SR > Nyheter

Monday, 17 February, 08:47

SR - 28 jan 20 kl. 09:12

Bråket mellan EU och Polen växerEU-kommissionen anklagar Polen för att politisera rättsväsendet. Warszawa beskyller kommissionen för att granska östländer hårdare än andra..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bråketmellan EU och , Polen, växer
Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 09:17

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

YA - 14 sep 12 kl. 09:59

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

IDG - 11 jul 18 kl. 10:07

Nya poppisspråket Kotlin växer på Android


Kotlin ångar på. Dess status som officiellt språk på Android har satt rejäl skjuts på användningen..

Dagens PS - 27 jul 17 kl. 11:44

Krönika: Sprickorna i EU växer sig djupare

Ända sedan nationalkonservativa partiet Lag och Rättvisa vann makten 2015, har Polens utveckling följts med skeptiska ögon från EU. Och efter lagförslag om att tvångspensionera högsta domstolens hela domarkår, satte unionen ner foten. Trots presidentens sena veto mot reformen, visar detta på ett EU som brottas med allt djupare sprickor.

SmålandsPosten - 30 dec 14 kl. 07:13

Språket ? ett riksintresse

Vid Akademiens senaste högtidssammanträde höll dess direktör, professor Kjell Espmark, ett viktigt tal. Där tog han upp litteraturkritikens kris, som också är en kris för hela språket. Litteraturkritikens uppgift är tvåfaldig.

Kristianstadsbladet - 25 maj 14 kl. 14:23

Polen på väg upp bland de stora

EU:s fem stora håller allt tydligare på att bli sex.Polens betydelse växer både politiskt och ekonomiskt.
I EU:s senaste prognoser är det bara Lettland och Litauen som spås större tillväxt än Polen under de närmaste två åren.

BT - 25 maj 14 kl. 14:23

Polen på väg upp bland de stora

EU:s fem stora håller allt tydligare på att bli sex. Polens betydelse växer både politiskt och ekonomiskt.I EU:s senaste prognoser är det bara Lettland och Litauen som spås större tillväxt än Polen under de närmaste två åren.

Nyan - 24 nov 15 kl. 11:46

Här växer filmen om Klumpen fram

7 000 filmrutor på två dagar.

Eleverna i Godby högstadiums kreativa klass 8 A har arbetat hårt med att få färdigt sin del av filmen om Klumpen.
– Flytta honom nu!

Alingsås tidning - 15 mar 17 kl. 16:20

Wallins Grill växer runt knuten

Wallins grill på Lilla Torget växer – nu tar de över hela torgkiosken och utökar sortimentet med glass. Gatuköket på Lilla Torget, Wallins grill, är ett företag som varit i samma familj i tre generationer. – Morfar Nisse startade gatuköket 1969, säger syskonen Jesper Wallin och Sofia Hansson, som nu drivit företaget tillsammans i drygt tio år.

Blekinge Läns tidning - 19 jun 17 kl. 10:48

Ronnebybaserat företag växer i Polen

Orbit Ones tillverkning växer i Polen. Ett logistikcentrum ska byggas vid fabriken utanför Gdansk..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Faran över för byggkran som riskerade välta

Faran är nu över vad gäller den byggkran som riskerade att välta mitt i centrala Stockholm..

SR - 1 timme sedan

Gryningsräd mot kriminellt nätverk

Tidigt i morse slog polisen till mot flera adresser i Stockholmsområdet, där målet var att gripa ledande personer i ett kriminellt nätverk, rapporterar Aftonbladet..

SR - 1 timme sedan

Skolverket: Slöjförbud inte tillåtet

Att förbjuda skolelever att bära slöja är inte tillåtet, enligt Skolverkets bedömning. Undervisningsrådet Emelie Högberg på myndigheten säger till TT att ett generellt förbud mot slöja i skolan skulle strida mot religions- och yttrandefriheten..

SR - 1 timme sedan

Coronaviruset kan få fraktpriser att rusa

Kraftigt höjda priser kan vänta för att få ut varor ur Kina. Det varnar forskare för efter att fabrikerna nu öppnar igen och en rusning efter fraktalternativ uppstår..

SR - 1 timme sedan

Japanska regeringen: ”Undvik folksamlingar”

Efter att flera nya fall av det nya coronaviruset bekräftats i Japan de senaste dagarna uppmanar nu den japanska regeringen riskgrupper att undvika folksamlingar..

SR - 1 timme sedan

Byggkran riskerar falla - monteras nu ner

Den omfattande vattenläcka som inträffade i centrala Stockholm igår kväll har gjort att det sen tidigt i morse pågår ett arbete med att montera ned en lyftkran som riskerar att välta på grund av vattnet..

SR - 2 timmar sedan

Nils Horner-priset 2020 går till Lotten Collin.

Nils Horner-priset går i år till Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent Lotten Collin..

SR - 2 timmar sedan

Allra-målen kan bli långkörare

Rättsprocesserna som rör pensionsbolaget Allra kan hålla på i många år. I ett nytt mål ska det först prövas om det överhuvudtaget kan bli rättegång. Allras ombud Marcus Johansson tror därför på en mycket utdragen process..

SR - 2 timmar sedan

Bosättare pressar Netanyahu om Trumps fredsplan

De israeliska bosättare som anses vara vinnare i USA:s nya fredsplan för Mellanöstern är redan otåliga. För trots att Israels premiärminister Netanyahu lovat att snabbt lägga fram ett förslag om annektering av delar av Västbanken, har inget hänt. Och det kan leda till att Netanyahu förlorar valet om två veckor, säger en av bosättarnas ledare..

SR - 2 timmar sedan

Läkare i Idlib vittnar om humanitär katastrof

Det desperata läget i Idlib i nordvästra Syrien har drivit mer än 800 000 människor på flykt undan striderna, enligt FN. Dessutom har sjukhus bombats och attackerats av väpnade grupper. Den senaste tiden har striderna gjort att ett antal sjukhus slagits ut, uppger FN.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.