Skånskan > Opinion

Friday, 25 September, 00:03

Skånskan - 07 feb 20 kl. 11:34

Fälls för tretton bilbränderFurulund/sydvästskåne Det par från Malmö som greps i Furulund i somras döms till mångåriga straff för samtliga tretton bränder de åtalats för. Bränderna inträffade i Lund, Malmö, Burlöv, Trelleborg, Staffanstorps och Kävlinge kommuner.Lunds tingsrätt meddelade på fredagen en dom mot den 26-åriga man och 22-åriga kvinna, som greps den 27 juli i Furulund.
Mannen har dömts till fyra och ett halvt års fängelse. Kvinnan har dömts till fyra års fängelse.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Malmö, Furulund, Lund, Kävlinge, Sydvästskåne, Trädgårdsgatan, Thed Adelswärd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fällsför , tretton, bilbränder
BT - 23 nov 16 kl. 13:49

Man anhölls efter bilbränder i Borås

En man har anhållits efter förra veckans bilbränder på Södra Kyrkogatan då flera fordon förstördes..

Skånskan - 26 aug 16 kl. 06:00

Fem sitter inlåsta för Malmös bilbränder

MALMÖ Fem personer sitter anhållna eller häktade för att ha eldat upp bilar i Malmö i sommar. Cirka 120 bränder i sommar gör att 2016 inte blir inget rekordår. Polisen ser nu en ljusning i att antalet anmälningarna minskar.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 11:56

Misstänks för bilbränder

MALMÖ När polisen natten till måndagen stoppade en 21-årig man i Rosengård luktade det mycket bensin i hans bil. Det visade sig att mannen i bagaget hade bensindunkar och en så kallad nödhammare till att krossa rutor.
Mannen greps misstänkt för förberedelse till grov skadegörelse.

DN - 11 aug 16 kl. 14:31

Flera nya bilbränder i Malmö


Vågen av bilbränder i Malmö fortsätter. Under det senaste dygnet har tretton fordon brunnit på olika platser i staden..

Ekonomistas - 24 aug 16 kl. 10:16

Segregation och bilbränder

För en vecka sedan visste jag nästan ingenting om bilbränder. De senaste tiden har dock bilbränder diskuteras livligt och jag har hört och läst så mycket förvirrande att jag känt mig nödgad att bilda mig en uppfattning på egen hand. Det är framförallt två saker som förbryllat mig.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 11:33

Svensk och dansk polis i dialog efter bilbränder

ÖRESUND Två nätter i rad har Köpenhamn drabbats av ett flertal bilbränder. Polisen uppger att det är för tidigt att säga om det har något samband med de många bilbränderna i Sverige, nu senast på söndagskvällen i Malmö, Norrköping, Västerås och Olofström. Enligt Berlingske har dansk och svensk polis nu en dialog med varandra om bilbränderna.

Expressen - 27 jul 19 kl. 13:59

Två personer anhållna för bilbränder

Två personer anhölls under lördagsförmiddagen misstänkta för nattens bilbränder i Kävlinge.Totalt sju bilar brandskadades i samband med branden.Polisen vill i nuläget inte uttala sig om det kan finnas ett samband med sommarens andra bilbränder..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 13:20

Par begärs häktade för bilbränder

Lund/Furulund En 26-årig man och en 22-årig kvinna begärs häktade för helgens bilbränder i Furulund. Åklagare Pernilla Åström vill inte kommentera vilken koppling Malmöborna har till Furulund.Det var natten till lördagen som flera bilar sattes i brand på Trädgårdsgatan i Furulund.

Sydsvenskan - 28 sep 18 kl. 14:07

27-åring begärs häktad för två bilbränder i Oxie

Han anhölls, släpptes och anhölls igen. Kopplas nu till två av Oxies många bilbränder..

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.