Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 21:04

Skånskan - 24 jan 20 kl. 17:07

Färgrikt i Edwards andaSJÖBO Han hann bara skapa under några år. Men hans konst skapade skola och lever fortfarande genom ett kollektiv med upp emot 80 konstnärer som skapar i Edward Tingatingas anda.Nu har Sjöbos konsthall fyllts av färgstarka målningar från ett 15-tal av kollektivets konstnärer, däribland Edward Tingatingas dotter Martina.
– Hon målar väldigt likt pappa.
Det säger Marianne Nilsson Wallin, som i dag har vernissage för sin 68:e utställning med konst från Tingatinga Arts Cooperative Society i Dar es-Salaam.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Edwards, SJÖBO Han, Edward Tingatingas, Sjöbos, Martina, Marianne Nilsson Wallin, Tingatinga Arts Cooperative Society, Dar, salaam, Said Tingatinga, Tanzania, Edward, Nationalgalleriet, Nilsson Wallin, Sidaprojekt, Zanzibar, Edward Said Tingatinga, Tingatingakollektivet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färgrikti , Edwards, anda
Nyheter 24 - 10 jan 20 kl. 09:11

"Jag älskar Curtis Edwards krokiga väg till toppen."

Ofta stirrar vi oss blinda på superstjärnan. Killen eller tjejen som gjorde tusen på foten som treåring och briljerade sin väg genom ungdomsleden med ett överlägset och hånfullt leende i mungipan. Men du vinner aldrig ett VM utan en Gennaro Gattuso eller Fabio Grosso.

Nerikes Allehanda - 30 okt 15 kl. 05:15

– Sverige har blivit mer färgrikt

Han gillar att Sverige har förvandlats av invandring. Men tycker också att svenskarna är lite väl politiskt korrekta–och ogillar strategin att frysa ut Sverigedemokraterna.Jörn Donner har skrivit en bok med titeln Sverige–resor i ett främmande land.

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 21:28

Ex-senatorn John Edwards frikänd i skandalmål i USA

Exsenatorn John Edwards, frikändes på torsdagen från att ha missbrukat kampanjmedel för att dölja att han gjort en valarbetare gravid. Edwards har två gånger försökt bli Demokraternas presidentkandidat i USA. De fem andra åtalspunkterna ogiltig- förklarade domaren sedan juryn inte kunnat enas kring de komplicerade anklagelserna.

Nya Wermlands Tidningen - 07 mar 11 kl. 22:12

Edwards blir DIF:s nye målvakt

Degerfors IF:s nye målvakt blir amerikanen Brian Edwards. Efter träningslägret i Portugal åkte Edwards hem till USA för att fundera över ett anbud från Degerfors IF. Nu är han på väg tillbaka för att skriva på kontrakt..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 11 kl. 10:10

Klart för åtal av John Edwards

Justitiedepartementet i USA har sagt ja till att åtala tidigare vicepresidentkandidaten och demokratiske senatorn John Edwards för misstänkta brott i samband med presidentkampanjen 2008. Edwards ska ha använt hundratusentals dollar från två rika donatorer för att dölja en affär med sin älskarinna Rielle Hunter, som han har barn med, enligt tv-kanalen ABC..

Eurosport - 28 okt 11 kl. 17:39

Motorcykel - Edwards missar tävling efter olyckan

Colin Edwards, som var inblandad i den tragiska kraschen där Marco Simoncelli förolyckades, kommer inte att kunna genomföra MotoGP-tävlingen i Valencia. Det är än så länge oklart vem som ersätter Edwards nästa helg..

Kristianstadsbladet - 26 mar 12 kl. 12:21

Skada stoppar Becky Edwards

Nyförvärvet Becky Edwards missar med största sannolikhet den damallsvenska premiären.
Försäsongsturneringen Norrporten Cup i Sundsvall bjöd på bländande spel av skåningarna och slutade med turneringsvinst. Men olyckligtvis också en tung skada på 23-åriga Edwards.

UNT - 23 apr 12 kl. 08:38

Rättegång mot John Edwards startar

Rättegången mot John Edwards, ex-senator som två gånger försökt bli Demokraternas presidentkandidat, inleds i dag. Edwards är åtalad för att illegalt ha använt kampanjbidrag för att mörklägga en otrohetsaffär. (TT).

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 21:28

Svårt jurybeslut om ex-senatorn John Edwards

Exsenatorn John Edwards, som två gånger försökt bli Demokraternas presidentkandidat i USA, får fortsätta vänta på dom efter flera anklagelser: juryn har bara lyckats enas om en av sex åtalspunkter. Edwards står åtalad bland annat för att ha använt kampanjmedel till att dölja att han gjort en valarbetare gravid. Han riskerar fängelse och dryga böter..

Helsingborgs Dagblad - 04 aug 12 kl. 10:42

Edwards kritisk mot längdhoppsklass

Världsrekordhållaren i tresteg, britten Jonathan Edwards, är kritisk mot standarden på längdhoppet i OS, uppger Aftonbladet. Edwards, som jobbar som expertkommentator hos BBC, citeras på Twitter där han har en åsikt om klassen på grenen: "Det är skräp i år!".

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vänskapens hus ska utredas en gång till

LUND Turerna om Vänskapens hus har varit många och på kommunfullmäktiges möte under torsdagen tog ärendet en ny vändning. Efter ett förslag från Liberalerna går ärendet nu tillbaka till kommunstyrelsen för en ny utredning.När fullmäktiges ledamöter var på väg in till mötet på Polhemskolan möttes de av flera som är engagerade i verksamheten.

Skånskan - 1 timme sedan

Går inte vidare med byggplaner för Mosippan

Malmö Malmö stad kommer inte att gå vidare med sina planer på att sätta upp paviljonger för nyanlända på en fastighet vid Vattenverksvägen.Ett tillfälligt bygglov finns men har aldrig utnyttjats. Stadsbyggnadskontoret säger nej till att bevilja ett permanent bygglov.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny jobbmässa lockade 150

Sjöbo Kommunens första jobbmässa, som arrangerades i Komvux lokaler på Sjöbo utbildningscentrum på torsdagseftermiddagen, lockade cirka 150 arbetssökande.
– Succé! Detta kommer vi garanterat att göra igen, säger Kristina Petersson, skolchef på Sjöbo utbildningscentrum.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sanering inledd av legionella

LÖVESTAD På torsdagen startade arbetet med att desinficera vattenledningarna på Nilsgården i Lövestad. – Jag har lyckats få dit en firma. Men det var svårt att hitta någon som kunde börja så fort, säger fastighetsägaren Ante Cavala.

Skånskan - 2 timmar sedan

Förskolegårdar ska förbättras

ESLÖV Utemiljöerna på kommunens förskolor behöver inventeras och utvecklas. Det har skolpolitikerna beslutat.Inventeringen är redan igång och tanken är att kartlägga vilka behov som finns på var och en av förskolorna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Åtalas för knivar

ESLÖV I september förra året stoppade polisen en bil på E22 i Eslövs kommun. En 23-årig kvinna som färdades i bilen ska ha varit beväpnad med två knivar. Hon ska även ha haft tre narkotikaklassade tabletter på sig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Måleri på Galleri M

ESLÖV Den 7 mars klockan 13-16 är det vernissage för en ny utställning på Galleri M på Norregatan. Måleri av Olof Kronvall och Anna Fernberg Mautner visas. Utställningen pågår till 26 april..

Skånskan - 3 timmar sedan

SD: ”Du missar allt det negativa”

eslöv Kommunalrådet Johan Andersson (S) fick en känga från SD när en ny investeringsbudget skulle klubbas i kommunfullmäktige.
Fredrik Ottesen (SD) tyckte att Johan Andersson bortsåg från konsekvenserna av de stora investeringarna.
– Du missar än en gång allt det negativa, menade Ottesen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ägarbyte för fastigheten på Kristinelundsvägen 57-42 i Lövestad

Lövestad Fastigheten på Kristinelundsvägen 57-42 i Lövestad har fått en ny ägare. Dan Grenander, 32 år, har fått fastigheten som gåva av Mats Grenander. Överföringen blev klar i februari 2020.

Skånskan - 3 timmar sedan

BoKlok bygger i Häljarp – efter förseningar

HÄLJARP Det ska byggas ännu mer i Häljarp.
Nu är det byggföretaget BoKlok som vill in i byn, men processen har dragit ut på tiden.Arkeologiska utgrävningar har gjorts på den aktuella platsen och där har man hittat en hel del fynd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.