SVT > Kultur

Saturday, 22 February, 00:53

SVT - 27 jan 20 kl. 17:09

SVT-fotografer nominerade till Årets bildSVT-fotograferna Mikael Eriksson och Niclas Berglund är bland de 30 svenska fotografer som är nominerade i den prestigefyllda tävlingen Årets bild. – De kännetecknas av sin nyfikenhet, säger deras chef Maria Ihlstedt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Årets, Mikael Eriksson, Niclas Berglund, Maria Ihlstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT-fotografer, nomineradetill Årets , bild
SVT - 29 jan 19 kl. 16:32

SVT-fotografer nominerade till Årets bild

Nu har de nominerade till Årets bild tillkännagivits. Bland de 29 bildjournalisterna finns SVT-fotograferna Emil Larsson och Iman Tahbaz..

SVT - 21 maj 19 kl. 19:16

Flera SVT-fotografer vinnare av fotopris

Det prestigefyllda tv-fotopriset Gyllene Snittet tilldelas i år flera fotografer som jobbat med SVT-produktioner. En av de stora vinnarna är Christoffer Hjalmarsson för SVT-serien ”36 dagar på gatan”. – Det är otroligt ärofyllt och jag är väldigt tacksam, säger han.

SVT - 03 sep 18 kl. 17:54

Fyra SVT-program nominerade till Prix Europa

Under måndagen släpptes nomineringarna inför årets upplaga av festivalen Prix 2018, som den 19 oktober kommer dela ut priser till Europas bästa tv, radio och webbmedia. Bland de nominerade finns fyra program från SVT..

SVT - 20 apr 15 kl. 10:02

SVT-program nominerade till kanadensiskt tv-pris

”Taxi”, ”Niklas mat”, ”Den fjärde mannen” och ”Jordskott” är de fyra SVT-programmen som har chans att vinna en av världens största tv-tävlingar..

SVT - 08 okt 19 kl. 17:44

SVT Sport nominerade till nytt pris

”Världens bästa sportkanal”, Venice TV Award och jämställdhetspriserna MegAward och Spektrumpriset. SVT Sport har under det senaste året fått ett flertal utmärkelser och är nu också nomerade till Svenska Jämnställdhetspriset 2020. – Det blir ett kvitto på att vi är rätt ute och att vår satsning ger resultat i formen av ett mer jämställt innehåll, men också när det gäller egna nyheter och unik journalistik, säger nyhetschefen Patric Hamsch..

SVT - 29 jun 17 kl. 11:45

SVT-fotografens sista bild från Vatikanen: Men är det inte..?

SVT:s fotograf Iman Tahbaz och Rom-korrespondent Kristina Kappelin var utsända i Vatikanstaten för att bevaka installationen av svenske kardinalen Anders Arborelius. Mot slutet av ceremonin lyckades de fånga en gudalik händelse. – De satt på en plats där solen råkade lysa in rakt igenom fönstret.

SVT - 29 jan 19 kl. 16:02

De är nominerade i fototävlingen Årets bild

De nominerade till utmärkelsen Årets bild har tillkännagivits. Bland de sammanlagt 29 nominerade märks bland annat två SVT-fotografer, Emil Larsson och Iman Tahbaz. Tävlingen Årets bild arrangeras av Pressfotografernas klubb..

SVT - 01 sep 16 kl. 15:30

SVT-program kan vinna Prix Europa

Till årets upplaga av Prix Europa, festivalen för tv, radio och webbmedia, som går av stapeln i Berlin den 21 oktober har SVT nio nominerade program..

Expressen - 05 apr 16 kl. 22:42

Tittarstorm mot SVT efter animerad bild

Här är bilden i "Fråga doktorn" som får tittarna att se rött. I SVT-programmet visades en animerad naken kvinna ut – som nu möter hård kritik, rapporterar Aftonbladet. – Det är bara att beklaga om människor tagit illa upp, säger Suzanne Axell, programledare, till tidningen..

GöteborgsPosten - 29 mar 18 kl. 15:57

SVT ger falsk bild av kommunikatörernas roll

SVT Nyheter väst har tyvärr anammat den allmänt vedertagna bilden av kommunala kommunikatörer som ett slags propagandaministerium med ett elastiskt förhållande till sanningen. Den bilden är grovt felaktig. Kommunala kommunikatörer är tvärtom nödvändig olja i det demokratiska maskineriet, skriver bland andra Anna Troberg, från fackförbundet DIK..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Halsont hindrar Benedictson i Mellon

Halsont har satt käppar i hjulet för Ellen Benedictson under mellon. På fredagenkvällen var hon tvungen att stanna på hotellrummet och vila..

SVT - 9 timmar sedan

Medieforskaren: ”Politiker ska inte lägga sig i enskilt medieinnehåll”

Sverigedemokraternas begäran att kalla in SVT-chefer till kulturutskottet för att diskutera frågan om opartiskhet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Det säger medieforskarna Lars Nord och Maria Norbäck. – Politiker bör absolut inte lägga sig i enskilt innehåll i medierna.

SVT - 11 timmar sedan

Ny rapport: Kinas hot mot svenska medier ökar

Det kinesiska kommunistpartiets attacker mot svenska journalister och medier har eskalerat. Det visar en ny rapport från Reportrar utan gränser som för ett år sedan krävde att Kinas ambassadör skulle sluta med sina utspel. Trots att regeringen kallat ambassadören till över 40 möten har inget hänt..

SVT - 11 timmar sedan

Rekordmånga sjuka i Mello-teamet

Melodifestivalen skakas av flera sjukdomsfall i produktionen. – Det har aldrig varit så många sjuka, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius..

SVT - Igår: 22:45

Mats Svegfors (M): Stark markering mot public service

Under torsdagens sammanträde med riksdagens kulturutskott ville Sverigedemokraterna kalla cheferna för public service-bolagen, eftersom partiet anser att enskilda program brustit i frågan om opartiskhet. En ovanlig begäran, enligt Mats Svegfors (M), tidigare vd för Sveriges Radio. – Det har aldrig hänt förut.

SVT - 13 timmar sedan

Nanne Grönvall: ”Jag gillar att byta karaktärer”

Nanne Grönvall tävlar i Melodifestivalen för sjunde gången och gräver likt en svensk Lady Gaga djupt i kostymförrådet. Vi konfronterade artisten med några av hennes forna alter egon..

SVT - 13 timmar sedan

Emma Sventelius får fördubblat Birgit Nilsson-stipendium

En skånsk mezzosopran tilldelas årets Birgit Nilsson-stipendium – som i år är extra stort. En anonym givare har fördubblat dess värde..

SVT - 14 timmar sedan

Samba och satir när världens största karneval drar igång

Under fredagen drar världens största karneval igång, den i Rio de Janeiro. En miljon besökare väntas dansa samba och festa under en vecka i den brasilianska kuststaden. Men karnevalen är även en plattform för politiska protester..

SVT - 16 timmar sedan

Artister måste söka visum för att spela i Storbritannien

Från och med nästa år måste alla artister som inte är brittiska medborgare söka visum för att få resa till Storbritannien och spela. – Vi är djupt besvikna, säger Deborah Annetts, vd för Incorporated Society of Musicians..

SVT - 17 timmar sedan

Trump missnöjd med årets Oscarsvinnare

USA:s president Donald Trump är inte nöjd med Oscarsjuryns val av bästa film i år. Det stod klart under ett av hans kampanjmöten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.