Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 22 February, 05:31

Dagensanalys.se - 29 jan 20 kl. 00:05

Handelsbanken och SAS Institute i globalt samarbeteHandelsbanken har tecknat ett avtal om att implementera en global lösning från SAS Institute för att förebygga ekonomisk brottslighet och terroristfinansiering SAS Institute och Svenska Handelsbanken inleder ett samarbete för att etablera en global plattform som gör det möjligt för Handelsbanken att samordna samt skapa gemensamma rutiner och processer för att bekämpa ekonomisk brottslighet, penningtvätt och terrorfinansiering. – I takt med den snabba digitala utvecklingen och globaliseringen är finansiell brottslighet en stor global utmaning som även snabbt ökar i komplexitet. [. ] Inlägget Handelsbanken och SAS Institute i globalt samarbete dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
SAS Institute, Svenska Handelsbanken, Handelsbanken, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsbankenoch , SAS, Institutei , globalt, samarbete
Dagensanalys.se - 08 jan 19 kl. 12:27

SAS Institute vill avmystifiera AI och se till att data hamnar i rätt händer för beslutsfattande

Dagarna före julafton träffade jag Kristoffer Nilsson, Senior Advisor Architecture på SAS Institute för att prata om deras AI Viya, hur SAS AI-verktyg görs tillgängliga för ”vanliga dödliga” och förhoppningar på AI-området inför 2019. Vi träffas omgivna av svenska kungar i en sal på 1700-tals herrgården Stora Frösunda där SAS Institute har sitt svenska kontor. Här möts verkligen gammalt och nytt på spännande sätt.

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 14:53

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 28 nov 19 kl. 13:19

Nordic Morning och SAS Institute blir partners

Det innebär att Nordic Morning sitt erbjudande som oberoende rådgivare inom Marketing Technology med produkter och tjänster från SAS Institute. Nordic Mornings konsulter kommer att kunna erbjuda företag som använder SAS 360 Customer Intelligence-lösning att tolka data för att stödja deras beslutsprocesser. Eftersom vi är ett företag med experter inom datadriven marknadsföring och service design kan vi jobba med den data som tillhandahålls av SAS Institute och omvandla den till insikter att ta action ifrån det.

Dagensanalys.se - 07 maj 19 kl. 22:32

Vi pratar med Josefin som jobbar med Advanced Analytics och Artificial Intelligence på SAS Institute

Förra veckan gick SAS Global Forum av stapeln i Dallas, USA. På utställargolvet fick jag chansen att växla några ord med Josefin Rosén från SAS Institute Sweden. Under vårt samtal berättar hon om varför 6500 personer söker sig till eventet, som är världens största analytics-event, samt vilka nyheter på AI-fronten som SAS presenterat i år.

Dagensanalys.se - 30 jan 18 kl. 12:15

SAS Institute får storkund med Riksbanken

Efter en upphandling har Riksbanken valt ut SAS Institute som leverantör. Riksbankens ansvarar för landets penningpolitik och ska främja ett säkert och effektivt betalningsväsende. För att stödja arbetet med penningpolitik och finansiell stabilitet har Riksbanken valt ett system baserat på produkter från SAS Institute, där Knowit står för vidareutveckling och förvaltning.

Dagensanalys.se - 14 maj 19 kl. 12:07

Vad händer på AI-fronten hos SAS Institute?

Nyligen bjöd SAS Institute in till sitt årliga event SAS Global Forum, där över 6000 personer samlades för att ta del av det senaste inom dataanalys, AI och statistik. Eventet är världens största analytics-konferens, och med tanke på den kader av spännande talare som SAS lockat till Dallas är det inte undra på. Förutom några av SAS egna storheter såsom grundaren Jim Goodnight, den potentielle efterträdaren Oliver Schabenberger, produktchef och ansvarig för Advanced Analytics och AI Saurabh Gupta och den […] Inlägget Vad händer på AI-fronten hos SAS Institute?

Dagensanalys.se - 10 apr 19 kl. 12:16

Både ICA Banken och Agria väljer SAS Institute för att förstå sina kunder bättre

Under SAS Forum fick jag möjlighet att prata med såväl Linus Axelsson på ICA Banken, som Peter Nord Andersson på Agria djurförsäkring, om varför de valt SAS Institute för att hantera sin kunddata. ICA Bankens resa med SAS Linus på ICA Banken berättar att de är en helt digital bank, men att de haft en hel del att göra för att kunna nå ut till kunderna på ett personligt och relevant sätt. I deras CRM-databas fanns så klart information om […] Inlägget Både ICA Banken och Agria väljer SAS Institute för att förstå sina kunder bättre dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 11:45

Etik och jämlikhet viktiga frågor för SAS Institute

Utöver ett mycket stort fokus på AI och analys, har SAS Institute även fokus på andra delar av den digitalisering som vi just nu upplever. Dels behöver vi jobba för att få fler kvinnor och personer från socioekonomiska utsatta grupper i tekniska yrken, och dels behöver vi har ett stort fokus på etiska aspekterna av AI-utveckling. Under SAS Global Forum fanns många tillfällen att förstå hur SAS tänker i båda dessa avseenden.

Realtid - 30 jan 18 kl. 10:56

Riksbanken tecknar it-avtal med SAS Institute

Riksbanken tecknar ett femårigt it-avtal med it-konsulten SAS Institute. "Vi får förnyat förtroende för ett av deras mest centrala verksamhetssystem", säger John Carlbäck på SAS Institute..

IDG - 09 jun 14 kl. 05:14

SAS Institute lanserar gratis analysverktyg

SAS Institute nya versioner av sina beslutsstödsverktyg för studenter och universitet, som innefattar analyser av big data, SAS University Edition..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Kundupplevelsen ger klirr i glasskassan

Butiksdöd, lågkonjunktur och ökad reklamtrötthet. Nedslående tendenser för företag som marknadsför produkter – om man inte har en tydlig bild av vilket upplevt värde man skapar. Här är en kommersiell solskenshistoria, för alla företag att inspireras av: Fram till ett par år sedan såg Hemglass alla kurvor konstant peka åt fel håll.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Så här många svenskar når TV-husen

Enligt MMS senaste Trend & Tema-rapport så når SVT med sina olika TV-kanaler och onlinetjänster 80% av svenskarna under en vecka, TV4 når 74%, Nent 56% och Discovery når 43% av svenskarna mellan 9-99 år. ”Tittandet på Linjär-TV når fortfarande flest människor, även om vi ser att trenden är nedåtgående. Samtidigt ökar tittandet på de olika onlinevideotjänsterna för varje år som går och en betydande del av de olika mediehusens totala veckoräckvidd kommer från tittandet på deras onlinevideotjänster,” skriver MMS […] Inlägget Så här många svenskar når TV-husen dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 19:59

Capgemini köper svenska Advectas

Advectas blir en del av affärsenheten Capgemini Insights & Data, som fokuserar på data, analytics och AI. Förutom att stärka sin lokala närvaro så får man även tillgång till globala resurser. Fler än 400 konsulter kommer lokalt att serva den skandinaviska marknaden, och totalt arbetar omkring 16 000 konsulter inom området.

Dagensanalys.se - Igår: 16:28

Så här påverkar vintermörkret din prestation på jobbet

Vinterhalvåret i Sverige har varit ovanligt snö- och solfattigt i år, till exempel var november den mörkaste på 20 år. Så om du känt dig extra låg kan vi avslöja redan nu att du inte är ensam. En ny Sifo-undersökning från Randstad visar att mörkret har påverkat prestationen på jobbet hos 37 procent av svenskarna.

Dagensanalys.se - Igår: 16:30

Möten i öppna kontorslandskap är stort störningsmoment på kontoret

Vardagen på kontor fylls allt mer med korta och spontana möten där färre personer deltar. Samtidigt upplevs just möten i närheten av ens egen arbetsyta som ett stort störningsmoment. En undersökning med 7000 kontorsarbetare från Finland, Sverige och Norge visar att hela 56 procent störs av att jobba i kontorslandskap.

Dagensanalys.se - Igår: 15:39

JM använder AI från norska Spacemaker för digitalisering

JM är en av de ledande utvecklarna av bostäder och bostadsområden i Norden. Med AI-tekniken från Spacemaker vill JM behålla sin tätposition inom digital transformation och hållbarhet, vilket företaget betraktar som både sitt ansvar och sin ambition. “Inom Spacemaker tror vi att tekniken spelar en väsentlig roll vid skapandet av välfungerande samhällen och bästa tänkbara livskvalitet åt nutida och framtida generationer.

Dagensanalys.se - Igår: 11:59

Confirmit och Dapresy slås ihop

Det nordiska investmentbolaget Verdane Capital IX, som är majoritetsägare i visualiseringsföretaget Dapresy, har nyligen köpt upp undersökningsföretaget Confirmit, och nu ska de båda bolagen slås ihop. Verdane gjorde stora investeringar i Dapresy redan 2017, och har låtit företaget jobba på sedan dess. Nyligen köpte Verdane upp samtliga aktier i undersökningsföretaget Confirmit, och avser nu slå samman de båda bolagen till ett fullserviceföretag för marknadsundersökningar och kundupplevelser.

Dagensanalys.se - Igår: 09:11

Bambuser ändrar om och rekryterar nya chefer

Bambuser har rekryterat Anna Kult som Chief Operating Officer och Oscar Samuelsson som Chief Brand Officer. Anna Kult har 20 års erfarenhet av att jobba med organisationer i snabb förändring. Hon har tidigare arbetat med produktutveckling, försäljning och e-handel inom Schibsted-koncernen, Venue Retail Group, samt Eleven & Nordicfeel.

Dagensanalys.se - Igår: 09:06

Schibsted vill ha idéer från studenter för att rädda sina tidningar

Schibsted vill ha hjälp från journaliststuderande och lanserar ett stipendium riktat till de som vill utveckla sig själva och samtidigt vara med och bidra till utvecklingen av mediebranschen och journalistiken. Nytt för i år är att man vill ha studenternas bästa idéer för hur man ska driva branschen framåt. Och för mödan kan man få 30.

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:36

Stark tillväxt i Norden bidrog till rekordår för Unit4

Affärssystemleverantören Unit4 redovisar starka finansiella resultat för fjärde kvartalet av sitt räkenskapsår. Stark tillväxt på företagets nordiska marknaderna anges som en viktig orsak till framgången. Under det senaste året har företaget genomgått en betydande förändring efter utnämningen av Mike Ettling till verkställande direktör i april 2019.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.