Skånskan > Nyheter

Monday, 17 February, 00:06

Skånskan - 27 jan 20 kl. 17:43

Ingen utredning efter 85-årings rymningarSVEDALA
Inspektionen för våd- och omsorg, IVO, gör ingen tillsyn av Holmagården i Svedala.
I första hand är det verksamheten som ska utreda klagomål som lämnats in efter att en 85-årige dement man vid upprepade tillfällen tagit sig ut från boendet. Sista gången föll han så allvarligt att han för tio dagar sedan avled i sviterna av skadan och en efterföljande operation. – Vi ser jätteallvarligt på det här och en nollvision hade så klart varit önskvärt. Tanken går till de närstående och självklart känner vi att vi misslyckats, säger Leena Berlin Hallrup, socialchef i Svedala kommun.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svedalainspektionen, IVO, Holmagården, Svedala, Leena Berlin Hallrup, Skånskan, Holmagårdens, Sarah, Inspektionen, Berlin Hallrup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen utredningefter , 85-årings, rymningar
DalaDemokraten - 28 mar 14 kl. 08:13

Utredning om tioårings död i Ösjön läggs ner

torsång Det går inte att bevisa att brott begåtts och ytterligare utredning kommer inte att förändra det. Men den motiveringen lägger.

DN - 03 jun 14 kl. 11:37

Lex Sarah utredning kring åttaårings död

Socialförvaltningen i Karlskrona bekräftar att det finns brister i fallet med den åttaåriga flickan som hittades död på Valborgsmässoafton. Det visar kommunens lex Sarah-utredning..

YLE - 21 apr 16 kl. 04:55

Ingå startar utredning om kollektivtrafiken

Ingå kommun utreder nu tillsammans de andra västnyländska kommunerna vilka trafikförbindelser som är viktigast. Samtliga västnyländska kommuner från Hangö till Högfors utreder tillsammans med Nylands närings-, trafik- och miljöcentral (NTM-centralen) vilka invånarnas behov gällande kollektivtrafiken är. - Kollektivtrafiken i Ingå befinner sig i ett kritiskt brytningsskede.

Expressen - 12 okt 18 kl. 15:15

Kvinna misstänkt i utredning av treårings död

Ytterligare en person har anhållits misstänkt i utredningen som inleddes i och med att en treåring avled sjukhus i Skaraborg.Treåringen fördes till sjukhus i början av veckan med allvarliga skador och avled senare. Nu sitter två personer, en man och en kvinna anhållna i utredningen.

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 10:53

Utredning mot tvåårings föräldrar nedlagd

Föräldrarna misstänktes ha drogat sitt eget barn. Men efter en omfattande utredning av åklagare och polis är nu förundersökningen nedlagd.
– Det är helt enkelt så att det inte går att styrka att de är misstänkta för något, säger åklagaren Anette Fogelberg..

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 10:29

Utredning mot tvåårings föräldrar nedlagd

Föräldrarna misstänktes ha drogat sitt eget barn. Men efter en omfattande utredning av åklagare och polis är nu förundersökningen nedlagd.
– Det är helt enkelt så att det inte går att styrka att de är misstänkta för något, säger åklagaren Anette Fogelberg..

Sydsvenskan - 19 aug 19 kl. 14:13

Mordmisstänkt tonårings psykiska hälsa utreds

Den tonåring som misstänks för mord på en 16-årig pojke i Sollentuna kan lida av en allvarlig psykisk störning, skriver Expressen. En så kallad paragraf 7-utredning, eller mindre rättspsykiatrisk utredning, har genomförts och resultatet är att en omfatt.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 19 kl. 14:13

Mordmisstänkt tonårings psykiska hälsa utreds

Den tonåring som misstänks för mord på en 16-årig pojke i Sollentuna kan lida av en allvarlig psykisk störning, skriver Expressen. En så kallad paragraf 7-utredning, eller mindre rättspsykiatrisk utredning, har genomförts och resultatet är att en omfatt.

YLE - 02 sep 19 kl. 18:13

Att förbättra riksväg 25 är lönsamt - ny utredning visar på stort förbättringsbehov, men oklart när det ges pengar

Nylands närings-, trafik- och miljöcentral (NTM) har gjort en ny utredning över hur stort behovet av förbättringar på riksväg 25 är. Om man genomför alla planer behövs 550 miljoner euro och de pengarna finns inte i dag..

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Trettonårings död satte mediefokus på mobbningen

En trettonåring som tog livet av sig i slutet av förra året har gjort mobbning till ett hett debatterat ämne i de japanska tidningarna.Pojken hoppade från den fjortonde våningen i ett bostadshus i oktober förra året. I uppgifter som framkommit i efterhand hade han då varit utsatt för systematisk mobbning i skolan under en längre tid.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Närmare 900 kunder strömlösa i Malmö

891 hushåll är just nu strömlösa i Malmö.21.51 inträffade ett strömavbrott i stadsdelarna Davidshall, Lugnet och Triangeln.

Skånskan - 2 timmar sedan

Knapp derbyseger för HK Ankaret

HANDBOLL Toppkrigande HK Ankaret vann som väntat söndagens derby hemma mot division 1 södra-jumbon IK Lågan.
Men det satt hårt inne och segersiffrorna blev knappa 32-29 (16-15).– En konstig match.

Skånskan - 4 timmar sedan

I väntan på en ishall står hoppet till vädrets makter

KRÖNIKA När vi härom veckan åkte 80 mil norrut för att köra skidor utför, såg vi för första gången så här års sommargröna fairways på golfbanan i Sunne. Inte en snöfläck i sikte, bara glada golfare. Lite längre norrut blev mötet med Västerdalälven ännu ett unikt inslag.

Skånskan - 8 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken Malmö-Simrishamn

Det är stopp i tågtrafiken mellan Rydsgård och Ystad på grund av ett tåg med fordonsfel på sträckan.
Buss ersätter på sträckan Rydsgård–Ystad.
Enligt Trafikverket beräknas tågen rulla igen klockan 18.

Skånskan - 9 timmar sedan

Stormen Dennis orsakade tågförseningar och fallna träd

Sverige Under helgen drog stormen Dennis in med full kraft över Sverige. I Skåne drabbades tågresenärer av förseningar och flera hushåll fick strömavbrott.Det blåste på bra under söndagen i Skåne, men det var ändå ingenting mot hur vindbyarna gick norrut.

Skånskan - 9 timmar sedan

SCB måste tänka om

Statistiska centralbyrån har än en gång haft problem med en underleverantör. Tyvärr handlar det om personalproblem som kan påverka den offentliga statistiken. Underleverantören Origos personalpolicy kan ha påverkat resultatet, bland annat genom att stressad personal har avvikit från manus och ställt ledande frågor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Evidensbaserad narkotikapolitik

Alla åtta partier har gått med på en översyn av den svenska narkotikapolitiken. Det är utmärkt inte minst på grund av att den i dess nuvarande form förefaller att orsaka oacceptabelt många dödsfall.
Sverige har en oproportionerligt hög narkotikarelaterad dödlighet i förhållande till länder med liknande förutsättningar.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vinst förstör skolan

I Sverige har vi en unik marknad för utbildning, med vinstdrivande aktiebolag som är offentligt finansierade. Det har man inte någon annanstans i världen. Undersökningar visar att aktiebolagsskolor sätter omotiverade betyg.

Skånskan - 9 timmar sedan

Roligare i fullmäktige

Kävlinge har för tråkiga fullmäktigemöten, enligt oppositionsrådet Catrin Tufvesson. Eftersom ärenden läggs fram redan behandlade blir det sällan dramatiskt. Debatt mellan meningsmotståndare sker i andra fora, som i kommunstyrelsen eller partiföreträdarträffar.

Skånskan - 12 timmar sedan

Olika åsikter om vattensjuk mark

SKURUP Området verkar inte vara vattensjukt, tycker politikerna.
Det blir det när det har regnat, säger markägaren.Ägaren till en fastighet utanför Skurup vill fylla ut ett cirka 5 00 kvadratmeter stort område på sina ägor med ungefär lika många kubik massor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.