DN > Opinion

Saturday, 22 February, 05:35

DN - 29 jan 20 kl. 15:53

”S ändring av budgeten 2013 var inget brott mot budgetreformen”REPLIK DN DEBATT 29/1. Per Molander: Men den budgetändring som sker nu är däremot ett tydligt brott mot regelverket..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Molander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S ändringav , budgeten, 2013var , inget, brott, mot budgetreformen
BT - 23 nov 12 kl. 09:05

Pengar från 2012 ska klara budgeten 2013

Den borgerliga majoriteten i Bollebygd fick igenom sitt förslag att flytta fem miljoner kronor från 2012 års resultat till 2013 för att finansiera utökningar av nämndernas budgetramar vid gårdagens möte i kommunfullmäktige. Oppositionens förslag om en skattehöjning på 40 öre förkastades, men oron för finansiering av kommande investeringar delar man. Kommunfullmäktiges ordförande David Brorsson (M) påpekade att eftersom budgeten i huvudsak antagits i juni handlade det i går om att ta beslut om mål och nyckeltal, mål för god ekonomisk hushållning, skattesats, driftbudgetramar för 20132015 samt investeringsbudget.

GöteborgsPosten - 01 okt 13 kl. 13:57

Svampåret 2013 inget att hurra för

Även om svampåret inte är över börjar de bli dags för bokslut. Kom regnen för sent i år eller hur var det? ?

BT - 26 nov 12 kl. 14:08

Extra resurser var inget annat än luft

Det är budgettider och det är med spänd förväntan som vi i stadsdel Öster inväntar de rödgrönas förslag. Kommer det även i år att användas låtsaspengar för att finansiera satsningar? Pengar som man vet inte finns.

YLE - 02 jun 14 kl. 15:07

Sjukhusen i Ekenäs klarar budgeten

Om det ekonomiska läget inte förändras under resten av året kommer Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) med sjukhus i Ekenäs att klara av sin budget med glans. Efter fyra månader visar VNS i år ett överskott på 1,5 miljoner euro mot ett underskott på 0,9 miljoner euro ifjol. Målet är ett nollresultat för i år och det ser ut att kunna bli verklighet om inget oförutsett inträffar.

Supermiljöbloggen - 17 dec 15 kl. 15:46

Sverige får största miljöbudgeten på 20 år

Supermiljöbloggen har tagit del av en granskning från riksdagens utredningstjänst. I veckan röstade riksdagen ja till regeringens förslag på miljöbudget, som innebär att närmare 7,7 miljarder kronor ska gå till miljö- och naturvård under 2016. Matilda Ernkrans, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, sa i en debatt i veckan att partiet låtit riksdagens utredningstjänst jämföra miljöbudgetarna 20 år tillbaka i tiden, och att granskningen visar att årets budget innebär den kraftigaste höjningen av miljöbudgeten under denna tid.

HBL - 19 feb 14 kl. 07:43

Inget firande trots extra klirr i kassan

Det överraskande tillskottet i kassan blir inte svårt att göra sig av med.2013 visade på överraskande dryga fyra miljoner extra i kassan. Men Lovisaborna ska inte hoppa i taket av glädje, tycker åtminstone Samlingspartiets Kari Hagfors.

YLE - 09 dec 14 kl. 15:29

Norra hamnen och Svartå på tapeten då Raseborg godkände budgeten

Många fullmäktigeledamöter lyfte fram behovet av en lösning för skolorna i Svartå under budgetbehandlingen i Raseborg (8.12). Då pengar för planeringen av Norra hamnen i Ekenäs skulle godkännas blev det en häftig debatt som slutade i en rätt jämn omröstning.

BT - 20 sep 11 kl. 08:02

Inga skattesänkningar i nya budgeten

I dag presenterade regeringen sitt förslag till höstbudget. Följ med i riksdagsdebatten live på bt.se Följ budgetdebatten direkt från Riksdagen.

BT - 20 sep 11 kl. 08:02

Inga skattesänkningar inya budgeten

I dag presenterade regeringen sitt förslag till höstbudget. Följ med i riksdagsdebatten live på bt.se Följ budgetdebatten direkt från Riksdagen.

Kristianstadsbladet - 28 nov 11 kl. 23:05

Budgeten reviderades med investeringar på förskolan

Det blev ingen längre debatt när budgeten för 2012 skulle revideras i fullmäktige i går. Beslut om att öka investeringsbudgeten för att bygga ut förskolan togs liksom att backa från det 97-procentiga målet.
Partierna var eniga om en utbyggnad av förskolan.

Fler nyheter från DN

DN - I förrgår: 21:00

”Låt skyddsombud kontrollera alla företag med kollektivavtal”

Eva Nordmark (S) och två fackordf.: På arbetsplatser med många arbetare från andra länder kan regionala skyddsombud i dag ofta inte ingripa….

DN - 16 feb 20 kl. 21:00

”Vad vinner Volvo på att åter bli del av en jättekoncern?”

Volvos akademikerfack: Vår erfarenhet är att synergier och effektivitet skapas genom decentralisering, inte med en koncernlednings diktat..

DN - 14 feb 20 kl. 16:00

”Svenskhet en unik mix av utländska influenser”

Författaren Herman Lindqvist kritiserar SAS reklamfilm: De förstår inte att vår mix av erfarenheter är unik..

DN - 14 feb 20 kl. 14:13

”28,3 procent räcker inte till en komplett S-agenda”

Annelie Karlsson (S), gruppledare: Trots stor borgerlig och högerkonservativ övervikt i riksdagen har januariavtalet fått en S-prägel..

DN - 14 feb 20 kl. 13:57

”Fel att bara höginkomsttagare använder rutavdraget”

Andreas Åström och Patrick Joyce, Almega: SCB-siffror visar att hälften av rutköparna tjänade mindre än 30.000 kronor i månaden. .

DN - 13 feb 20 kl. 21:00

LO ställer fem hårda krav på regeringen

”Jämlikheten måste komma först, även om januariavtalet spricker”, skriver LO:s styrelse..

DN - 13 feb 20 kl. 17:07

”Filantropin allt viktigare som komplement till offentlig finansiering”

Pontus Braunerhjelm, Entreprenörskapsforum: Filantropin skapar nya möjligheter, ökar mångfalden och utmanar befintliga strukturer..

DN - 11 feb 20 kl. 21:00

”Minskade klimatutsläpp ger också andra stora vinster”

Tre miljöforskare vid KTH: Vår forskning visar att klimatåtgärder på flera områden ger upphov till andra tydliga och stora samhällsnyttor..

DN - 10 feb 20 kl. 14:08

”En ideologisk attack på den svenska välfärdsmodellen”

Per Sundgren och Enna Gerin: Att göra växande klyftor till förutsättning för en filantropisk ordning ser vi som sällsynt osmakligt..

DN - 07 feb 20 kl. 13:49

”Ogenomförbara utvisningsbeslut kan inte effektiviseras”

Företrädare för Flyktinggruppernas riksråd: Med mer humanitet och rättssäkerhet hade färre omöjliga beslut om återvändande fattats. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.