronor istället för 1 850 kronor.

HBL - 15 feb 14 kl. 04:30

Tidsbrist trots tidsfrist

Vi har tidigare i vinter fått höra att hårda ekonomiska beslut är att vänta i mars då regeringen ska spika ramarna för nästa års budget. För att regeringen inte ska behöva pruta på ett av sina stora löften i regeringsprogrammet - att minska statsskuldens andel av bnp - skulle det behövas nedskärningar och skattehöjningar på sammanlagt tre miljarder euro.
För några veckor sedan hade finansminister Jutta Urpilainen (SDP) dragit öronen åt sig angående riskerna för att den svaga tillväxt som nu ser ut att komma i gång kan äventyras om regeringen drämmer till med tre miljarders åtgärder nästa år.

SmålandsPosten - 10 okt 13 kl. 06:49

Högkostnadsskyddet bör även omfatta psykoterapi

S:t Lukas föreslår att psykoterapi hos legitimerade psykoterapeuter ska omfattas av högkostnadsskyddet i betydligt högre utsträckning än idag. Möjligheten till psykoterapi hos legitimerad psyko­terapeut inom den offentliga vården är idag hårt beskuren.
När det gäller privatpraktiserande hälsovårdsspecialister finns avtal mellan landstingen och till exempel läkare, sjukgymnaster och logopeder.

YLE - 20 dec 12 kl. 15:38

Lättare att få pass

Regeringen föreslår att den som har ansökt om ett nytt pass får det skickat till sig som rekommenderat brev. Kunden får ändå inte passet direkt hem, utan blir tvungen att hämta det till exempel hos posten. Genom ändringen behöver kunden bara göra ett besök hos polisen för att ansöka om nytt pass.

YLE - 22 mar 17 kl. 04:13

Fritt vårdval i Sverige - kortare väg till läkaren, men ojämlikt

Samtidigt som Finland vill införa ett fritt vårdval enligt svensk modell funderar Sverige på att bromsa. Stora vinster i vårdföretagen väcker motstånd bland svenskarna, som ändå vill ha kvar det fria vårdvalet. De fria vårdvalet, som planeras som en del av vårdreformen i Finland, leder inte nödvändigtvis till en mer jämlik vård.

Nyan - 04 sep 17 kl. 06:00

Turister ska betala för fiskevården

20 euro i årsavgift. Så mycket ska det kosta att fiska på Åland för turister. Avgiften omfattar inte ålänningar eller personer under 18 år.

SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 16:12

Läkemedelsrelaterade problem skördar 3000 liv varje år

FELMEDICINERING När det gäller att förbättra användningen av läkemedel är det viktigt att förbättra samarbetet mellan förskrivare och farmaceuter. Apotekare har en djup kunskap om bland annat egenskaper hos och användning av läkemedel, en resurs som inte utnyttjas fullt ut. På apotek och äldreboenden kan farmaceuterna upptäcka, dokumentera och, tillsammans med ansvarig förskrivare, i många fall lösa läkemedelsrelaterade problem och därigenom undvika akutbesök och dödsfall, skriver Thony Björk.

BT - 12 mar 14 kl. 20:56

Lovar Borås utbildningsplatser

16 000 nya utbildningsplatser för universitet och högskolor. Varav 6 000 viks för yrkeshögskolan. Av de 6 000 platserna hamnar 70 i Borås, om S vinner valet.

YLE - 13 jun 14 kl. 04:00

Feldt-Ranta: Det är fel i vårt budskap

Sossedrottningen i Västnyland, riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta ser fram emot att snart återvända till riksdagen och lokalpolitiken.
Feldt-Ranta fick i höstas återfall av cancer men är nu på bättringsvägen. Hon vill fortfarande rädda välfärdssamhället och samtidigt lyfta socialdemokraterna på benen igen.

BT - 15 jan 15 kl. 06:44

Fullt i salarna ? nu utreder Säs

Överbeläggningar och inställda operationer har drabbat Södra Älvsborgs sjukhus efter nyår, precis som i fjol. En viktig orsak är att kommunerna inte klarar att ta emot äldre färdigbehandlade patienter. En statlig utredning ska inom kort föreslå lösningar på det utbredda problemet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finländarnas iver att släpa alkohol från utlandet har minskat – THL: utvecklingen är positiv med tanke på folkhälsan

Privatimporten av sprit minskade förra året, men däremot importerades mildare alkoholdrycker i större skala är året innan. Finländarnas iver att importera alkohol från utlandet har minskat från år till år, enligt THL..

YLE - 45 minuter sedan

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson fördömer våldsbejakande skriverier på Twitterkonto med anknytning till partiet

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson tar avstånd från de uppseendeväckande skriverier som har förekommit på ett Twitterkonto grundat av en partianställd. Andersson uppger samtidigt att det är oklart vem som står bakom formuleringarna..

YLE - 2 timmar sedan

HS: Finska ungdomar vill ha extra starkt snus - trenden oroar missbrukarvårdare

Användningen och passagerarimporten av snus ökar snabbt och i Finland väljer många ungdomar ett starkare snus än i Sverige, skriver Helsingin Sanomat. Det oroar missbrukarvårdare..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Coronasmittan har saktat farten i Kina, farlig upptrappning i konflikten i Syrien, unik terrordom väntas i Åbo

Cronaviruset befaras öka en lika svår börskris som finanskrisen 2008. I konflikten kring Syrien har det skett en farlig upptrappning där tiotals turkiska soldater har dött..

YLE - 23 timmar sedan

Läs det nyaste om coronaviruset här – "Viruset stör världsekonomin mer än handelskriget"

Smittorna blir fler i Europa. Under torsdagen bekräftades 38 fall av coronavirus i Frankrike, och i Italien är antalet smittade 650. Sverige fick fem nya fall och Finlands coronaviruspatient mår bra.

YLE - 4 timmar sedan

Terrordomslut i Åbo för tvillingar misstänkta för massaker - åklagaren hoppas på livstid

Livstids fängelse för terrormord, eller frikännande på nytt. Det är alternativen för två irakiska bröder som nu får sin dom från Åbo Hovrätt. De har tidigare frikänts i tingsrätten för terrorbrott.

YLE - 5 timmar sedan

Guiden Virve Haahti lockade turister från USA och Dubai till Västnyland via resesajt - små turistföretagare kan hämta flera besökare till regionen

Små turistföretagare i Västnyland ska bli bättre på att marknadsföra sig själva. Guiden Virve Haahti från Lojo skapade en profil på en internationell resesajt och har fått utländska kunder tack vare den..

YLE - 23 timmar sedan

Läs det nyaste om coronaviruset här – 50 personer har testats för viruset i Finland

Smittorna blir fler i Europa. Under torsdagen bekräftades 38 fall av coronavirus i Frankrike, och i Italien är antalet smittade 650. Sverige fick fem nya fall och Finlands coronaviruspatient mår bra.

YLE - 11 timmar sedan

Finlands näringsliv EK:s pensionerade arbetsmarknadsdirektör säger rakt ut att tidigare anställda fick Rinne på fall

Lasse Laatunen säger i sin färska rapport över arbetsmarknadsförhandlingar att Katri Kulmunis specialmedarbetare Kari Jääskeläinen är en av dem som tvingade Antti Rinne att avgå..

YLE - 13 timmar sedan

Twitterkonto grundat av Vänsterförbundets verksamhetsledare uppmanade att döda fascister

Uttalanden om att döda fascister och skjuta klimatförnekare publicerades på Twitter av användaren @huggywuggy2 år 2016–2017. Kontot är grundat av Vänsterförbundets verksamhetsledare för partiets västra områden, Misha Dellinger..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.