Expressen > Nyheter

Wednesday, 19 February, 09:16

Expressen - 24 jan 20 kl. 20:01

Svensk elitstyrka kan skickas till MaliSverige överväger att sända en elitstyrka till Mali för att bekämpa terrorismen i landet. Flera europeiska länder har fått inbjudan att delta i det nya förbundet Task Force Takuba som leds av Frankrike. Det skriver Dagens nyheter. – Ja. Frågan bereds i regeringskansliet, säger pressekreterare Toni Eriksson vid försvarsdepartementet till tidningen.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mali, Task Force Takuba, Frankrike, Dagens, Toni Eriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk elitstyrkakan , skickastill , Mali
Cornucopia - 09 apr 15 kl. 11:47

Regeringen skickar specialförband mot IS - i Mali svälter svenska soldater

Hos "en tidning"1. skriver utrikesminister Wallström och försvarsminister Hultqvist att regeringen nu föreslår att man skickar väpnad trupp för att bekämpa IS. Samtidigt rapporteras det att FN inte klarar av att ordna mat åt de svenska soldaterna i Mali, som nu svälter.

DN - 24 jan 20 kl. 18:06

Svensk elitstyrka kan sändas till Mali

Sverige överväger att sända ytterligare en styrka till Mali i Afrika, utöver den pågående svenska FN-insatsen där..

Cornucopia - 23 mar 16 kl. 13:08

FLASH/BREAKING: Sverige skickar ubåt till Mali för att stödja Belgien

Då den så kallade Islamiska Staten nu tagit på sig terrordåden i Bryssel igår är det nu öppet för Belgien att åberopa Lissabonfördraget 42.7 och begära hjälp med till alla buds stående medel från allierade länder inom EU, dvs inklusive Sverige. Enligt uppgifter till mig ligger regeringen denna gång redan händelserna i förväg och kommer skicka en svensk ubåt till Mali som stöd till Belgien.

BT - 18 jan 13 kl. 12:47

Västfrikanska trupper till Mali

Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius blir en av deltagarna när medlemmarna i den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas samlas i Abidjan på lördag. Ecowas-länderna väntas skicka över 3 000 man för att förstärka de franska trupperna i Mali.
När det gäller europeiskt militärt bistånd till Mali uppger Finlands försvarsdepartement att Finland utreder möjligheten för ett nordiskt samarbete.

Kristianstadsbladet - 13 sep 13 kl. 16:58

Svensk insats i Mali hårdbantad


Sverige kommer inte att skicka transportflygplanet C-130 Hercules till FN-insatsen i Mali. Regeringen har fått besked av FN att man inte kan ta emot det svenska bidraget. - Det har efter hand framkommit att det är start- och landningsbanor på flera platser i norra Mali som är i för dåligt skick, säger försvarsminister Karin Enström (M).

BT - 13 sep 13 kl. 17:02

Svensk insats i Mali hårdbantad

Sverige kommer inte att skicka transportflygplanet C-130 Hercules till FN-insatsen i Mali. Regeringen har fått besked av FN att man inte kan ta emot det svenska bidraget. - Det har efter hand framkommit att det är start- och landningsbanor på flera platser i norra Mali som är i för dåligt skick, säger försvarsminister Karin Enström (M).

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 12 kl. 01:49

Militär till Mali och Guinea-Bissau

Västafrikanska ledare har beslutat att övergångsregeringen i Mali ska sitta kvar i minst ett år innan president- och parlamentsval genomförs. Samarbetsorganets Ecowas ledare som möttes på torsdagen i Elfenbenskusten sade att en militär styrka snarast ska skickas till Mali, där beväpnade grupper kontrollerar de norra delarna sedan en månad..

Kristianstadsbladet - 25 jan 13 kl. 12:09

EU-insats i Mali blir långdragen

En militär seger mot Malis islamister räcker inte för att stilla säkerhetshotet mot Europa. Därför kommer Europa behöva stanna länge i landet enligt EU:s antiterrorchef Gilles de Kerchove.
- Slutet på militäroperationen kommer inte att innebära slutet på den här historien, säger Gilles de Kerchove.

Sydsvenskan - 18 jan 13 kl. 06:30

Allt fler soldater skickas till Mali

Mali får ökat stöd från omvärlden i kampen mot rebeller och islamister ? men avkrävs också politiska reformer och en återgång till demokratin.
EU skyndar på sin insats för att utbilda landets militär..

UNT - 13 sep 13 kl. 16:58

Svensk insats i Mali hårdbantad

Sverige skickar inte transportflygplanet C-130 Hercules till FN-insatsen i Mali. Bidraget kan inte tas emot, enligt FN. I stället för besättning och skyddsstyrka på totalt 70 man skickas nu enbart fem stabsofficerare.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Klart: Nu skiljer sig Boris Johnson från frun Marina

Boris Johnson, 55, skiljer sig från sin fru Marina Wheeler, 55, rapporterar brittiska medier.Paret, som separerade hösten 2018, har nu kommit överens om hur de ska dela upp sina tillgångar, och skilsmässan kan gå igenom.Boris Johnson är sedan sommaren 2019 sambo med 31-åriga Carrie Symonds.

Expressen - 10 minuter sedan

Anklagelserna om sexism och rasism mot utmanaren

Det har trillat många lik ur Mike Bloombergs garderob den senaste veckan, från sexistiska kommentarer till nedsättande ord om bönder.Men det är också ett tecken på att mångmiljardären nu tas på allvar i demokraternas startfält.President Donald Trump gör det definitivt.

Expressen - 15 minuter sedan

Ny våg av attacker mot Volvobilar

Ligor som stjäl delar från särskilt eftertraktade bilar blir allt mer specialiserade. Inom loppet av någon timme drabbades flera Volvoägare av en räd riktad mot deras sidobackspeglar.Polisen söker vittnen..

Expressen - 15 minuter sedan

Finnair och Ryanair toppar svarta listan

Ryanair och Finnair har struntat i att betala sina kunder hundratusentals kronor i ersättning för försenade eller inställda flyg. Nu toppar de tidningen Råd & Röns svarta lista..

Expressen - 1 timme sedan

Svenska kommuner bryter med Kina

Flera svenska kommuner och regioner bryter med sina vänorter i Kina, rapporterar Dagens Samhälle.Linköping, Västerås, Åmål, Borlänge och Region Dalarna säger upp alla officiella samarbeten med Kina med omedelbar verkan.Anledningen är de hot som Kinas ambassad har riktat mot journalister och politiker i Sverige, samt landets bristande respekt för mänskliga rättigheter, enligt tidningen..

Expressen - 2 timmar sedan

S-profilernas dom om Löfven och januariavtalet

Känslorna inför Stefan Löfven har blivit mer och mer kluvna och stödet för det så kallade januariavtalet störtdyker.  Åtminstone är det så en rad tunga S-profiler beskriver framtiden för det parti som just nu inte bara skakar i opinionsmätningarna. – Även dem av oss som var för januariavtalet har häpnat över hur slaviskt Löfven håller fast vid detta avtal, säger Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten.

Expressen - 1 timme sedan

V, M och KD:s nya förslag: 2,5 extra välfärdsmiljarder

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet vill satsa 2,5 miljarder kronor extra på kommuner och välfärd.I dag presenteras budgetändringen - som Centerpartiet och MP ställer sig starkt kritiska mot.Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson och Moderaternas ekonomipolitiska talesperson Elisabeth Svantesson möts i Expressen TV för debatt..

Expressen - 1 timme sedan

Laxen och krabban – sämst för miljön

Lax och krabba är skadligast för miljön av all norsk fiskeexport.Det meddelar en ny forskningsstudie som undersökt industrin, och slår fast att exportens totala växthusgaspåverkan minskat under det senaste decenniet..

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Kvinna död i våldsam olycka • Drottningen stoppar Meghan och Harrys plan • Passagerare får lämna corona-fartyget – karantänen bruten

En kvinna har dött efter att en personbil och en lastbil kolliderade på E14 i Jämtland under tisdagskvällen. Lastbilschauffören är anhållen, musstänkt för grovt vållande till annans död.Prins Harrys och Meghans affärsidé skulle göra dem ekonomiskt oberoende – men nu stoppas den av drottning Elizabeth.

Expressen - 1 timme sedan

Icas nya miljödrag: Klimat-matkassen

Miljontals middagar från färdiga matkassar serveras varje vecka i Sverige.I dag lanserar Ica en klimatvariant.Expressen har kartlagt de olika matkassarnas påverkan på miljön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.