Skånskan > Opinion

Friday, 28 February, 10:31

Skånskan - 07 feb 20 kl. 11:34

Fälls för tretton bilbränderFurulund/sydvästskåne Det par från Malmö som greps i Furulund i somras döms till mångåriga straff för samtliga tretton bränder de åtalats för. Bränderna inträffade i Lund, Malmö, Burlöv, Trelleborg, Staffanstorps och Kävlinge kommuner.Lunds tingsrätt meddelade på fredagen en dom mot den 26-åriga man och 22-åriga kvinna, som greps den 27 juli i Furulund.
Mannen har dömts till fyra och ett halvt års fängelse. Kvinnan har dömts till fyra års fängelse.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Malmö, Furulund, Lund, Kävlinge, Sydvästskåne, Trädgårdsgatan, Thed Adelswärd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fällsför , tretton, bilbränder
BT - 23 nov 16 kl. 13:49

Man anhölls efter bilbränder i Borås

En man har anhållits efter förra veckans bilbränder på Södra Kyrkogatan då flera fordon förstördes..

Skånskan - 26 aug 16 kl. 06:00

Fem sitter inlåsta för Malmös bilbränder

MALMÖ Fem personer sitter anhållna eller häktade för att ha eldat upp bilar i Malmö i sommar. Cirka 120 bränder i sommar gör att 2016 inte blir inget rekordår. Polisen ser nu en ljusning i att antalet anmälningarna minskar.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 11:56

Misstänks för bilbränder

MALMÖ När polisen natten till måndagen stoppade en 21-årig man i Rosengård luktade det mycket bensin i hans bil. Det visade sig att mannen i bagaget hade bensindunkar och en så kallad nödhammare till att krossa rutor.
Mannen greps misstänkt för förberedelse till grov skadegörelse.

DN - 11 aug 16 kl. 14:31

Flera nya bilbränder i Malmö


Vågen av bilbränder i Malmö fortsätter. Under det senaste dygnet har tretton fordon brunnit på olika platser i staden..

Ekonomistas - 24 aug 16 kl. 10:16

Segregation och bilbränder

För en vecka sedan visste jag nästan ingenting om bilbränder. De senaste tiden har dock bilbränder diskuteras livligt och jag har hört och läst så mycket förvirrande att jag känt mig nödgad att bilda mig en uppfattning på egen hand. Det är framförallt två saker som förbryllat mig.

Expressen - 27 jul 19 kl. 13:59

Två personer anhållna för bilbränder

Två personer anhölls under lördagsförmiddagen misstänkta för nattens bilbränder i Kävlinge.Totalt sju bilar brandskadades i samband med branden.Polisen vill i nuläget inte uttala sig om det kan finnas ett samband med sommarens andra bilbränder..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 13:20

Par begärs häktade för bilbränder

Lund/Furulund En 26-årig man och en 22-årig kvinna begärs häktade för helgens bilbränder i Furulund. Åklagare Pernilla Åström vill inte kommentera vilken koppling Malmöborna har till Furulund.Det var natten till lördagen som flera bilar sattes i brand på Trädgårdsgatan i Furulund.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 11:33

Svensk och dansk polis i dialog efter bilbränder

ÖRESUND Två nätter i rad har Köpenhamn drabbats av ett flertal bilbränder. Polisen uppger att det är för tidigt att säga om det har något samband med de många bilbränderna i Sverige, nu senast på söndagskvällen i Malmö, Norrköping, Västerås och Olofström. Enligt Berlingske har dansk och svensk polis nu en dialog med varandra om bilbränderna.

Sydsvenskan - 28 sep 18 kl. 14:07

27-åring begärs häktad för två bilbränder i Oxie

Han anhölls, släpptes och anhölls igen. Kopplas nu till två av Oxies många bilbränder..

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

SJ vidtar åtgärder efter coronautbrottet

SJ begränsar tjänsteresor och anställda som varit i riskområden måste arbeta hemifrån i två veckor.SJ meddelar beslutet om åtgärder i coronavirusets spår samtidigt som nyheten om att den man som först testades positiv för viruset i Göteborg, efter att ha varit på skidresa i norra Italien, rest med tåg mellan Stockholm och Göteborg och att snittskyddsläkare söker hans medresenärer. De SJ-anställda som tvingas jobba hemifrån i 14 dagar efter att ha varit i ett område med konstaterad smitta kommer att göra så med bibehållen lön.

Skånskan - 1 timme sedan

Så mycket höjer KKB sina hyror

Kävlinge KKB och Hyresgästföreningen region norra Skåne har undertecknat avtal för ny hyra hos KKB och SBB i Kävlinge. Höjningen blir 1,9 procent och gäller från 1 januari.Parterna har varit mycket förtegna om det slutliga avtalet, som togs fram i Stockholm den 18 februari av Hyresmarknadskommittén.

Skånskan - 1 timme sedan

170 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till ny ägare

Skurup Fastigheten på Sandgatan 9 i Skurup har fått en ny ägare. Köpare är Pp Bygg i Skurup AB, tidigare boende på Svaneholmsvägen i Skurup och säljare är Susanne Yvonne Jeanette Jönsson och Bert Alf Eddie Jönsson. Köpet blev klart i december 2019 och priset blev 1 810 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

KKB-hyror höjs 1,9 procent

KKB och Hyresgästföreningen region norra Skåne har undertecknat avtal för ny hyra hos KKB och SBB i Kävlinge. Höjningen blir 1,9 procent och gäller från 1 januari. Parterna har varit mycket förtegna om det slutliga avtalet, som togs fram i Stockholm den 18 februari av Hyresmarknadskommittén.

Skånskan - 1 timme sedan

Så kan du undvika att smittas av coronaviruset

Webb-TV Symtom på smitta av det nya coronaviruset är luftvägssymtom, feber och hosta. De flesta blir inte allvarligt sjuka men ett antal fall av svårare symtom har rapporterats, liksom dödsfall. Här är folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika att smittas av coronaviruset..

Skånskan - 13 timmar sedan

Skulle steriliseras – rymde från sjuktransport

Världen En babianhanne lyckades tillsammans med två honor rymma från ett transportfordon utanför ett sjukhus i Sydney tidigare i veckan.

Människor som befann sig i området kring Royal Prince Alfred Hospital i Sydney på tisdagseftermiddagen, lokal tid, hade chansen att ta del av en alldeles extraordinär syn, nämligen fritt kringströvande babianer. En babianhanne som skulle fraktas till sjukhuset i sällskap av två honor för att steriliseras lyckades, i närheten av sjukhuset, rymma från transportfordonet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rånad butikschef blev präst

DRAMATIK. Det var när han blivit pistolrånad som Mats Andersson-Risberg bestämde sig för att nu var det nog dags att återuppta präststudierna. Nu är det dags för pensionering från ett arbete där musiken hela tiden har funnits med.

Skånskan - 14 timmar sedan

Flera nya fall av corona i Sverige

Inrikes Ytterligare fem bekräftade fall av det nya coronaviruset i Sverige konstaterades under torsdagen, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande på torsdag kväll.Det gäller tre personer i Västra Götaland, en person i Uppsala och ytterligare en person i Stockholm. Två av de personer som påträffats med smittan i Västra Götaland har varit kontakt med den patient i Göteborg som konstaterades vara smittad med viruset på onsdagskvällen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Lewicki får chansen från start i MFF

FOTBOLL Oscar Lewicki är tillbaka i startelvan när Malmö FF ska försöka vända 1-2-underläget mot Wolfsburg på Stadion.Förra torsdagen fick Eric Larsson ta hand om högerbacksplatsen i den första 16-delsfinalen i Europa League på Volkswagen arena i Tyskland. Men till returen väljer den danske tränaren Jon Dahl Tomasson att i stället satsa på Oscar Lewicki, som har varit ordinarie i startelvan hos Di Blåe under hela 2020.

Skånskan - 16 timmar sedan

Dösjöbro tackar nej till elitettan

FOTBOLL Sent på onsdagskvällen kom beskedet att Kungsbacka DFF drar sig ur elitettan i damfotboll.
Dösjöbro IF erbjöds i går platsen, men division 1-klubben tackar nej eftersom laget inte har tillräckligt många spelare. Klubben har som bekant tappat hela 13 spelare till Malmö FF:s nya damlag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.