Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:54

Skånskan - 11 feb 20 kl. 13:30

Ville ge mer pengar till UppåkraSTAFFANSTORP Den styrande M- och SD-majoriteten i Staffanstorp har beslutat anslå 200 000 kronor i stöd till Uppåkra Arkeologiska centrum för 2020.Socialdemokraterna ville öka anslaget och bevilja Uppåkra 500 000 kronor för verksamhetsåret. Pierre Sjöström (S) tycker det är förvånande att kommunledningen inte tar bättre vara på Uppåkra och det stora intresse området allt mer väcker.
– Konstigt nog ser Staffanstorps kommuns M-majoritet med stödpartiet Sverigedemokraterna inte vilka möjligheter Uppåkrastiftelsen ger kommunen, säger han.
Vid kommunstyrelsens senaste möte beslöts om kulturstöd och verksamhetsbidrag till stiftelser, föreningar, körer, byalag med flera, däribland också till Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska centrum, en av järnålderns s
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Uppåkra, STAFFANSTORP Den, SD, Staffanstorp, Uppåkra Arkeologiska, Sjöström, Staffanstorps, Sverigedemokraterna, Uppåkrastiftelsen, Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska, Uppåkra Arkeologiska Center, AB, Pierre Sjöström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ville ge mer, pengartill , Uppåkra
Skånskan - 10 dec 16 kl. 08:00

Nu är Uppåkra-Musse snart hemma igen

UPPÅKRA/lund Nu är Uppåkra-Musse och lejonet Helge på väg tillbaka till Historiska museet i Lund efter sitt Tysklandsäventyr.
På utställningen Wikinger i Bayern gjorde Uppåkrafynden succé och har setts av över 200 000 besökare. ERWP.

Skånskan - 14 dec 15 kl. 06:00

Uppåkra räddas med oförändrat anslag

STAFFANSTORP När kulturnämnden i Region Skåne har möte i dag måndag ligger ett nytt förslag om anslag till Uppåkra Arkeologiska Center på bordet.Förslaget innebär att den tidigare föreslagna besparingen dras tillbaka. I stället föreslås Uppåkra få samma summa som man fått i år.

Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 11:22

Ubåtslarmet ger mer pengar till försvaret

Historien upprepar sig: För exakt 32 år sen hade Olof Palme just besegrat de borgerliga i valet och tillträtt som statsminister när ubåtslarmet gick i Hårsfjärden.Ett halvår senare pekade Sverige ut Sovjetunionen som skyldigt. Palme överlämnade en skarp protest till Moskva.

Skånskan - 14 maj 17 kl. 16:42

Vendeltiden i centrum i Uppåkra

STORA UPPÅKRA Uppåkra arkeologiska center noterade besöksrekord under söndagen med mer än 1 000 personer som ville möta krigarna från det historiska sällskapet Wulfheodenas från England. ERWP.fif(0)– Vi har räknat till mer än 700 bilar och har aldrig haft så mycket folk här tidigare, konstaterade Karin Nilsson som är verkställande ledamot i Uppåkra arkeologiska center.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 09:00

Uppåkra och ESS ska presenteras i Bryssel

UPPÅKRA På tisdag presenteras samarbetet mellan Uppåkra och ESS, Max IV och Science Village Scandinavia i Bryssel. ERWP.fif(0)Projektet har valts ut som ett av fyra tvärvetenskapliga projekt som man tror kan ha stor effekt i Europa de kommande åren.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 16:01

Uppåkra upp ur åkern

UPPÅKRA I tio år har kampen för att sätta Uppåkra Arkeologiska Center på kartan pågått men först nu tar det fart ordentligt.
I helgen invigs årets säsong med det nya kulthuset och spännande film i underjorden.Hur visa på Uppåkras storhet när allt finns under jord?

Skånskan - 08 jul 19 kl. 17:30

Kopior av grävfynd stals från Uppåkra

UPPÅKRA Kopior av den lilla Mussefiguren liksom en så kallad näbbfibula har stulits från ”underjorden” på Uppåkra Arkeologiska center.Men det är inte några äkta fynd från förr som tjuvarna fått med sig.
– Föremålen är visserligen guldglänsande och fina men är bara kopior av de riktiga fynden, konstaterar arkeolog Sofia Winge.

Skånskan - 12 dec 15 kl. 14:00

Besparing kan hota Uppåkra

Staffanstorp STAFFANSTORP. Inför Region Skåne kulturnämnds möte på måndag finns ett förslag om att halvera bidraget till Uppåkra Arkeologiska Centrum.
– Gör man det hotas hela verksamheten, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelseordförande i Staffanstorp.

Skånskan - 06 feb 14 kl. 18:20

Får pengar för att utveckla Uppåkra


Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Center har fått 3,9 miljoner kronor för att fortsätta utveckla Uppåkra till ett modernt arkeologiskt besöksmål och forskningscentrum..

YLE - 09 aug 17 kl. 20:46

FFC önskar mer pengar till vuxenutbildningen, EK önskar snabbare familjeledighetsreform

Fackcentralen FFC och Finlands Näringsliv EK har kommenterat Finansministeriets förslag till budget för år 2018. FFC vill att regeringen satsar på att utbilda arbetskraft för att få en snabbare ekonomisk tillväxt. EK vill å sin sida sätta fart på familjeledighetsreformen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 4 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.