Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 08:47

Cornucopia - 24 jan 20 kl. 15:58

Fredagsmysspaning: Saint Barths i kulturella ropetDags för lite fredagsmys, och denna gång en spaning. Den forna svenska slavhandels- och vapenhandelskolonin Sankt Bartholomei (numer franska Saint Barthelemy, eller Saint Barth's i engelsk kortform), har seglat upp i svenskt kulturliv.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Barths, Sankt Bartholomei, Saint Barthelemy, Saint Barth, Niklas Natt, Dags, Bellman, Redovisningsavdelning Marviken, Candide, Kungliga Operan, Stockholm, Grand Cul, Sac, Natt, Gustavia, Ronald McDonald, HBTQ, Blir, SEK, Sverige, Stockholms, Stefan, Christer, Voltaire

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsmysspaning, Saint, Barthsi , kulturella, ropet
Cornucopia - 17 nov 19 kl. 09:10

Saint Barth: Jetset, det vackra folket och pengarna

Den forna svenska kolonin Saint Barth har de senaste tjugo åren förvandlats till en av Karibiens gräddhyllor. Här hittar man jetset och det vackra folket, som inte har några problem med pengar. Kan absolut vara värt ett besök om man undrar how to spend it eller vill tycka att Sverige, rent av Norge eller Schweiz, är billigt.

PI - 11 mar 11 kl. 10:10

?Svensk kultur är en del av den kulturella mångfalden?

KULTUR Bitte Assarmo, fri skribent, bloggare och debattör, skriver på Newsmill om en av vår tids största tabun – den svenska kulturen, som enligt makthavare och dess ryggdunkare, journalisterna, inte finns och har aldrig funnits. Och då den i bland trots allt ändå finns är det idel negativa omdömen. Under decennier har myndigheter och medier propagerat för ett förnekande av den svenska kulturen.

Regeringen - 05 feb 13 kl. 16:00

Slutsatser från Rådet för kulturella och kreativa näringar överlämnade

Rådet för kulturella och kreativa näringar har i dag överlämnat sina slutsatser. Rådets arbete, tillsammans med insatserna inom regeringens handlingsplan för kulturella och kreativa näringar, kommer nu att ligga till grund för fortsatt strategiarbete där såväl branschaktörer som offentliga organisationer kan bidra till områdets utveckling. Rådet för kulturella och kreativa näringar Se film från Rådet för kulturella och kreativa näringar Näringsdepartementet, Kulturdepartementet, 5 februari 2013.

SR - 03 jul 13 kl. 08:54

Kritik mot satsning mot kulturella näringar

"Kulturella och kreativa näringar" står för så mycket som 16 procent av stockholmsregionens företagande. Detta enligt en ny rapport från Mälardalsrådet som presenterades i Almedalen igår. Men vad döljer sig bakom begreppet "kulturella och kreativa näringar" som lanserades av regeringen 2009 i en handlingsplan för att "utveckla entreprenör­skap och företagande" inom detta fält?.

Regeringen - 03 maj 18 kl. 15:53

Nomineringar till exportpriset för kreativa och kulturella näringar 2017

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar delas ut första gången 2018 för att uppmärksamma bredden inom de kulturella och kreativa näringarna och deras bidrag till svensk export samt främjandet av Sverige som ett innovativt och kreativt land. Priset uppmärksammar en vinnare som utgjort synnerligen goda exempel inom sin delsektor och därmed bidragit till stärkt internationalisering, export och som i sin verksamhet bidragit till att göra Sverige synligt utomlands. Vinnaren tillkännages av EU- och handelsminster Ann Linde vid en prisutdelning torsdag den 24 maj..

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 14:42

Hybridkrigföring, del 1: Hybridkriget och det kulturella stridsviruset

Detta är det första av tre inlägg om Försvarsutbildarnas föreläsning Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten. Samtliga bilder återpublicerade med tillåtelse av Oleg Khairulin om inte annat anges.En av de s.

Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Amerikansk doom metal på SRF med Saint Vitus

Amerikanska doom metal-bandet Saint Vitus är klara för sommarens Sweden Rock Festival. Bandet bildad?
FESTIVAL.

Newsmill - 25 feb 11 kl. 15:47

Multikulturalismen omsätter kulturella tillhörigheter i politik

Det är skillnad mellan att bejaka ett mångkulturellt samhälle och att bejaka ett mångkulturalistiskt samhälle. Ett mångkulturellt samhälle är helt enkelt ett samhälle vars medlemmar kommer från mer än en kulturell bakgrund. Ett mångkulturalistiskt samhälle är däremot ett samhälle där dessa olika kulturella tillhörigheter omsätts i politik och ligger till grund för särlagstiftning.

Västerbottens Folkblad - 18 maj 11 kl. 00:25

Jag behöver mina kulturella oaser

VI SKA VARA RÄDDA om våra kulturella och andliga oaser. Ni vet sådana ställen dit man gång på gång återvänder till för att insupa upplevelser, le igenkännande eller bara ta en kopp kaffe. Ett sådant ställe för mig är Gammlia.

Jönköpingsnytt - 04 jul 11 kl. 17:39

Jönköpingsborna är inte speciellt kulturella

Jönköpingsborna hamnar på 17:e plats på listan över Sveriges mest kulturella invånare. Det visar en studie om svenskarnas kulturvanor som presenterades på måndagen..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Apple vinstvarnar på grund av coronaviruset - når inte sina prognoser - tillgång till iPhone begränsad

Apple vinstvarnar enligt ett pressmeddelande. Man uppger nu att man inte kommer nå sin prognos från den 28:e januari på grund av coronaviruset, som innebär att man inte kan tillverka iPhone i normal takt, och på grund av att kineserna dragit ner på sin konsumtion.
En Apple-logga.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 är den näst sämsta någonsin, kraftigt under säsongsmedlet på +2.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Enkät: Har du personligen fått det bättre sedan 2017?

Dags för en liten enkät. Har du personligen fått det bättre sedan 2017? Svara nedan.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Icke-inflationen: Höjd sophämtningstaxa i Västervik med 55%

Den hyllade icke-inflationen firar en stor seger i Västerviks kommun, som  höjer priserna med 55% om man komposterar sitt eget avfall.Soptunnor.Någon officiell inflation att tala om finns förstås inte, så egentligen har inte Västervik kommun höjt soptaxorna för villor med mellan 55% om man har ett 140-liters kärl.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nya börsrekord under förmiddagen

Förmiddagen har än så länge bjudit på nya börsrekord, även om Stockholmsbörsen sedan fallit tillbaka lite igen.Bullen är stark.I sammanhanget kan man fråga sig om centralbankerna hittat den perfekta lösningen på allt - permanenta krisräntor och så kallad kvantitativa lättnader så fort marknaden kräver högre räntor.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Försäljningen av digitala böcker ökade - själv var 64% av antalet digitalt

Förläggareföreningens rapport om bokförsäljningen 2019 visar på ökad försäljninng under 2019, både i antal och pengar. Det är framför allt de digitala abonnemangstjänsterna som ökade. Justerar man försäljnignen i pengar för inflationen och/eller BNP är dock inte tillväxten imponerande.

Cornucopia - Igår: 19:24

Att vara statsminister är att ta ansvar - inte skylla på andra

Att vara statsminister är att ta ansvar för landet, så som det är idag och oavsett vad som kommit innan. Det är därför beklämmande att se hur Sverige har en statsminister som efter snart sex år vid makten väljer att skylla på tidigare regeringar i väldigt långsökta resonemang. Politiker får gärna skylla på andra, men då ska man inte inneha en ministerpost, som innebär att ta ansvar för landet.

Cornucopia - Igår: 11:01

Lite långvarigare strömavbrott - batteribackup inkopplad

Det smällde till rätt rejält här för en stund sedan, elledningarna gungade till och strömmen bröts. Lågtrycket Dennis drog ner en fullvuxen trettiometers tall, som slet av ledningen upp hit. Så nu är batteribackup inkopplat.

Cornucopia - Igår: 09:50

Sjuksköterskelönerna - generellt högre i privat sektor - specialisering ger högre lön

Kanske föga överraskande är sjuksköterskelönerna högre i privat sektor. I övrigt innebär generellt specialisering högre lön än att vara grundutbildad sköterska, men det kan också finnas en koppling till antal år i arbetslivet, vilket också ökar sannolikheten för specialisering.
Sjuksköterskelöner 2018, offentlig respektive privat sektor när komplett data finns för privat sektor.

Cornucopia - I förrgår: 17:00

Reklam - alkohol kan skada din hälsa!

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet #75406 i Systembolagets beställningssortiment..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.