Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 18 February, 08:44

Sydsvenskan - 29 jan 20 kl. 11:04

Orolig för virus? Detta bör du veta – från A-typ till överdriftAnsiktet, Behandlingen och Coronaviruset är början på smittans ABC..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Coronaviruset, ABC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroligför , virusDetta , bördu , vetafrån , A-typ, till överdrift
HBL - 28 sep 12 kl. 05:35

Experter tar nytt virus med lugn

Misstankarna om ett nytt sars-liknande virus har fått internationella hälsomyndigheter på alerten. Hotet tonas nu ned. I Finland görs ett nytt ingrepp mot säsongsinfluensan ?

Kristianstadsbladet - 01 okt 13 kl. 17:01

Virus inte bakom bröstcancer

Det råder delade meningar om hur många cancerfall som orsakas av virusinfektioner.Nu går en svensk studie emot teorin om att virus ligger bakom bröstcancer och hjärntumören glioblastom.
- Vi hittar ingenting som tyder på att virus skulle vara en viktig bidragande orsak till de cancerformerna, säger Erik Larsson, forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, som menar att resultatet är kontroversiellt.

BT - 01 okt 13 kl. 17:03

Virus inte bakom bröstcancer

Det råder delade meningar om hur många cancerfall som orsakas av virusinfektioner. Nu går en svensk studie emot teorin om att virus ligger bakom bröstcancer och hjärntumören glioblastom.- Vi hittar ingenting som tyder på att virus skulle vara en viktig bidragande orsak till de cancerformerna, säger Erik Larsson, forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, som menar att resultatet är kontroversiellt.

YLE - 06 feb 16 kl. 16:46

Virus och terrorister - vart vågar man resa?

Många ressugna finländare undrar vart i världen vi egentligen kan resa i dessa tider då medierna fylls av nyheter om zikavirusets framfart och terrororganisationers summariska våld mot turister. De som tänker strängt ekologiskt fröjdas - det tär ju hårt på naturresurserna att flyga kors och tvärs - och också företagare inom närturismen myser. Zikaviruset sägs nå södra Europa till sommaren.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:47

Christina Gestrin orolig över svenskan vid polisen i Österbotten

Riksdagsledamot Christina Gestrin (SFP) är orolig över att polisen i Österbotten splittras efter årsskiftet. Hon vill veta om finsk- och svenskspråkiga medborgare blir bemötta enligt lika grunder då en ny polisreform träder i kraft den första januari. Efter årsskiftet finns det bara en polisinrättning i Österbotten.

YLE - 09 jul 14 kl. 05:22

"Jag är orolig för mina egna barns skull"

Rasism är något som vi i Finland och Österbotten kanske inte upplever som något större hot, men rasismen har ändå fått ett fotfäste även i Vasa. Det fick bland annat Sandra Strömvall vittna på måndag då hon var med sina barn till simstranden i Vikinga. Vad som skulle vara en skön dag på stranden, blev plötsligt en attack på ett oskyldigt litet barn.

Expressen - 23 dec 14 kl. 21:25

Stjärnans rädsla efter twar-sjukan: "Orolig"

Förra säsongen lyckades Joakim Andersson ta en ordinarie plats i Detroit Red Wings. Men under vintern började han känna sig konstant trött - och efter mängder av tester fick han till slut veta att han hade twar. – Jag var rädd och ­orolig.

Expressen - 18 dec 17 kl. 21:07

Johanna Möller: Jag är orolig för mamma

Tårar rinner längs Johanna Möllers kinder när hon hör mammans larm inifrån sommarstugan.Nu säger sig Arbogakvinnan vara "mycket orolig" för sin mor och kräver att få veta hur hon har det.Mamman är å sin sida tydlig: Hon vill inte ha någon som helst kontakt..

Dagens PS - 14 nov 19 kl. 08:24

Är du orolig för miljögifter i blodet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Den tidigare S-utrikesministern Margot Wallström fick veta hur höga halter av miljögifter hon har i blodet i SVT:s nya dokumentär ”Östersjön – hot och hopp”.

SVT Debatt - 07 nov 13 kl. 15:35

Svenskar, er avlyssningslättja gör mig orolig

ÖVERVAKNING  Hela 75 procent av svenskarna inte rädda för att bli övervakade, trots den senaste tidens larm om avlyssning. Detta enligt SVT Debatts egen Sifo-undersökning. Resultatet är oroväckande, eftersom frågans allvar inte tycks ha nått fram – trots att hela vårt samhälles framtid egentligen vilar på att vi kan lita på de tekniska system vi alla gör oss beroende av.

Barometern - 06 maj 14 kl. 11:24

"De ska veta att det är jobbigt att möta KFF"

Det är dagen efter första hemmasegern. Hasse Eklund njuter.
– Nu hör jag hur fåglarna kvittrar, säger Kalmar FF–tränaren och ler.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Konkursskydd för amerikansk scoutrörelse

Den amerikanska scoutrörelsen The Boy Scouts har ansökt om konkursskydd sedan stämningsansökningar för sexuella övergrepp strömmat in. The Boy Scouts, med bas i Irving i delstaten Texas, grundades 1910 och har stämts för hundratals misstänkta övergrepp.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Musslor kokades till döds i solen

Hundratusentals musslor har "kokats" ihjäl på en strand i Nya Zeeland. Massdöden i Northland kopplas av forskare ihop med ovanligt höga temperaturer i kombination med lågvatten mitt på dagen, rapporterar The Guardian. I delar av Northlandregionen har de.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Misstänkt storsvindlares öde avgörs i dag

Den anklagade storbedragerskan levde enligt åtalet lyxliv i Sydafrika på danska statens bekostnad. Men till slut kom danska socialstyrelsen henne på spåren. I dag kommer domen mot kvinnan som misstänks ha stulit mångmiljonbelopp under sin tidigare anstä.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Allt hetare bostadsmarknad

Det är återigen stekhett på bostadsmarknaden. Och halvvägs in i februari fortsätter priserna att stiga. I januari steg priserna på bostadsrätter med närmare tre procent, jämfört med månaden före, sett över hela riket.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Burman skeptisk trots sprint i slalombacke

Dagens sprintetapp i Ski Tour går uppför en slalombacke. Det sägs gynna uthålliga åkare som Jens Burman. En som är tveksam: Jens Burman.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tre av fyra australier påverkade av bränderna

Nära tre fjärdedelar av invånarna i Australien – nästan 18 miljoner personer – har påverkats av den senaste markbrandssäsongen i landet, enligt en studie. – Nästan alla australier har berörts av dessa bränder och många av oss kommer att leva med effekte.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Staden som betalar dig för att flytta dit

Drömmer du om ett liv i södra Italien? Då kanske Teora i Kampanien kan vara ett alternativ. För att tackla problemet med en krympande befolkning försöker staden locka potentiella invånare genom ett hyresbidrag, rapporterar CNN.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

25-åring åtalad för mordförsök i Örnsköldsvik

Offret höggs med ett vasst föremål och fick livshotande skador..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

United nickade till – tillbaka i toppstriden

Manchester United är tillbaka i kampen om en topp fyra-placering i Premier League..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Virus hindrar Apple från att nå sina mål

Apple kommer inte att nå upp till omsättningsprognosen på grund av coronaviruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.