GT > Nyheter

Wednesday, 26 February, 21:34

GT - 27 jan 20 kl. 20:21

Stadsrevisionen kräver in underlag till miljondealenI förra veckan kunde GT avslöja trafikkontoret i Göteborgs hemliga mångmiljondeal med en av förvaltningens leverantörer.Nu har Stadsrevisionen krävt att få in de handlingar som låg till grund för uppgörelsen – som kostat skattebetalarna tre miljoner kronor. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
GT, Göteborgs, Stadsrevisionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsrevisionen, kräverin , underlagtill , miljondealen
GT - 10 aug 16 kl. 22:41

Stadsrevisionen granskar Londonresa

Stadsrevisionen i Göteborg kräver nu svar om Park- och naturförvaltningens resa till London. Detta efter GT:s avslöjande i förra veckan om att Park och natur har skickat 23 chefer och politiker till en tredagars studieresa med spahotell för att se på parker i världsstaden. Kostnaden landade på nästan en kvarts miljon..

BT - 23 okt 12 kl. 07:40

Nu kräver fritids hörselskydd

Kommunal rapporterar om ett skrämmande läge på fritidshemmen.
Barngrupperna har fördubblats och varje anställd har tre gånger så många barn att ta hand om jämfört med 1980.
I Borås kräver nu facket hörselskydd och bullermätningar.

BT - 12 feb 19 kl. 17:47

Revisionschefen: ”Det behöver förstärkas upp”

Stadsrevisionen riktar kritik mot att kommunstyrelsens näringslivsarbete i Borås inte uppfyller sitt uppdrag. – Analys och uppföljning behöver stärkas upp, säger Andreas Ekelund, revisionschef..

BT - 12 dec 17 kl. 22:15

Svart på vitt: Borås stad gynnar killarnas fritid

Borås stad satsar 19 miljoner mer per år på fritidsaktiviteter för pojkar än på flickors intressen. Stadsrevisionen kräver skärpning. – Vi har helt klart en resa framför oss att göra, säger fritids- och folkhälsonämndens ordförande Ida Legnemark (V)..

BT - 09 dec 14 kl. 21:53

Fortsatt kritik mot energikombinatet

Allt klappat och klart för beslut om jättesatsningen på kraftvärmeverk och avloppsreningsverk? Nej, inte enligt stadsrevisionen, som kräver mer utredning. Historien upprepar sig.

GöteborgsPosten - 08 mar 18 kl. 05:00

Sonesson: Kommunal revision är medborgarnas vakthund

Enligt kommunallagen är nämnder skyldiga att lämna revisorerna upplysningar. Stadsrevisionen i Göteborg avslöjar att man frekvent mött svårigheter då underlag begärts ut från Intraservice. Det är allvarligt och måste få konsekvenser..

Opinionen.se - 13 feb 13 kl. 15:57

Italiensk spårvagnsaffär granskas

Stadsrevisionen i Göteborg tar ett helhetsgrepp kring strulet med de italienska spårvagnarna, där flera har tagits ur bruk. Affären ska granskas för att ta reda på vem som har gjort vad och vad som egentligen står i köpeavtalet och om det finns ersättning att söka för sen leverans. Det handlar också om att se över risker, såväl ekonomiska som att rostangrepp på vagnar kan leda till olyckor, enligt Lars Bergsten (M), ordförande i Stadsrevisionen..

Skånskan - 22 feb 19 kl. 20:00

Kritik mot hemlöshetsarbetet

MALMÖ I Malmö i dag lever 1 000 barn i hemlöshet. Nu riktar stadsrevisionen kritik mot Malmö stad, som ska sakna en effektiv organisation, uppföljning och utvärdering av det förebyggande arbetet mot hemlöshet.– Det är bra att revisionerna granskar vårt arbete.

BT - 06 nov 13 kl. 13:38

Samla äldreomsorgen i en nämnd

Jag har det senaste året gång på gång fått signaler från anhöriga om omsorgstagare i Borås som vittnar om förändringar inom äldreomsorgen som uppfattas som försämringar. Det är dags att stanna upp och fråga oss varför omsorgstagare är missnöjda, skriver Annette Carlson (M). Den äldrevård som idag bedrivs i hemmen och på särskilda boenden bedrevs för bara tio år sedan i stor utsträckning på sjukhusens intensivvårdsavdelningar.

BT - 15 okt 14 kl. 16:01

Åtalad var på ytterligare en förskola

Mannen som åtalas för sexuellt övergrepp mot barn har praktiserat på ytterligare en förskola i Borås. Nu ska revisionskontoret granska hur kommunen hanterat det som hänt. Hösten 2010 påbörjade den åtalade mannen en förskolelärarutbildning på högskolan i Borås.

Fler nyheter från GT

GT - 5 minuter sedan

Larm om arbetsplatsolycka – misstänkt arbetsmiljöbrott

Polisen larmades vid 18-tiden till Tråvad, i Vara kommun, efter en arbetsplatsolycka. En man ska ha skadats i huvudet. .

GT - 45 minuter sedan

”Ska vara ett av lagen som fajtas om bucklan”

Redbergslid var i stort poängbehov för att drömmen om slutspel skulle hålla i sig.Då tog laget en viktig seger i hemmamatchen mot OV Helsingborg med 27–19.– V sa att vi skulle ösa så in i helvete, och det tycker jag att vi gör, säger Emil Mellegård..

GT - 6 timmar sedan

Så förbereder du dig för coronaviruset i Sverige

Allt fler och fler insjuknar i coronaviruset och trots att vi bara haft ett konstaterat fall i Sverige så är risken för en smittspridning här hög.– Italien är ett alldeles utmärkt exempel på när viruset plötsligt slår ner som en blixt från klar himmel. Pang, så har man 230 fall på tre dagar, säger Björn Olsén, överläkare och professor i infektionssjukdomar.

GT - 2 timmar sedan

En person i Göteborg har testats positivt för corona

En person i Göteborg har testats positivt för coronaviruset efter ett besök i norra Italien, skriver Sahlgrenska sjukhuset i ett press.

GT - 3 timmar sedan

Klart: Guldhjälten återvänder till Elfsborg

Guldhjälten återvänder till Elfsborg.Nu står det klart att Johan Larsson, 29, har skrivit på ett treårskontrakt med Boråsklubben.–Det känns fantastiskt, säger han till klubbens hemsida..

GT - 3 timmar sedan

Förskola kopplas samman med extremism – tvingas stänga

En fristående förskola i de nordöstra delarna av Göteborg stängs.Göteborgs stad skriver i ett pressmeddelande att skolan får tillfälligt verksamhetsförbud.”Förskoleförvaltningen har upptäckt flera allvarliga brister i verksamheten samt att förskolan står under påverkan av personer med nära kopplingar till våldsbejakande extremism”, står det i pressmeddelandet..

GT - 4 timmar sedan

Pojke rånad på spårvagn

En pojke rånades på onsdagen på en spårvagn i Göteborg.Gärningsmannen kom över offrets mobiltelefon samt en parfym innan han lämnade vagnen..

GT - 5 timmar sedan

Reaktorerna stängs – tar över tio år att riva

En kärnreaktor i Ringhals i Varberg stängdes vid årsskiftet, och efter ett år stängs ytterligare en reaktor.Det kommer dock dröja minst tio år innan reaktorerna kan rivas, uppger Vetenskapsradion Nyheter..

GT - 6 timmar sedan

VGR måste ta bättre hand om sjukvårdspersonalen

I Region Västmanland har man infört ett system vid namn veckoslutstjänstgöring, som även Västra Götalandsregionen borde kika på, skriver regionrådet Heikki Klaavuniemi (SD)..

GT - 6 timmar sedan

Det såsas inte i arbetet med bättre järnväg till Oslo

GT:s fristående kolumnist Csaba Bene Perlenberg må tycka att vi såsar i arbetet för bättre tågförbindelser mellan Göteborg ochb Oslo, men det pågår ett omfattande arbete för att förverkliga bra kommunikationer, skriver regionrådet Kristina Jonäng (C) i en replik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.