Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:55

Skånskan - 06 feb 20 kl. 16:30

Oro att friskola ska ge osund konkurrensSTAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp är oroliga för osund konkurrens när Internationella Engelska skolan inom en nära framtid ska etablera sig i kommunen.Debatten i exempelvis Trelleborg har handlat om hyresrabatter till Internationella Engelska skolan, IES, och nu vill S veta om det blir så i Staffanstorp.
– Innebär etableringen av IES skol- och förskoleverksamhet i Staffanstorp att vi kommer att ge hyresrabatt så som skolan förhandlat sig till i andra kommuner? undrar Laila Olsen (S) i en fråga till kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson (M). Enligt Laila Olsen är IES ett exempel på osund konkurrens.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Socialdemokraterna, Staffanstorp, Internationella Engelska, Trelleborg, IES, Laila Olsen, Sonesson, Christian Sonesson, Staffanstorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroatt , friskolaska ge , osund, konkurrens
Trelleborgs Allehanda - 07 apr 13 kl. 11:30

Ingen osund konkurrens i Parken

Parkens konferensverksamhet innebär inte osund konkurrens. Det slår Trelleborgs kommun fast efter att frågan väckts av kulturnämnden.
Kommunens olika nämnder har granskat den egna verksamheten för att se om det fanns någon osund verksamhet, där kommunen på ett felaktigt sätt konkurrerade med privata företag.

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

En osund konkurrens?ger problem för småföretagare

?Den offentliga sektorn i Sverige är företagsam. Det borde den inte vara.

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 13 kl. 11:30

Osund konkurrens ger ekonomiska svårigheter för seriösa företag

Trelleborgs kommun bedriver, genom det helägda bolaget Trelleborgs Hamn AB, osund konkurrens.
Restaurang Horizont har gått dåligt en längre tid och när bolaget nu har försatts i konkurs uppgår skulderna till nästan två miljoner. Hälften består av obetalda hyror till Trelleborgs Hamn AB.

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

En osund konkurrens ger problem för småföretagare

Det är svårt för små företag att konkurrera med aktörer som har skattemedel i ryggen och i praktiken inte kan gå i konkurs, skriver Thomas Mattsson, regionchef Företagarna. Den offentliga sektorn i Sverige är företagsam. Det borde den inte vara.

YLE - 23 jun 17 kl. 04:59

Skapar vårdreformen osund konkurrens bland unga läkare?

Hur kommer arbetsmarknaden att se ut efter vårdreformen för unga medicine studerande? Vem är arbetsgivaren - den offentliga sektorn eller privata vårdbolag? Hur går det med kollegialiteten inom läkarkåren när utbudet på läkare har ökat en längre tid?

GöteborgsPosten - 12 feb 19 kl. 13:36

Osund konkurrens drabbar fler företag

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

DI - 12 feb 19 kl. 13:43

Osund konkurrens drabbar fler företag – utsätts för skattefusk

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

GöteborgsPosten - 12 feb 19 kl. 13:36

Osund konkurrens drabbar fler företag

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

Skånskan - 30 dec 19 kl. 20:25

S reagerar mot osund konkurrens

STAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp befarar att fristående förskolor och skolor kan medföra nackdelar som ökade kostnader och nedskärningar i befintliga kommunala verksamheter.– Alla våra skolor ska vara bra skolor och resurser ska styras till likvärdighet och kvalitet, menar S som inte deltog i beslutet i utbildningsnämnden den 9 december då genomförandeplanerna skulle klubbas. Dessa bygger enligt S på Moderaternas och Sverigedemokraternas mål och dessa står S inte bakom.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 14 kl. 23:00

Stoppa osund konkurrens

Det finns en osund konkurrens i åkerinäringen som slår ut företag som följer reglerna, skriver företrädare för Sveriges Åkeriföretag och Företagarna. Många åkeriföretag tvingas lägga ner eller gå i konkurs. Det är inte den sunda konkurrensen som orsakar detta utan det är de oseriösa företagen som härjar i Sverige som orsakar detta i tillsammans med […].

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 5 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.