Skånskan > Nyheter

Sunday, 23 February, 01:56

Skånskan - 2020-01-24 16:59:30

Nya kriminella metoderMalmöpolisen berättade att unga utnyttjas av kriminella som springpojkar i större utsträckning än vad man tidigare trott, under en presskonferens om hur det gått för ”Operation Rimfrost”, polisinsatsen för att stävja gängvåldet. 14-15-åringar används för att leverera droger eller annat som skapar ett avstånd mellan de grovt kriminella och brottet. Ibland gör de unga det för pengarna, men det händer också att de hotas, till exempel med våld mot deras familj.
Lyckas man bryta de kedjorna ökar möjligheten att de kriminella börjar hantera sina egna droger i större utsträckning, så det går att ertappa dem. Att fokusera på dessa unga har dessutom fördelen att man kanske kan avskräcka dem från kriminell verksamhet på ett tidigt stadium och förhindra åte
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Operation Rimfrost, Limhamn, Bunkeflo, Malmö, Linköping, Stockholm, Sven Lindgren, MC, Amir Rostami

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kriminella, metoder
Cornucopia - 21 jun 17 kl. 17:10

Fler organiserade kriminella än fängelseplatser

Polisen har nu gått ut även officiellt med att antalet platser där man tappat kontrollen och svensk lag inte längre gäller normalt stigit till 61 stycken. På dessa platser organiserar 200 kriminella nätverk 5 000 kriminella, vilket är fler än vad vi har fängelseplatser i Sverige. Det är dags att man i Sverige kraftigt ändrar rättsväsendet bort från Folkhemssveriges naiva "alla vill göra rätt för sig" till att acceptera att det finns de som är totalt ointresserade av att vara en del av samhället.

YLE - 25 feb 16 kl. 03:48

Vänliga förhör utan frågor effektivare än klassiska metoder

Brottslingar avslöjar ofta mer om de förhörs på ett vänligt och diskuterande sätt. Det kan fungera mycket bättre än klassiska utfrågningar eller till och med tortyrmetoder, avslöjar svensk forskning. Idén sträcker sig tillbaka till andra världskriget, men det är först nu den har utarbetats till en tydlig metod.

BT - 25 sep 12 kl. 17:27

Småföretag pressas av kriminella

Ett vapen skymtar till i byxlinningen och gängkopplingar antyds. Företagare som utpressas av kriminella gäng tvekar ofta att anmäla. Vanligast är att restauranger och byggföretag drabbas, enligt en studie från Brå.

Nyheter 24 - 10 jul 11 kl. 14:45

Så blev gamla kriminella hetast i Almedalen


NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. I fredags vann paraplyorganisationen KRIS ? Kriminellas revansch i samhället ?

Expressen - 20 aug 17 kl. 07:44

Kriminella gänget på väg till Sverige – tvingar polis till desperata metoder

Svensk polis vill använda Danmarks tuffa metoder mot gängkriminaliteten.Men i delar av Köpenhamn möter den danska taktiken nu kritik.Orsaken är de senaste veckornas våldsamma ökning av antalet skjutningar.

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 14:34

Vanligare med kriminella "insiders"


I takt med att samhället blir bättre på att utåt skydda sig mot organiserad brottslighet vill de kriminella i högre utsträckning använda sig av insiders.Ofta handlar det om utnyttja människor som redan är inne i organisationen, men polisen ser också mer utstuderade metoder. - Vi har indikationer på att man medvetet placerar ut personer som är kopplade till kriminella nätverk i olika branscher, säger Andreas Gårdlund vid Rikskriminalpolisen..

Regeringen - 26 feb 18 kl. 10:33

Regeringen vill göra det svårare för kriminella att använda företag som brottsverktyg

Enskilda företag används allt oftare av kriminella inom den organiserade brottsligheten. Företag kan bli kapade eller oavsiktligt användas för att göra affärer med kriminellt uppsåt. Nu ska det försvåras genom att Bolagsverket ökar kontrollerna redan vid registrering av olika företagsuppgifter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Till slut var det inte två kriminella som de avrättade utan en artist och en pastor

År 2005 greps Myuran Sukumaran och Andrew Chan tillsammans med sju andra på paradisön Bali i Indonesien. De nio som greps var alla från Australien och de kom att kallas “The Bali Nine”. Myuran och Andrew ansågs ha varit ledare i ett drognätverk som smugglade heroin till Australien, och båda dömdes till döden.

Expressen - 27 jul 17 kl. 06:00

Polisens nya offensiv mot kriminella gängen

Polisen och Malmö stad tar till nya metoder i kampen mot kriminella gäng.Malmö har startat en storoffensiv mot bilmålvakterna – samtidigt som brottstyngda platser i stan ska lysas upp.– Med den nya belysningen som stöd ska det gå att identifiera personer på bilderna, säger Johnny Clausen vid Malmö stad..

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 04:10

Den kriminella idrotten

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Elitidrott är inte bara mål och glada tillrop. Den är också våld och hot.
I går kom uppföljaren till Mindre våld för pengarna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Redhawks föll i förkvalet till SDHL

ISHOCKEY Malmö Redhawks tog inte chansen att avgöra förkvalet till SDHL på lördagen.
Efter 1-4 borta mot Färjestad BK väntar nu en tredje och helt avgörande match i Karlstad under söndagseftermiddagen.Färjestad visade framför allt effektivitet i powerplay och gjorde sina tre första mål med en spelare mer på isen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Schlagerhörnan bloggar direkt från Arenan

Följ Skånskans schlagerbloggares direktrapportering från kvällens deltävling här..

Skånskan - 7 timmar sedan

Tävla med idéer för gården

STÅNGBY Lunds kommun utlyser en idétävling om hur Torngården i Stångby bäst kan användas i framtiden.
Tanken är att huset ska vara en central mötesplats för alla.– I dagarna kommer Stångbyborna att få ett kort hem i brevlådan med all information om idétävlingen, säger Ulrika Dagård som är samhällsstrateg i Lunds kommun och projektledare för idétävlingen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Fängelsestraff för två efter Instagramflört

ESLÖV Två 28-åringar som 20 december misshandlade en Eslövsbo svårt, efter att denne Instagram-flörtat med den enes flickvän, döms till fängelse i ett år och nio månader respektive ett år och sex månader av Lunds tingsrätt.De båda männen åtalades för att vid 22.30-tiden den dagen ha knivhuggit och slagit en tredje 28-årig man i huvudet i korsningen Västergatan/Västerlånggatan i Eslöv.

Skånskan - 7 timmar sedan

Blekt Redhawks föll mot HV71

ishockey Ett oväntat blekt Malmö Redhawks föll borta mot HV71 med 2-3 och ser allt mer ut att få rikta in sig på att spela play-in till SM-slutspelet.Efter en längre tids fin form hamnade Redhawks i en svacka i lördagens match mot Jönkping och kom inte alls upp i den nivå spel- och energimässigt som laget visat de tidigare veckorna.
– Det känns halvdant överallt på isen, vi står och tittar på den som håller pucken och reagerar i stället för att agera.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ny perrong måste byggas

Teckomatorp Det är inte bara tågstationerna i Kågeröd och Svalöv som byggs.
Även i Teckomatorp kommer det att märkas av att trafik på Söderåsbanan blir verklighet i slutet av 2021.En ny perrong ska byggas på den norra sidan och den påbörjas någon gång under nästa år och för Svalövs kommuns del handlar det om att ta hand om de åtagande som gjorts i uppgörelsen med Trafikverket.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tandläkarborr låter för mycket

Lund
En tandläkare har överklagat en avgift från Miljöförvaltningen.
Det är en granne som klagat på buller, något som enligt mannen är obefogat.
Mannen hävdar att han drivit tandläkarmottagning i 25 år utan några klagomål.

Skånskan - 10 timmar sedan

Mer jämställt i Europa

Visste du att Sverige har den mest generösa föräldraledigheten och jämställda föräldraförsäkringen inom EU och världen? Det är inte något som ska tas för givet, det har jag fått lära mig efter tiden i Bryssel bland europeiska kollegor. Rätten till föräldraledighet är enormt viktigt för att kunna få kvalitetstid med sitt barn och landa i att bli förälder.

Skånskan - 10 timmar sedan

Elisefarm köper Romeleåsens GK

LUND Elisefarm Golf Club nära E22 mellan Hurva och Hörby, får köpa Romeleåsens Golfklubb. Det beslöt medlemmarna efter en sluten omröstning i veckan.
Elisefarm fick 60 procent av rösterna och beräknas ta över driften den 1 mars.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hur mycket mello kan du?

Quiz Gör vårt mello-quiz här..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.