Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 21:11

Skånskan - 24 jan 20 kl. 15:52

Kvinna nobbade ”rörmokare”Malmö En kvinna i 70-årsåldern blev på torsdagen uppringd av en person som uppgav sig för att vara rörmokare. Uppringaren hävdade att det varit en vattenläcka hos grannen och att han behövde komma in i också kvinnans lägenhet.
Men kvinnan lade på luren och gick in till grannen för att fråga om hen hade haft en vattenläcka, vilket denne dementerade.
Under torsdagen blev även en kvinna i 80-årsåldern uppringd av en falsk yrkesperson som hävdade att han var mäklare. Även hon lade på luren.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Malmö, Sölvesborg, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinna, nobbade, rörmokare
Expressen - 12 jul 14 kl. 16:40

Falska rörmokare stal guld från äldre kvinna

En 89-årig kvinna i Ängelholm utsattes för stöld i sitt hem i dag. Två män uppgav sig för att vara rörmokare som skulle kontrollera hennes vatten. I stället stal de guldsmycken..

Jmini.se - 05 okt 16 kl. 15:54

Falsk rörmokare stal pengar från 97-åring

Det strax efter klockan 14 på onsdagen som en man ringde på hos en 97-årig kvinna i Skillingaryd. Han påstod sig vara rörmokare och ville kontrollera vattnet. Mannen blev insläppt och lyckades stjäla ett bankkort med kod och 500 kronor i kontant.....

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 14 kl. 16:24

Falsk rörmokare lurar åldringar

Kvinna bestulen på smycken.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 14 kl. 21:19

Falska rörmokare hos 90-åring

Två män tog sig in hos en 90-årig kvinna i Helsingborg..

Jönköpingsnytt - 05 okt 16 kl. 17:37

Falsk rörmokare lurade 97-åring

En 97-årig kvinna blev under onsdagseftermiddagen utsatt för ett så kallat åldringsbrott..

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 18 kl. 21:06

Miljonrån och kidnappningsdrama i Frankrike

Rånare utgav sig för att vara rörmokare och kidnappade dottern till en värdetransportförare. De kan ha fått omkring 20 miljoner euro i lösesumma, enligt polisens utredare. Två män som utgav sig för att vara rörmokare kidnappade en ung kvinna från hennes.

Sydsvenskan - 09 feb 18 kl. 21:06

Miljonrån och kidnappningsdrama i Frankrike

Rånare utgav sig för att vara rörmokare och kidnappade dottern till en värdetransportförare. De kan ha fått omkring 20 miljoner euro i lösesumma, enligt polisens utredare. Två män som utgav sig för att vara rörmokare kidnappade en ung kvinna från hennes.

Barometern - 15 aug 13 kl. 17:20

Polisen varnar för äldreliga

En falsk rörmokare och en masserande sjuksköterska har de senaste dagarna lyckats lura till sig smycken hemma hos äldre kvinnor. Polisen misstänker att det är fråga om en turnerande liga. ?

YLE - 07 mar 16 kl. 03:47

Tafsande och fräcka förslag vanliga i byggbranschen

Sexuella trakasserier är vanliga inom byggnadsbranschen. Kvinnor vittnar om en fräck jargong och tafsande på byggarbetsplatserna, och de upplever att förmännen inte tar trakasserierna på allvar. Yle Nyheter har intervjuat två kvinnor som vill vara anonyma.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 04:00

Lustmord och färgring stor

En augustidag 1983 stod författaren Hilary Mantel i sitt fönster i Windsor, då hon plötsligt fick se ingen mindre än Margaret Thatcher – obevakad – lämna sjukhuset på andra sidan gatan. Den konservativa premiärministern, som med nyvunnen popularitet efter Falklandskriget precis blivit omvald, hade genomgått en enkel ögonoperation och var nu på väg hem till Downing Street. I en intervju trettio år senare beskriver Hilary Mantel vad hon tänkte när hon såg den kontroversiella järnladyn och insåg att en lönnmördare skulle ha haft perfekt skottläge från just hennes fönster: ”Om jag inte var jag, om jag var någon annan, då skulle hon vara död.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vänskapens hus ska utredas en gång till

LUND Turerna om Vänskapens hus har varit många och på kommunfullmäktiges möte under torsdagen tog ärendet en ny vändning. Efter ett förslag från Liberalerna går ärendet nu tillbaka till kommunstyrelsen för en ny utredning.När fullmäktiges ledamöter var på väg in till mötet på Polhemskolan möttes de av flera som är engagerade i verksamheten.

Skånskan - 1 timme sedan

Går inte vidare med byggplaner för Mosippan

Malmö Malmö stad kommer inte att gå vidare med sina planer på att sätta upp paviljonger för nyanlända på en fastighet vid Vattenverksvägen.Ett tillfälligt bygglov finns men har aldrig utnyttjats. Stadsbyggnadskontoret säger nej till att bevilja ett permanent bygglov.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny jobbmässa lockade 150

Sjöbo Kommunens första jobbmässa, som arrangerades i Komvux lokaler på Sjöbo utbildningscentrum på torsdagseftermiddagen, lockade cirka 150 arbetssökande.
– Succé! Detta kommer vi garanterat att göra igen, säger Kristina Petersson, skolchef på Sjöbo utbildningscentrum.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sanering inledd av legionella

LÖVESTAD På torsdagen startade arbetet med att desinficera vattenledningarna på Nilsgården i Lövestad. – Jag har lyckats få dit en firma. Men det var svårt att hitta någon som kunde börja så fort, säger fastighetsägaren Ante Cavala.

Skånskan - 2 timmar sedan

Förskolegårdar ska förbättras

ESLÖV Utemiljöerna på kommunens förskolor behöver inventeras och utvecklas. Det har skolpolitikerna beslutat.Inventeringen är redan igång och tanken är att kartlägga vilka behov som finns på var och en av förskolorna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Åtalas för knivar

ESLÖV I september förra året stoppade polisen en bil på E22 i Eslövs kommun. En 23-årig kvinna som färdades i bilen ska ha varit beväpnad med två knivar. Hon ska även ha haft tre narkotikaklassade tabletter på sig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Måleri på Galleri M

ESLÖV Den 7 mars klockan 13-16 är det vernissage för en ny utställning på Galleri M på Norregatan. Måleri av Olof Kronvall och Anna Fernberg Mautner visas. Utställningen pågår till 26 april..

Skånskan - 3 timmar sedan

SD: ”Du missar allt det negativa”

eslöv Kommunalrådet Johan Andersson (S) fick en känga från SD när en ny investeringsbudget skulle klubbas i kommunfullmäktige.
Fredrik Ottesen (SD) tyckte att Johan Andersson bortsåg från konsekvenserna av de stora investeringarna.
– Du missar än en gång allt det negativa, menade Ottesen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ägarbyte för fastigheten på Kristinelundsvägen 57-42 i Lövestad

Lövestad Fastigheten på Kristinelundsvägen 57-42 i Lövestad har fått en ny ägare. Dan Grenander, 32 år, har fått fastigheten som gåva av Mats Grenander. Överföringen blev klar i februari 2020.

Skånskan - 3 timmar sedan

BoKlok bygger i Häljarp – efter förseningar

HÄLJARP Det ska byggas ännu mer i Häljarp.
Nu är det byggföretaget BoKlok som vill in i byn, men processen har dragit ut på tiden.Arkeologiska utgrävningar har gjorts på den aktuella platsen och där har man hittat en hel del fynd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.