DI > Ekonomi

Monday, 17 February, 03:08

DI - 28 jan 20 kl. 08:57

Efter penningtvättskrisen: Swedbank fryser bonusen till 170 cheferSwedbank fryser bonusen för banken högsta chefer, totalt cirka 170 personer..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter penningtvättskrisen, Swedbank, fryser, bonusentill , 170, chefer
Realtid - 05 jun 19 kl. 06:15

AI viktigt för att lösa penningtvättskrisen

Det finns en stor potential att med ny teknik minska mängden falsklarm kring misstänka kriminella transaktioner. Med avancerad artificiell intelligens och maskininlärningsbaserade algoritmer går det att skapa förfinade självlärande modeller som kan motverka komplex penningtvätt, skriver anti-penningtvättsspecialisten Frank Holzenthal på Fico idag på Realtids debattsida..

VA - 26 feb 19 kl. 10:23

Nytt fokus på penningtvätt – Swedbank leder börsens nedgång

Stockholmsbörsen har inlett tisdagen med handel i negativt territorium. Det är i linje med utvecklingen på de ledande europeiska börserna. Swedbank leder nedgången bland storbolagen i Stockholm medan Getinge och H&M går mot trenden och stiger i den tidiga handeln.

Realtid - 28 jan 20 kl. 09:12

Swedbank stoppar bonus till 170 chefer

Penningtvättskrisen får Swedbank att stoppa bonusen för bankens högsta chefer, totalt cirka 170 personer..

DI - 28 mar 19 kl. 15:28

Vänsterpartiet kräver ny myndighet efter Swedbank

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson tycker att regeringen bör kalla övriga partier till samtal med anledningen av penningtvättskrisen i Swedbank. Hon vill nu att Sverige skapar en dedikerad penningtvättsmyndighet. .

GöteborgsPosten - 28 jan 20 kl. 13:46

Swedbank lyfter trots krisen

Swedbank går bättre än väntat, trots att penningtvättskrisen i Baltikum har slagit hårt mot förtroendet för storbanken. En tredjedel av börsvärdet är utraderat på mindre än ett år och marknadsandelarna sjunker på bolånemarknaden..

Cornucopia - 28 mar 19 kl. 18:31

Swedbank-aktien kraschar vidare - styrelsen får höjt arvode - VD:n får 21 miljoner i fallskärm - "flytta inte era sparpengar"

Den ryska penningtvättbanken Swedbanks aktie fortsatte krascha idag när handelsstoppet hävts. Samtidigt höjde årsstämman styrelsens arvode och VD:n som sparkades idag får 21 miljoner kronor i tröst via en så kallad fallskärm. Beskedet är annars att man inte behöver flytta sina sparpengar från krisbanken, eftersom insättningsgarantin och investerarskyddet gäller som vanligt.

Cornucopia - 02 apr 19 kl. 07:20

S&P varnar för sänkt kreditbetyg för Swedbank - dyrare bolån att vänta

Kreditvärderingsinstitutet S&P har nedgraderat Swedbanks kreditbetyg till negativ observation. Beskedet innebär att bankens kreditbetyg kan komma att sänkas inom tre månader, och skulle i så fall göra att kundernas bolåneräntor kan behöva höjas.
Dagschart Swedbank.

Cornucopia - 28 mar 19 kl. 09:58

Swedbank börsstoppad

Korruptions- och penningtvättskandalen i penningtvättbanken Swedbank och tillhörande kursras har nu lett till att Swedbank-aktien har börsstoppats.Dagschart Swedbank A.Men storägarna har väl fortsatt förtroende för ledning och styrelse antar jag?

SR - 17 sep 19 kl. 12:27

Swedbank medger brister kring penningtvätt

Nu bekräftar Swedbank att det funnits och fortfarande finns brister i Bankens arbeta mot penningtvätt:Swedbank svarade igår på de frågor som banken har fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken..

Cornucopia - 06 mar 19 kl. 21:10

Swedbank blockar SVT:s tipssida - har tydligen mer att dölja

Penningtvättbanken Swedbank har nu blockat SVT:s Uppdrag gransknings tipssida för bankens anställda. Uppenbarligen har banken mer att dölja, men skyller på banksekretessen. Att de anställda istället kan lämna tips hemifrån gör att åtgärden bara ser ut som dålig krishantering.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Viruset blottar Kinas fördumning

För inte så länge sedan satt jag på en uteservering vid floden som rinner genom den sydkinesiska staden Guangzhou när en tysk affärsman….

DI - 4 timmar sedan

Svenska jätteskärmen intar världens klassrum

Från digitalt hjälpmedel i klassrummen till barnvakt i offentliga miljöer.  Med sina interaktiva 32-tumsbord ställer östgötska Manico nu in….

DI - 5 timmar sedan

Därför fortsätter svenskar rata hus i Spanien

Svenskarnas intresse för att köpa hus eller lägenhet i Spanien fortsätter dala. De spanska bostadspriserna har ökat kraftigt och väntas….

DI - 5 timmar sedan

Fyra döda i flygkrasch Frankrike

Fyra människor omkom när det mindre flygplanet de färdades i störtade i Creissels i Aveyrondepartment i södra Frankrike, rapporterar….

DI - 5 timmar sedan

Notan för reparation av Big Ben skjuter i höjden

Skadorna blev större än man trott, när bomberna föll över Big Ben under andra världskriget..

DI - 6 timmar sedan

Miljöaktivister hindrar Teslas nya fabrik

Teslas storslagna planer på en enorm fabrik utanför Berlin har stött på patrull..

DI - 7 timmar sedan

Tung investmenttrio spränger 100-miljardersvallen

Stockholmsbörsen har fått tre nya investmentbolagsbjässar – med rekordvärderingar på över 100 miljarder kronor. ”Det är väldigt roligt att….

DI - 8 timmar sedan

Sex kniviga lägen – här är avtalen som räddar bolaget

Många småföretagare har inga juridiska avtal som säkrar deras bolag vid en skilsmässa eller när en delägare drar sig ur..

DI - 8 timmar sedan

Motkandidater kritiserar miljardären Bloomberg

Miljardären Michael Bloomberg var sen med att kliva in i racet om att bli Demokraternas slutliga presidentkandidat i valet i november..

DI - 15 timmar sedan

Kina: Drastiska virusåtgärder ger effekt

För tredje dagen minskar antalet nya registrerade sjukdomsfall i det nya coronaviruset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.