Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 20:58

Expressen Dina Pengar - 28 jan 20 kl. 22:51

Swedbank kan frysa småkunders kontonSwedbank fortsätter städa efter den misstänkta penningtvättsskandalen.Kunder som inte fyllt i tillräckliga uppgifter kan få kontot fryst och i förlängningen bli utslängd från banken – vilket riskerar att drabba småkunder..
Läs mer på Expressen Dina Pengar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbankkan , frysa, småkunders, konton
PrivataAffärer - 22 mar 19 kl. 08:14

Swedbank-granskningen: Avslutade kundrelationer kan inte styrkas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen efter granskningsrapporten Det skriver Forensic Risk Alliance, FRA, som har granskat de 50 kunder som Uppdrag granskning pekat ut som suspekta, i sin preliminära rapport. Av de 50 företagen som Uppdrag granskning pekat ut anges att några av dessa går att finna i kundregistret i antingen Estland eller Lettland. Där utöver anges det att namnmatchningar går at

DI - 10 aug 16 kl. 22:34

Jemen uppmanar IMF att frysa centralbankens konton

I ett brev ber Jemens premiärminister IMF att frysa landets centralbanks konton. Enligt regeringen går omkring 100 miljoner dollar, motsvarande 850 miljoner kronor, i månaden till rebellkrigare. Krisen har lätt till att Jemen nu riskerar att gå i statsbankrutt..

BT - 12 dec 11 kl. 12:13

Förundersökning om Swedbank-rykte

Lettisk polis har inlett en förundersökning efter helgens ryktesspridning som fick kunder att plocka ut 130 miljoner kronor ur konton i Swedbank. Enligt svenska myndigheter är ryktena falska.
Den lettiska inrikesministern Rihards Kozlovskis säger enligt lettiska medier att landets säkerhetspolis har inlett en förundersökning med anledning av ryktesspridningen kring Swedbank.

Dagens PS - 17 jul 19 kl. 07:44

Swedbank under press – sänker utdelningen

Styrelsen för Swedbank har beslutat sig att ändra utdelningspolicyn, vilket innebär att en mindre del av vinsten kommer att delas ut framöver. Banken har även satt upp flera andra finansiella mål. Swedbank kommer framöver att dela ut 50 procent av vinsten, ned från tidigare 75 procent.

Cornucopia - 03 mar 15 kl. 07:43

Swedbank nollar sparräntorna

Swedbank nollar räntorna på i princip alla bankkonton genom att sänka dem med 0.10%. Detta enligt reklam i tryckta tidningar.

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 07:28

”Massiv skandal” avslöjad i Swedbank

Storbanken anklagas för ”systematisk penningtvätt”. Minst 40 miljarder uppges ha slussats mellan misstänkta konton. Det uppseendeväckande avslöjandet görs av Uppdrag granskning och SVT Nyheter, som under flera månader granskat Swedbank och tagit del av hemliga dokument.

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 08:53

Nya uppgifter om Swedbank i penningstvättshärvan

Rapporten är från september 2018. Samma höst förnekade bankens vd Birgitte Bonnesen att banken skulle vara inblandad i den penningtvättshärva som hade rullats upp kring Danske Bank i Estland. Birgitte Bonnesen och kommunikationsdirektör Gabriel Francke Rodau hänvisade då till en intern rapport vars slutsatser bankledningen inte har velat avslöja under vinterns härva.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 11 kl. 11:04

Polisen utreder Swedbank-rykte

Lettisk polis har inlett en utredning av helgens ryktesspridning som fick kunder att plocka ut 130 miljoner kronor ur konton i Swedbank. Enligt svenska myndigheter är ryktena falska. Swedbanks aktie föll med 2,9 procent på måndagen, efter helgens våg av bankuttag i Lettland.

Cornucopia - 27 mar 19 kl. 11:14

Swedbank skickade svarta ryska pengar till Trumps dömde kampanjchef

Swedbank har nu enligt SVT Nyheter och Uppdrag granskning ertappats med att skickat miljontals kronor till den fängelsdömde före detta kampanjchefen för Donald Trump, Paul Manafort. Det handlar om ryska pengar via den avsatte ukrainske presidenten Janukovytj. Swedbank underlät att underrätta amerikanska myndigheter.

E24 - 30 maj 16 kl. 07:47

Ny enhet och koncernledning i Swedbank

Swedbank ändrar om i koncernledningen och inrättar en ny enhet, Digital Banking. Ändringarna ska enligt vd Birgitte Bonnesen säkra att Swedbank når sina strategiska mål, och öka kunders och medarbetarnas nöjdhet..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 15 minuter sedan

Skypegrundarens bolag satsar miljarder i Europa

Riskkapitalbolaget Atomico satsar drygt åtta miljarder kronor på europeiska techbolag, skriver CNBC.Företaget, som grundats av svensken Niklas Zennström, hoppas kunna ta del av vinsterna från det växande antalet startups i Europa.– Alla huvudingredienser för att skapa europeiska framgångshistorier finns, säger Siraj Khaliq, vid Atomico, till CNBC..

Expressen Dina Pengar - 5 timmar sedan

Isabella Löwengrip säljer livsverket till norskt bolag

Entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, 29, gör sig av med sitt viktigaste bolag.Efter en turbulent period säljer hon och Pingis Hadenius, 41, hela Löwengrip Beauty till ett norskt företag.Köpare är Dermanordic – ett av Nordens största distributionsföretag av hudvård och makeupprodukter.

Expressen Dina Pengar - 5 timmar sedan

Hur räddar jag pensionen när börskursen skakar till?

Hur ska man tänka med sin pension när börsen skakar?Förlorar man pengar om börskurserna faller?Pensionsekonomen Kristina Kamp ger svar..

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

”Sjukt att det här extremt omoderna synsättet finns”

Vi blir äldre och fler vill jobba längre upp i åldrarna.Samtidigt värdesätts inte 60-plussare på många arbetsplatser.En omöjlig ekvation, menar Ardalan Shekarabi (S):– Det finns en obefogad rädsla som skadar vårt samhälle och vår ekonomi.

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Sarenbrants ilska – efter missen: ”Fick en chock”

Succéförfattaren Sofie Sarenbrants ”Skamvrån” var en av de mest lyssnade böckerna under förra året.Ändå var den inte med när Svenska bokhandlareföreningen och Svenska förläggareföreningen på måndagen presenterade sina topplistor för 2019.– Jag fick en chock.

Expressen Dina Pengar - 11 timmar sedan

Arbetslösheten sprängde 7-procentsvallen i januari

Arbetslösheten var 7,5 procent i januari, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU).Säsongsrensat uppgick arbetslösheten till 7,1 procent i januari.Det framgår av uppgifter från Statistiska centralbyrån (SCB) i dag..

Expressen Dina Pengar - 11 timmar sedan

Marcus bor på madrass men lånar pengar till bilar

Marcus, 21, har en tvåårig son, men bor fortfarande på en madrass hos föräldrarna och har inget jobb.Samtidigt lånar han pengar till nya bilar, trots att Kronofogden utmätt hans gamla bil och sålt av den på auktion.– Det här är första gradens curling, säger Magdalena Kowalczyk, programledare i ”Lyxfällan”..

Expressen Dina Pengar - 12 timmar sedan

Riksrevisionen: Rutavdraget påverkar statens finanser negativt

En ny granskning från Riksrevisionen kritiserar rutavdraget som infördes 2007, rapporterar Ekot.Regeringen har menat att bidraget skulle finansiera sig själv, men så har det inte blivit, enligt Riksrevisionen..

Expressen Dina Pengar - 14 timmar sedan

Trendbrott – nu skjuter småhuspriserna i höjden

Priserna på småhus rusar uppåt.Det låga utbudet i kombination med en pånyttfödd bostadsmarknad gjorde att den normalt starka månaden januari lyfte över säsongseffekter.– På vissa marknader är det stor brist på bostäder till salu, framför allt påvillamarknaden, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB..

Expressen Dina Pengar - 21 timmar sedan

Ryanairs ultimatum om Skavsta: Slopa skatten

Hjälp till med att avskaffa flygskatten – annars blir det inga nya Ryanair-plan på Skavsta flygplats.Så kan man sammanfatta flygbolagets brev till kommunalråd Urban Granström (S) i Nyköpings kommun – och Ryanair får visst medhåll av Granström.– Den nuvarande skatten kan förbättras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.