Expressen > Nyheter

Thursday, 20 February, 21:03

Expressen - 24 jan 20 kl. 15:34

Endre: Klimatförändringen är ingen åsikt, utan ett faktumIdén till nya klimatthrillern ”Tunn is” fick Lena Endre när hon som Greenpeaceambassadör skulle följa klimatforskares arbete på organisationens skepp i Barents hav.Precis innan hon klev ombord stormade nämligen rysk militär ombord och grep alla.– På sätt och vis är jag nästan glad att det tog sju år att förverkliga det här projektet, för klimatfrågan har aldrig varit hetare, säger Lena Endre..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tunn, Lena Endre, Greenpeaceambassadör, Barents

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Endre, Klimatförändringenär ingen , åsiktutan ett , faktum
YLE - 28 nov 15 kl. 08:10

Klimatförändringen handlar också om business

Klimatmötet i Paris inleds måndagen 30 november. Målet är att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Tanken är att på sikt skydda miljön i hela världen.

YLE - 16 timmar sedan

Klimatförändringen - hur påverkar det ditt jobb? Vi frågade en bankdirektör, en brandman, en skolkurator och fyra andra

Vi träffade sju personer med olika yrken och ställde dem frågan: Har klimatförändringen påverkat ditt arbete? Ja, svarade de. Här berättar de hur..

YLE - 26 sep 13 kl. 08:49

Vi förbereder oss för klimatförändringen i all tysthet

Klimatförändringen är ett faktum och vi måste förbereda oss för effekterna. Det anser våra myndigheter, politiker och forskare. De arbetar redan med hur samhället ska anpassas till ett alltmer extremt klimat.

YLE - 26 sep 13 kl. 08:57

Förberedelser för klimatförändringen i all tysthet

Klimatförändringen är ett faktum och vi måste förbereda oss för effekterna. Det anser våra myndigheter, politiker och forskare. De arbetar redan med hur samhället ska anpassas till ett alltmer extremt klimat.

YLE - 04 nov 15 kl. 11:19

Klimatförändringen ger lövskogar och vildsvin i Österbotten

Om vi i och med klimatförändringen får det betydligt varmare till slutet av århundradet kommer vi i Österbotten att få vänja oss vid bland annat mer sjukdomar och fästingar. Dessutom blir vildsvinen vardag. Sveriges motsvarighet till Meteorologiska institutet, SMHI, har nyligen kommit med en prognos över klimatförändringen i Västerbotten som slår fast att vi kommer att få en värmeökning på mellan sex och sju grader till och med 2100 om inget görs.

YLE - 01 nov 16 kl. 14:38

Avhandling: Klimatförändringen borde ges mer plats i skolundervisningen

Många högstadieungdomar har dålig koll på vad klimatförändringen innebär. Skolans undervisning hjälper inte eleverna att agera, visar en ny avhandling. Jenna Sederström i Korsholms högstadium säger att hon har lärt sig om klimatförändringen från skolan, nätet och tv.

HBL - 18 jul 14 kl. 08:57

Industrin ska bromsa klimatförändringen

Företagsvärlden börjar se klimatförändringen som en chans att göra goda affärer snarare än som ett hinder. Näringslivet måste bidra om vi ska hantera den globala utmaningen, säger de som förstår sig på.Tunga namn inom industrin ska göra Finland till ett kolsnålt och klimatsmart samhälle.

YLE - 16 apr 15 kl. 10:53

Finländare vill att andra motarbetar klimatförändringen

Finländarna ser klimatförändringen som ett stort hot, men är inte beredda att själva fatta beslut om saken. Det framkommer i Klimatbarometern 2015. I utredningen som undersökte finländarnas åsikter om klimatförändringen och klimatpolitiken inför riksdagsvalet framkommer att finländarna vill att regeringen aktivare ska motarbeta klimatförändringen.

YLE - 13 dec 13 kl. 16:36

Rika klarar klimatförändringen bättre

Häftiga stormar och regn kommer att bli allt vanligare om vi inte gör någonting för att stoppa klimatförändringen.
Klimatförändringen bidrar samtidigt till ökad polarisering i samhället och bara de som har råd kan skydda sig mot vädret och oron i samhället, visar en ny utredning. Vid nästa sekelskifte är medeltemperaturen sex grader varmare i Finland.

YLE - 12 aug 18 kl. 13:37

Symptomen av klimatförändringen syns överallt - också på havsdjupen är vattnet rekordvarmt och dödar bottnen

Marinbiologen Marko Reinikainen har aldrig varit med om att havsvattnet har varit så här varmt utanför den västnyländska kusten. Klimatförändringen är ett faktum, säger han..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Stina, 11, svårt sjuk – opererad sex gånger

Stina Karlsson, 11, lever med ett allvarligt hjärtfel – hon har opererats sex gånger på sju år.Ibland tar orken slut men trots sjukdomen är hon glad och positiv och vill veta allt om sitt hjärta.– Jag tycker om mitt hjärtfel.

Expressen - 15 minuter sedan

Ny rapport visar Kinas försök att tysta svenska medier

En ny rapport från Reporter utan gränser (RFS) visar hur Kina systematiskt attackerar svenska journalister. Och de senaste åren har hoten från Kina mot svenska medier och journalister ökat, bland annat har Expressen mottagit hotfulla brev.– Jag trodde att det var ett skämt att det bara var någon som utgav sig för att vara från kinesiska ambassaden.

Expressen - 45 minuter sedan

Greta Thunbergs nya resa efter turnén: ”Härligt”

Klimataktivisten Greta Thunberg, 17, kom tillbaka till Sverige i mitten av december förra året efter en fyra månaders turné i USA och Europa. Nu lämnar hon Sverige på nytt och sitter på ett tåg som tuffar söderut. – Härligt att resa igen!

Expressen - 1 timme sedan

Vattnet hotar Sydsverige – SMHI:s nya varningar

Klimatförändringar och extremväder börjar redan märkas i Sydsverige.Nu varnar SMHI för höga vattenflöden. I Gislaved är översvämningen redan ett faktum och i Skåne rustar man för kommande katastrofscenarion.

Expressen - 1 timme sedan

Barnen flyr för sina liv – i foppatofflor i frosten

SYRIEN. Hundratusentals civila flyr från bombinfernot i syriska Idlib.Föräldrar försöker förmå sina barn att orka några meter till.

Expressen - 1 timme sedan

Bil voltade vid gångtunnel

En personbil som körde in i ett räcke strax efter kl 19 på Ängelholmsvägen i Helsingborg voltade ner i dike vid en gångtunnel under E4:an.En person ska vara kvar i bilen, enligt polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Stjärnans beroende: ”Blir farligt mycket”

SKIDSNACK med alla snackisar från Ski Tour 2020.

Expressen - 1 timme sedan

Prins Nikolais flickvän flyttar – till egen bostad

I början av året flyttade prins Nikolai, 20, bort från farmor drottningens slott till en egen lyxlägenhet inne i centrala Köpenhamn.Nu flyttar även flickvännen Benedikte Thoustrup.Men inte till prinsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Reinfeldts miljonavtal med diktaturen Kina

Fredrik Reinfeldt tjänar miljoner på sin goda relation till den kommunistiska diktaturen Kina.Han sitter i styrelsen för ett bolag som kontrolleras av kinesiska staten och har deltagit i möten med diktaturens högt uppsatta statliga politiker och tjänstemän.Dessutom får han enligt avtal provision på bolagets vinst.

Expressen - 2 timmar sedan

Charlene, 28: ”Måste göra tumtricket för att bajsa”

Efter den dramatiska första förlossningen trodde 23-åriga Nathalie att hon läkt bra. Men såren satt kvar i psyket och när hon blev gravid igen kom rädslan. Charlene, 28, nekades kejsarsnitt och nu tvingas hon använda ”tumtricket” för att kunna gå på toaletten ordentligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.