Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 17 February, 00:17

Dagensanalys.se - 28 jan 20 kl. 08:57

Omvänt mentorskap – en intressant idéOmvänt mentorskap handlar om kunskapsutbyte mellan generationer av yrkesverksamma personer. Chefer behöver förstå hur yngre generationer ser på sitt arbetsliv och på användningen av ny teknik för att öka företagets konkurrenskraft och för att attrahera rätt medarbetare. En smart idé från företaget Mentorerna.se som sett en ökad efterfrågan på yngre mentorer. Företag som Microsoft, Volkswagen och Sverige Radio är exempel på företag som har infört Omvänt mentorskap.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Mentorerna, Microsoft, Sverige Radio, Omvänt, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvänt, mentorskapen , intressant, idé
DN - 31 maj 18 kl. 14:00

Unga lär äldre genom omvänt mentorskap

Mentorskap innebär att en erfaren person stöttar en oerfaren. Ofta betyder det att en äldre stöttar en yngre, men på Sveriges Radio är det tvärtom. Under våren har 20 anställda deltagit i ett omvänt mentorprogram där de unga har haft personer ur ledningen som adepter.

Nya Wermlands Tidningen - 18 jun 18 kl. 08:17

Omväxlande musikprogram

Programmet för Silvénska sommarparken är klart. Publiken bjuds på ett omväxlande och intressant program med allt från visa till rock'n'roll..

BT - 04 okt 14 kl. 09:10

Omvärldsexpert ny vd för Svenska Moderådet

Hon är utbildad beteendevetare och har varit omvärldsanalytiker på analysföretaget United Minds. Nu har Elin Frendberg tagit över vd-skapet i Svenska Moderådet, med kontor i Stockholm och Borås. Sedan en månad tillbaka är Elin Frendberg vd för det branschägda forumet Svenska Moderådet, med uppdrag att marknadsföra svenskt mode utomlands samt att stödja de svenska företagen med trend- och omvärldsanalys.

Sydsvenskan - 04 jan 14 kl. 06:30

Intressant i marginalen

Efter att sextiotalets våg av konkret poesi hade avtagit var det ett antal poeter som tillfälligtvis lämnade skriften och gick över till inspelade och liveframförda text-ljudkompositioner. Däribland den nyligen bortgångne Sten Hanson och Öyvind Fahlström. Lars-Gunnar Bodin gör med sin senkomna diktsamlingsdebut ”Ord-smak” den omvända medierörelsen.

Skånskan - 03 jan 19 kl. 06:00

Skrämmande intressant om funktionalismen

Recension/litteratur BOK
När Sverige blev modernt
Författare: Per I. Gedin
Förlag: Albert BonniersI fokus för konstvetaren Per I. Gedins nya bok, När Sverige blev modernt, står konsthistorikern Gregor Paulsson (1869-1977), en av de drivande krafterna bakom Sveriges väg in i modernismen.

Kristianstadsbladet - 19 jun 12 kl. 09:30

"IFK hade varit intressant"

Foto: Scanpix
IFK Kristianstad är som bekant på målvaktsjakt. I går gick tipsen heta ? 34-årige Dan Beutler, med 71 landskamper på meritlistan, är inne i slutförhandlingar med IFK Kristianstad.

Sydsvenskan - 24 apr 15 kl. 03:00

En karriär rik på omväxling

Bo Larmark, Landskrona, fyller 80 år idag, den 24 april. Han är född i Helsingborg och uppväxt i Landskrona där han tog studenten 1955. Under 1950-talet var han under några år "till sjöss" och fick därmed uppleva resor till Karibien, Venezuela och New York.

Skånskan - 03 jul 16 kl. 14:00

Vilken intressant vecka det borde varit

Opinion Årets Almedalsvecka ligger inte under ett valår. Därför lär partierna spara på krutet och stämningen vara mindre intensiv. Ofta blir det de mindre frågorna som diskuteras mellan valen.

Skånskan - 10 jul 16 kl. 14:00

En utställning väl värd en omväg

Konst i Skåne KONST
Hertha Hillfon – Ett arv att förvalta
Tomarps Kungsgård
Till och med 28 augustiOm inte förr kom konstnären och keramikern Hertha Hillfons (1921-2013) namn på allas läppar när Waldemarsudde sommaren 2008 visade Minnenas vind – den stora och magiskt vackra utställningen om hennes konstnärskap.
Självklart hade Hertha Hillfon en trogen beundrarskara som under decennier villigt låtit sig förföras av hennes totala respektlöshet för leran. Och självklart hade hon, sedan debuten 1958, haft otaliga välbesökta och rosade utställningar, ändå var det först på Waldemarsudde som vidden av hennes lika säregna som rika konstnärskap först kom till synes.

DN - 30 jan 18 kl. 21:07

Terrorforskaren: Akilovs radikalisering är intressant

Attentatet på Drottninggatan är inte bara unikt för Sverige – utan också ovanligt för omvärlden. Det menar terrorforskaren Hans Brun.  – Det är att Akilov har överlevt – det kan ge oss en inblick i radikaliseringsprocessen på ett sätt som är intressant, säger Hans Brun.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Bästa marknadskanalerna för att nå dina B2B-kunder

Beslutsprocessen för b2b-kunder är mycket längre och mer komplex än för vanliga konsumenter (b2c). Att veta vilka kanaler som ger mest effekt är därför avgörande. Undersökningen genomfördes med bolag som har minst 500 anställda och 500 miljoner kronor i omsättning och som köpt martech, senaste året.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Här får kidsen 5 gånger mer betalt än vuxna

I en sprillans ny rapport får vi lära oss att om man vill få bra betalt som influencer ska man vara ung. Rapporten avslöjar att de som är yngre än 24 år får 44 procent mer betalt per inlägg än de som är äldre än 25+ år. Snittintäkten för en post på exempelvis Instagram var bland 17-åringar och yngre var 8.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:39

Tips om kurser i digital marknadsföring på distans

Med kurser i digital marknadsföring lyfter du din kompetens till nya högre nivåer. Kurserna blandar teoretiska delar med praktiska moment där du själv får lära dig att hantera verktyg som behövs. Tillsammans med Dagensanalys erbjuds en rabatt på 10 procent på alla kurser.

Dagensanalys.se - I förrgår: 14:32

Nyhetssajter viktigare än Facebook i ny undersökning

En undersökning från företaget Audience Project visar att Facebook tappar i popularitet medan nyhetssajter blir allt viktigare bland personer i Norden. 2017 gjorde undersökningsföretaget Audience Project en studie kring var man fick sina nyheter. Studien kallades News Consumption Study, och visade att Google och Facebook låg topp 3 över de hemsidor man ansåg viktigast för sitt nyhetsinhämtande.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:50

En effektiv API-strategi är en förutsättning för fortsatt utveckling

Mulesoft, som tillhandahåller den marknadsledande plattformen Anypoint Platform™ för att bygga applikationsnätverk, släpper idag rapporten 2020 Connectivity Benchmark Report som visar möjligheterna med digital transformation men även svårigheter som dagens företag upplever. Rapporten visar att digital transformation är en allt viktigare strategisk fråga för företag. Samtidigt framkommer det att majoriteten (85 procent) upplever signifikanta fördröjningar i sina digitaliseringsprojekt – något som påverkar omsättningen, tid till marknaden och kundupplevelsen.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:24

Acast offentliggör för första gången sina lyssnarsiffror

För första gången delar podcastbolaget Acast, med sina 1,9 miljarder lyssningar, ny statistik kring hur lyssnarbeteendet ser ut i Sverige. Idag lyssnar fyra miljoner svenskar på podcast minst en gång i månaden, vilket är en fördubbling på tre år. Samma positiva utveckling ser vi hos oss då vi har dubblerat vår tillväxt för varje år och har därmed blivit den största distributionsplattformen för podcasts.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:13

Osynlig fortsätter att växa – rekryterar marknadskommunikatör

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig rekryterar Linn Norén till teamet i Stockholm. Linn, som har många års erfarenhet inom digital kommunikation, kommer att ta ansvar för marknad och kommunikation på Osynlig. Linn kommer senast från Metamatrix och en roll som digital kommunikationskonsult.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 12:48

Reuters får jättekontrakt att faktagranska Facebookinlägg

Reuters meddelade att de sedan igår ingår i den grupp av tredjepartsföretag som granskar inlägg på Facebook, dock kommer politiska annonser fortfarande inte att granskas. Nyhetsbyrån Reuters har sedan många år en omfattande faktagranskning av innehåll som publiceras på deras egna sajter. Nu blir företaget det åttonde i ordningen att bidra till att faktagranska inlägg på Facebooks amerikanska sajt.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 10:35

tado°s smarta termostater spränger miljonvallen

Det tyska företaget tado° som tillverkar smarta klimatprodukter för hemmet har nu sålt över en miljon smarta termostater i Europa. En milstolpe för det Münchenbaserade företaget som grundades 2011 och ett tecken på att smarta hem-produkter för klimatkontroll är ett snabbt växande affärssegment. Något som gynnar både miljön och hushållens plånbok.

Dagensanalys.se - 13 feb 20 kl. 08:31

”Vi måste räkna med en utmanande annonsmarknad en längre tid framöver”

Aftonbladet ökade de digitala prenumerationsintäkter med 6 procent under kvartalet, samtidigt som de digitala annonsintäkterna sjönk med 22 procent. För koncernen som helhet inklusive Adevinta ökade intäkterna under det fjärde kvartalet med 8 procent, till 5 101 Mnok (4 742 Mnok), och resultatet (Ebitda) steg med 5 procent till 944 Mnok (897 Mnok). Schibsteds digitala prenumerationsintäkter ökade med 21 procent jämfört med samma period i fjol och landade på 228 Mnok (188 Mnok) för koncernen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.