Realtid > Ekonomi

Thursday, 20 February, 22:57

Realtid - 24 jan 20 kl. 15:46

Börsbolagen misslyckas med att ge marknaden korrekt informationDe kraftiga kursreaktionerna på börsen tyder på att det är något som inte stämmer i bolagens kommunikation med marknaden, anser Realtids krönikör Torbjörn Isacson..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids, Torbjörn Isacson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsbolagen, misslyckasmed att ge , marknaden, korrekt, information
DI - 07 okt 13 kl. 15:09

Börsbolagen skakas av budgetkris

Överlag väntas starkare siffror från de stora börsbolagen när den tredje av årets rapportfloder sköljer över marknaden..

YLE - 31 jul 17 kl. 04:17

Börsbolagen nådde inte upp till förväntningarna, ändå mycket gott i ekonomin

De finländska börsbolagens resultat den senaste tiden har varit något av en besvikelse. Ekonomin som helhet är ändå på väg åt rätt håll. De finländska börsbolagen har den senaste tiden bjudit på tudelade resultat.

BT - 25 apr 14 kl. 08:01

Saab gör marknaden besviken

Försvarsindustrikoncernen Saab misslyckas med att nå upp till marknadens förväntningar med sin rapport för första kvartalet. Det gäller såväl vinsten - 235 miljoner före skatt - som omsättningen och andra tal. Analytiker hade i snitt väntat sig en vinst före skatt på 284 miljoner kronor.

Affärsvärlden - 23 nov 11 kl. 14:37

Efter auktionsfiaskot - marknaden dumpar euron

Nu eskalerar den europeiska skuldkrisen. Försäljningen av tyska statspapper, det säkraste i eurozonen misslyckas. Signalen från marknaden är tydlig: sälj allt som värderas i euro..

SVT Debatt - 23 okt 13 kl. 17:11

Rosengårdsskolan misslyckas på grund av okunskap

SKOLPOLITIK Det kan vara svårt att vänja sig vid den svenska skolkulturen för personer födda utomlands. Många kan inte hantera att det är den låga disciplinen i Sverige och tappar därför all respekt för skolpersonal. Avsaknaden av förståelse för detta är en viktigt faktor till att det kan gå så illa för skolor som det gjort för Rosengårdsskolan.

Opinionen.se - 25 apr 14 kl. 09:52

Saab gör marknaden besviken


Försvarsindustrikoncernen Saab misslyckas med att nå upp till marknadens förväntningar med sin rapport för första kvartalet. Det gäller såväl vinsten – 235 miljoner före skatt – som omsättningen och andra tal. Saab-aktien hade efter en halvtimmes handel gått ned med 0,6 procent.

DN - 02 jan 15 kl. 06:00

Nya börsbolagen ofta en bra affär för sparare


Den glödheta börsen lockade en mängd nya bolag in på börsen 2014 och de som köpte aktier har i de flesta fall gjort en bra affär, visar DN:s genomgång. ”Det är viktigt att bolagen tas väl emot av marknaden”, säger börschefen Magnus Billing..

DI - 20 dec 16 kl. 07:24

Optionsprogrammen ökar i börsbolagen

Användningen av optionsprogram ökar bland de svenska börsbolagen. Drygt en tredjedel av de svenska börsbolagen lanserade någon typ av incitamentsprogram på årets stämmor varav 35 procent av dessa var köp- och teckningsoptionsprogram..

YLE - 06 feb 17 kl. 04:00

I finländska företag får man inte misslyckas

Ledarstilen inom finländska företag uppmuntrar inte de anställda till att pröva sig fram och lära sig av sina misstag. Det visar en färsk enkätundersökning av konsultföretaget Talent Vectia. Enligt undersökningen upplever fyra av tio anställda, 39 procent, att de inte får misslyckas i sitt arbete.

Cornucopia - 16 okt 18 kl. 16:43

Noll räckviddsångest med korrekt information

Som alltid gör korrekt och trovärdig information man kan lita på att man inte behöver vara orolig. På detta vis får man också noll räckviddsångest när man har elbil, när man kan lita på att bilens informationssystem levererar korrekt uppgifter om kvarvarande räckvidd. Något fossilbilar inte brukar göra, då det anses vara noll i räckvidd kvar när man kör på den sk reserven.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

”Vi kan arbeta med en transaktion i flera månader”

Arbetet med en transaktion hos en rådgivare är intensivt, ofta tidskrävande och skapar en tight teamkänsla visar Realtids M&A-panel..

Realtid - 7 timmar sedan

"Vi har inget val, vi köper oss bara tid"

När den internationella investeringsfirman Odysseus Partners rankar de mest inflytelserika personerna inom nischen hållbara finanser hamnar svenske Sasja Beslik på schweiziska banken J. Safara Sarasin på första plats..

Realtid - 7 timmar sedan

"M&A-affärer är lite som att åka på träningsläger"

Vad förväntar sig klienten av rådgivaren, hur viktig är personkemin och hur stor betydelse har kostnaderna när en klient väljer rådgivare? Realtid har intervjuat en investeringschef och en advokat som har arbetat ihop i tolv år..

Realtid - 8 timmar sedan

Morgan Stanley köper E-trade

Morgan Stanley har förvärvat alla aktier i nätmäklaren E-trade. Pris: 13 miljarder dollar..

Realtid - 8 timmar sedan

Danske Bank inför minusränta

Danske Bank inför minusränta för sina danska kunder..

Realtid - 9 timmar sedan

Lundbergs ökar utdelningen och substansvärdet

Investmentbolaget Lundbergs substansvärde ökade 35 procent under 2019 och styrelsen föreslår en höjd utdelning på 6 procent..

Realtid - 9 timmar sedan

Skadeslöshetsåtagande tänkbar lösning

Är det rimligt att man som säljare ska garantera att man uppfyllt alla förpliktelser enligt GDPR? Det frågar sig Nicklas Bexelius på Advokatbyrån Lindahl och Hampus Stålholm på Sync..

Realtid - 10 timmar sedan

”Alla förutsättningar för att fastighetsbranschen tuffar på i samma höga takt ”

Dagens panel pekar ut fastigheter och gaming som fortsatt heta för M&A – detsamma gäller cleantech, mjukvarusektorn och dessutom finns stora möjligheter inom detaljhandeln..

Realtid - 11 timmar sedan

KKR går in i Avida Finans

Det amerikanska riskkapitalbolaget KKR blir ny huvudaktieägare i det norska kreditmarknadsbolaget Avida Finans..

Realtid - 16 timmar sedan

Kokko: Därför lockar public-to-private

Det som trendar nu inom M&A är public-to-private och det är särskilt privat equity-fonder som ligger i startgroparna. Christina Kokko från Advokatfirman Vinge förklarar varför. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.