DI > Ekonomi

Saturday, 29 February, 08:22

DI - 27 jan 20 kl. 19:41

Lundin Petroleum byter namn i ny klimatstrategiLundin Petroleum lanserar en ny strategi och byter namn för att möta växande klimatkrav..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Petroleum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundin, Petroleum, byter, namni ny , klimatstrategi
Affärsvärlden - 27 jan 20 kl. 07:01

Lundin Petroleum byter namn

Lundin Petroleum siktar på att bli klimatneutralt år 2030 och med koppling till det nya målet vill bolaget byta namn till Lundin Energy..

PrivataAffärer - 27 jan 20 kl. 07:00

Lundin Petroleum byter namn

”Det gläder mig även att styrelsen föreslår att bolaget byter namn till Lundin Energy. Det representerar vår ambition att bli klimatneutrala, vår position som ett ledande bolag för att producera olja och gas i framtiden och tydliggör vår roll i en energimix i förändring”, säger bolagets vd Alex Schneiter i pressmeddelandet. Namnbytet ska behandlas på årsstämman i slutet av mars.

Realtid - 27 jan 20 kl. 07:47

Lundin Petroleum anpassar namn efter klimatmål

Lundin anpassar namn efter klimatmål, Paradox-miljonärer startar nytt och "Bra för kronan om Löfven avgår" - här är morgonens nyheter i korthet. .

Sydsvenskan - 07 jul 19 kl. 20:39

Lundin Petroleum i stor affär med Equinor

Svenska Lundin Petroleum och den norska oljejätten Equinor, tidigare Statoil, har kommit överens om en stor affär där bolagen byter tillgångar till ett värde av flera miljarder kronor, uppger Lundin Petroleum i ett pressmeddelande. Lundin Petroleum får.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 19 kl. 20:39

Lundin Petroleum i stor affär med Equinor

Svenska Lundin Petroleum och den norska oljejätten Equinor, tidigare Statoil, har kommit överens om en stor affär där bolagen byter tillgångar till ett värde av flera miljarder kronor, uppger Lundin Petroleum i ett pressmeddelande. Lundin Petroleum får.

GöteborgsPosten - 07 jul 19 kl. 20:40

Lundin Petroleum i stor affär med Equinor

Svenska Lundin Petroleum och den norska oljejätten Equinor, tidigare Statoil, har kommit överens om en stor affär där bolagen byter tillgångar till ett värde av flera miljarder kronor, uppger Lundin Petroleum i ett pressmeddelande..

Cornucopia - 23 okt 14 kl. 07:49

Är Lundin Petroleum attraktivt än?

De senaste veckornas börsutveckling har lett till fortsatt nedgång för det svenska oljebolaget Lundin Petroleum (OMX:LUPE), som ter sig allt attraktivare för varje månad som går. Samtidigt har bolaget hittat ett dygns olja nyligen och sitter via Johan Sverdrup-fältet på oljetillgångar som kommer vara bland de sista producerande i både Norge och Europa utanför fd Sovjetunionen. Frågan blir bara om man ska fånga en fallande kniv, och när LUPE-aktien blir köpvärd?

Dagen - 01 nov 11 kl. 03:00

"Lundin Petroleum förvärrar konflikter"

Lundin Petroleum utnyttjar krigssituationer, gör affärer som bidrar till korruption, och förhindrar utvecklingen av ett fredligt samhälle. Joakim Wohlfeil, sakkunnig på konfliktområden på Diakonia riktar skarp kritik mot Lundin Oil tillsammans med bland annat Kristna Fredsrörelsen.

I fredags hade Maj Wechselmanns film om Lundin Petroleum premiär.

Nyheter 24 - 10 maj 12 kl. 14:18

Ingen oberoende granskning av Lundin Petroleum


Lundin Petroleum kommer inte på aktieägarnas initiativ granskas för brott mot mänskligheten i Sydsudan i samband med oljeborrning, Det beslutades på bolagsstämman under torsdagen. STOCKHOLM. Vid Lundin Petroleums bolagsstämma på Grand Hotell i Stockholm blev det nej till en oberoende granskning.

DI - 28 maj 18 kl. 13:55

Nordea byter Lundin Petroleum mot Saab i svensk modellportfölj

Nordea plockar in försvars- och säkerhetsbolaget Saab i sin svenska modellportfölj. Bort åker oljebolaget Lundin Petroleum. Det framgår av ett veckobrev från banken..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Buffetts sedelpress borde locka fler

Superinvesteraren Warren Buffett har tjänat 186 miljarder kronor på konvertibla preferensaktier i Bank of America..

DI - 30 minuter sedan

Viruset slår brutalt mot Kinas ekonomi – ras för inköpschefsindex

Att Kinas ekonomi har drabbats av coronavirusets framfart har det inte funnits något tvivel om..

DI - 45 minuter sedan

Läkare på Oslosjukhus smittad av coronaviruset

En läkare vid ögonavdelningen på Oslos universitetssjukhus Ullevål har smittats av det nya coronaviruset, uppger Aftenposten..

DI - 1 timme sedan

Friluftsföretagets vd: ”Fel flight gjorde att jag missade första styrelsemötet”

Veckans resenär Fredrik Ohlsson, vd för friluftsföretaget Haglöfs delar med sig av sitt bästa och märkligaste reseminne. .

DI - 1 timme sedan

Fem års börsresa bortsopad i ett svep

En historiskt svart börsvecka ligger bakom oss. Fem års utveckling för OMXS30 raserades i ett svep..

DI - 9 timmar sedan

Uppgifter: Iran mörkar – över 200 döda

Dödssiffran i spåren av coronaviruset i Iran är mycket högre än vad regeringen uppger, det hävdar BBC med hänvisning till källor..

DI - 10 timmar sedan

Snart faller fonderna som stått emot raset

Under turbulensen på aktiemarknaden har räntefonderna i princip legat stilla.  ”Men fortsätter det skaka till på börsen kan man nog….

DI - 10 timmar sedan

Tyskland intensifierar gränskontrollen mot coronaviruset

Tyskland presenterade en rad åtgärder för att begränsa spridningen coronaviruset från människor som kommer in i landet från berörda områden….

DI - 10 timmar sedan

Wall Street pressas – amerikanska tioåringen på ny historisk botten

Med mindre än en timmes handel kvar på USA-börserna blinkar indexen rött. Rädsla kring den allt mer tilltagande spridningen av….

DI - 11 timmar sedan

Råvaror handlas nedåt - kraftigt tapp i guldpriset

Oljepriserna fortsatte skakas av virusutbrottets framfart föll handlöst på fredagen och fortsatte därmed veckans trend..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.