Nyteknik > Teknik

Wednesday, 26 February, 22:33

Nyteknik - 24 jan 20 kl. 15:45

VW-chefen dödförklarar de traditionella biltillverkarnaVd:n Herbert Diess vill följa i Teslas fotspår. Nu ska Volkswagen gå från att vara biltillverkare till att bli ett tech-bolag..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Herbert Diess, Teslas, Volkswagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VW-chefen, dödförklararde , traditionella, biltillverkarna
Sydsvenskan - 04 okt 14 kl. 15:14

Biltillverkarna rasar mot utsläppskrav

Biltillverkarna börjar alltmer högljutt protestera mot de tuffare utsläppskrav som ska börja gälla i EU från 2020 och framåt. På mässan här i Paris dundrar VW-koncernens chef Martin Winterkorn mot de låga nivåer som diskuteras för 2025. Från år 2020 börjar infasning av gränsen 95 gram koldioxid/kilometer, vilket VW ställt sig bakom.

Dagensanalys.se - 30 jul 18 kl. 10:01

Chefen för Nordicom: ”Nu ritas mediekartan om”

”Vi lever i en dramatisk tid. Förändringarna är så stora och omfattande och snabba att ett tu tre är kartan en helt annan. Det gäller inte bara Sverige – hela världsbilden är förändrad”.

YLE - 13 feb 15 kl. 06:00

Miljöchefen: Muddra inte i Kuggviken i Ingå

En privatperson vill muddra Kuggviken i Ingå för att förbättra vattenkvaliteten och möjligheterna att angöra bryggor med båt. Det är illa för miljön att muddra, anser å sin sida miljöchefen i Ingå. Wilhelm von Frenckell vill muddra en tio meter bred, 45 meter lång och 1,5 meter djup farled i mynningen av Kuggviken för att vattenkvaliteten ska bli bättre och för att det ska bli lättare att angöra bryggor med båt.

Sydsvenskan - 21 feb 14 kl. 05:30

Skum blandning av sexism och traditionella värderingar

Min kompis Jelenas lillebror friade till sin flickvän på nyårsdagen. Det hade nyblivna fästmön gått och väntat på i flera år, enligt uppgift från Jelena. Två grannar i huset där brodern och mamman bor, båda äldre kvinnor, kom förbi och lämnade presenter till brodern, det var lyxiga handdukar och grytor och stekpannor.

Hela Gotland - 14 jul 12 kl. 04:00

Chefen förklarar: Det var en ovanligt hektisk dag

Söndagen på akuten var ovanligt hektisk med dubbelt så många patienter som ett vanligt dygn, förklarar chefen Veronica Hermann. - Det är bara att beklaga, men jag tror att personalen verkligen gjorde sitt bästa utifrån hur det såg ut, säger hon om Mathilda Rungs väntan..

Dagens PS - 20 dec 16 kl. 08:24

Så kollar chefen upp dig

  Dagens PS har tidigare berättat att chefer i Sverige har svårt att hitta talanger, men att man försöker med olika knep. Enligt en nu aktuell Novus-undersökning – som gjorts på uppdrag av organisationen Ledarna – fortsätter antalet chefer som googlar jobbkandidater att öka. Nästan hälften av cheferna i undersökningen googlar blivande medarbetare och drygt en tredjedel kollar upp kandidaterna på Linkedin och Facebook, skriver TT.

Expressen - 16 maj 14 kl. 17:27

Chefen tröttnade – införde Kent-förbud

Albumaktuella Kent skördar åter framgångar på listorna. Men på företaget SM El & Automation i Göteborg råder det delade meningar rörande det svenska bandets storhet. Nu har chefen infört Kent-förbud.

DI - 24 feb 12 kl. 07:45

ECB-chefen varnar: Det finns ingenstans att fly

ECB-chefen Mario Draghi varnar skuldtyngda euroländer för att det inte finns något sätt att fly från tuffa åtstramningsåtgärder och för att kontinentens traditionella sociala kontrakt är förlegat..

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:26

Nya IT-chefen får röja upp

– Jag är van vid att redovisning och ekonomi sker på ett annat sätt. Nu tar Niklas Hällblad över IT-enheten i Mörbylånga kommun. Datorer har bytts ut och skickats i väg utan dokumentation och utan avtal när det gäller radering av känslig information.

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:26

Nya IT-chefen får röja upp efter datoraffärer

– Jag är van vid att redovisning och ekonomi sker på ett annat sätt. Nu tar Niklas Hällblad över IT-enheten i Mörbylånga kommun. Datorer har bytts ut och skickats i väg utan dokumentation och utan avtal när det gäller radering av känslig information.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Hårfager kalv kan ge skalliga hopp

En lurvig, blågrå tjurkalv som nyligen föddes på Björketorps gård i Ronneby har väckt forskares intresse. Hemligheten bakom den ovanligt långa och tjocka pälsen skulle kunna ge nya rön om hur man förebygger håravfall och skallighet..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Digitalt hållbarhetspass för batteritillverkning kan bli klart 2022

Hur mycket utsläpp av växthusgaser ska ett hållbart producerat batteri få ge upphov till? Det försöker nu Global Battery Alliance, där Volvo Group ingår, att ge svar på..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Försvarets hemliga övning: Analysera coronaviruset

Sedan i slutet av januari har analyser av det nya coronaviruset genomförts i ett mobilt laboratorium vid Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Stockholms Hamnar: ”Vi får se hur jättekranarna klarar stormarna”

Det är inte bara Slussenbron som fraktas med båt från Kina. Två jättekranar är på väg till den nya godshamnen på Norvikudden, norr om Nynäshamn..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Flygdräktens nya förmåga som hämtad från en Marvel-film

I Dubai demonstrerade Jetman-teamet flygdräktens senaste manöver. Från hovrande lyfte piloten till 1 800 meters höjd..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Kartläggning av svenska översvämningar ska höja beredskapen

Översvämningarna i Halland, Blekinge och Kronobergs län ska dokumenteras på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Nasas rymdmat blev en 3d-utskriven pizza

Det började med en 3d-skrivare för astronauter som skulle skapa maträtter från pulver. Arbetet för Nasa ledde att skriva ut pizzor - på jorden..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Forskare upptäcker första djuret som överlever utan syre

Den behöver inte andas – den kan faktiskt inte ens andas. Forskare har för första gången upptäckt ett multicellsdjur som överlever utan syre..

Nyteknik - 10 timmar sedan

”Elhybrider är bäst för miljön – gör om bonussystemet”

DEBATT. Politikerna måste våga korrigera bonus så att de mest miljövänliga, trafiksäkra och ekonomiskt hållbara bilarna ur ett helhetsperspektiv får högst bonus, skriver Urban Kristiansson, tidigare på Volvo Cars och Chalmers.

Nyteknik - 10 timmar sedan

Lista: Fem heta nyheter att vänta på bilmässan i Genève

I början av mars, nästa vecka drar bilshowen i Genève igång. Mässgolvet kommer att vara fyllt med nyheter som pockar på uppmärksamhet. Men vad är mest intressant?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.