SR > Nyheter

Sunday, 23 February, 01:49

SR - 24 jan 20 kl. 20:45

Viruset kan slå hårt mot Kinas ekonomi



Coronavirusets utbrott i Kina kan bli ett hårt slag mot landets ekonomi. I morgon inleds det kinesiska nyåret, då cirka tre miljarder resor görs inom landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kinas, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Virusetkan , slå, hårtmot , Kinas, ekonomi
Sydsvenskan - 07 feb 20 kl. 01:17

Xi: ”Ett folkets krig mot viruset”

Medan siffrorna över smittade och döda i coronaviruset fortsätter stiga försöker Kinas president Xi Jinping lugna såväl landets invånare som omvärlden om att Kina kommer att besegra viruset. – Hela landet har med all sin styrka svarat med de mest noggra.

GöteborgsPosten - 07 feb 20 kl. 07:52

Xi: "Ett folkets krig mot viruset"

Medan siffrorna över smittade och döda i coronaviruset fortsätter att stiga försöker Kinas president Xi Jinping lugna såväl landets invånare som omvärlden att Kina kommer att besegra viruset..

SVT - 20 jan 20 kl. 16:17

Kinas folkhälsomyndighet: Viruset smittar mellan människor

Det kinesiska coronaviruset smittar mellan människor, uppger en forskare vid Kinas folkhälsomyndighet. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP..

Cornucopia - 28 jan 20 kl. 13:10

Busstrafiken stoppad i Kinas största stålstad - järnmalmspriset faller

Agerandet på utbrottet av den nya coronavirusstamnen 19-nCoV börjar nu få konkreta konsekvenser för ekonomin, alltså inte bara reaktioner på finansmarknaderna. Bloomberg rapporterar att busstrafik i Kinas största stålstad Tangshan har stoppats. Priset på järnmalm uppges falla, vilket om detta fortsätter förstås även kommer få ekonomiska konsekvenser för Sverige, och svenska järnmalmsgruvor som LKAB i Kiruna.

DI - 29 jan 20 kl. 14:09

Viruset hotar dra ned Kinas BNP-tillväxt till under 5 procent

Kinas ekonomiska tillväxt kan komma att sjunka till 5 procent eller lägre under första kvartalet då coronaviruset slår….

DN - 23 jan 20 kl. 14:04

Viruset gör avtryck på börserna – expert manar till lugn

Det nya coronaviruset sprider skräck långt utanför Kinas gränser. Även den globala finansmarknaden påverkas när….

SR - 28 jan 20 kl. 05:25

Viruset sprids snabbt – mer än 100 döda i Kina

I Kina har nu över 100 personer avlidit i det nya coronaviruset, och antalet bekräftade fall fortsätter öka snabbt och överstiger nu 4500. Kinas utbildningsdepartement meddelar nu att vårterminens skolstart skjuts på framtiden..

DI - 28 jan 20 kl. 13:05

Xi: Övertygad om att Kina kan vinna striden mot viruset

Kinas president Xi Jinping har informerat Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektör att Kina är övertygat om,.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 20 kl. 01:17

Xi: ”Ett folkets krig mot viruset”

Medan siffrorna över smittade i coronaviruset stiger försöker Kinas president Xi Jinping lugna världen. – Hela landet har med all sin styrka svarat med de mest noggranna och rigorösa förebyggande kontrollerna och inlett ett folkets krig för att förebygg.

Aftonbladet - 07 feb 20 kl. 01:17

Xi: "Ett folkets krig mot viruset"

▸ Medan siffrorna över smittade i coronaviruset stiger försöker Kinas president Xi Jinping lugna världen..

UNT - 07 feb 20 kl. 01:17

Xi: "Ett folkets krig mot viruset"

Medan siffrorna över smittade i coronaviruset stiger försöker Kinas president Xi Jinping lugna världen..

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Sandstorm stoppar alla flyg på Gran Canaria

På Gran Canaria har flygplatsen stängts – sedan en sandstorm blåst in över ön. Inga plan får varken starta eller landa. Flera flyg har omdirigeras till grannöarna Teneriffa och Fuerteventura..

SR - 6 timmar sedan

Räddningstjänstens uppmaning: Stanna hemma

Den kraftiga blåsten har på flera håll lett till stora problem i trafiken. I Gästrikland, där vindbyarna nått uppemot 27 meter per sekund, uppmanar räddningstjänsten trafikanter att om möjligt stanna hemma..

SR - 6 timmar sedan

Socialstyrelsen: Svensk coronaberedskap är god

Spridningen av coronaviruset i Iran och Italien väcker frågor om hur snabbt smittan sprider sig. I Sverige finns en beredskap, enligt Socialstyrelsen..

SR - 7 timmar sedan

Vårdpersonal smittade i Italien – antalet sjuka stiger

I Italien är oron stor efter att två personer som smittats med coronavirus i två olika regioner har dött. Det totala antalet smittade i landet har nu stigit till 51 personer..

SR - 8 timmar sedan

Coronaviruset väcker stor oro i Iran

I Iran sprider sig oron och paniken efter att coronaviruset upptäckts. Hittills har minst 28 fall konstaterats sedan i onsdags och fem har dött, vilket gör att Iran har det högsta dödstalet efter Kina. I Teheran har en av stadens borgmästare insjuknat och nu sprids både rädsla och rykten i mångmiljonstaden..

SR - 8 timmar sedan

Ett fredsavtal i Afghanistan kan bli verklighet

I inleddes vid midnatt en veckas nedtrappning av våldet i landet. Detta efter en överenskommelse mellan USA och talibanrörelsen. Förhoppningen är att parterna om en vecka ska kunna skriva på en första överenskommelse som ska kunna leda till ett fredsavtal för att få stopp på kriget.

SR - 9 timmar sedan

Boverket vill se nya riktlinjer för hemlösa

Stat och kommuner måste hjälpa den växande gruppen strukturellt hemlösa, det menar expertmyndigheten Boverket..

SR - 9 timmar sedan

”Staden Codogno är som en spökstad”

I Italien ökar antalet smittade av coronaviruset. Det är just nu 51 smittade i landet, meddelade Lombardiets hälsoansvarige på en presskonferens..

SR - 11 timmar sedan

LÅNGLYSSNING Hur ska den nya hemlösheten bekämpas?

Det finns en växande grupp hemlösa som saknar allvarliga social problem men som är för fattiga för att kunna skaffa bostad..

SR - 11 timmar sedan

Militärer misstänks för krigsförbrytelser i Myanmar

I Myanmar uppger landets armé att man kommer att genomföra flera rättegångar mot militärer som är misstänkta för krigsförbrytelser mot minoritetsgruppen Rohingyer. Arméns besked kommer efter att en kommission utsedd av landets regering pekat ut soldater för att ha begått grova övergrepp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.