Skånskan > Nyheter

Saturday, 29 February, 01:59

Skånskan - 24 jan 20 kl. 15:28

Landslagsryttarna samlades i FlyingeFälttävlanslandslaget samlades i veckan som gick i Flyinge som ett led i förberedelserna inför OS i augusti.
– Det var både kul och givande, berättar Osbyryttaren Malin Josefsson.Malin Josefsson ingår i spetstruppen i fälttävlan och försämrade knappast sin position efter EM j höstas då hon ingick i laget som tog EM-brons och själv blev 25:a individuellt efter en felfri terrängritt på sin Golden Midnight.
Nu ser hon fram emot den kommande säsongen:
– Än så länge är vi mitt i träningsperioden och uppbyggnaden och så här långt känns det bara bra. Hästarna mår fint.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Flyinge, OS, Osbyryttaren Malin Josefsson, Josefsson, EM, Golden Midnight, SOK, Bergendorff, Elisabeth Lundholm, Romeike, Svennerstål, Niklas Lindbäck, Fredrik Bergendorff

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landslagsryttarna, samladesi , Flyinge
Vimmerby Tidning - 24 nov 11 kl. 08:36

Sandra vann elittävling i Flyinge

Etta - bland 53 deltagare.
Inte nog med det. Sandra Fransson passade också på att spöa landslagsryttarna Royne Zetterman och Helena Lundbäck när hon vann en av klasserna i Flyinge Grand Prix.

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 01:30

Flyinge kan bli galoppens nya hemvist

Arkiv: Lars Brundin
Flyinge reservplanen - om det inte blir någon fortsättning på Jägersro om knappt ett år.
Sydsvenskan har från två oberoende källor fått bekräftat att Hans Hansson, ordförande för Svensk Galopp, i juni månad diskuterade en försäljning och ett köp av Flyinge med representanter för finansdepartementet och jordbruksdepartementet. Själv säger han: ?

Skånskan - 13 dec 15 kl. 14:00

Ny busshållplats ett jättelyft för Flyinge

FLYINGE/GÅRDSTÅNGA Den nya trafikplatsen i ombyggda Gårdstångarondellen blev ett lyft för många boende i området som reser till Lund och Malmö med buss. Det säger Gunnar Petersson på Flyinge utveckling.– Absolut blev det .

Sydsvenskan - 15 maj 11 kl. 11:42

Lärarskandalen skakar Flyinge

Foto: Pontus Tideman
Ridläraren skickade stötande sms till den kvinnliga högskoleeleven. Nu är frågorna om integritet och könsroller högsta prioritet.
?

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 09:03

Aveln hotad på Flyinge

Arkivfoto: Pontus Tideman
Aveln av sporthästar på anrika Flyinge är hotad. Om inte Marianne Lilja-­Wittbom, vd för riksanläggningen strax utanför Lund, kan hitta en extern entreprenör som vill driva avelsverksamheten i egen regi inom de närmaste veckorna tar den tusenåriga avelstraditionen av varmblodshästar slut.
??

Skånskan - 19 okt 15 kl. 16:23

Flyinge vill renovera gammal byggnad

FLYINGE Ägaren till Flyinge kungsgård söker kulturmiljöbidrag för att renovera ett av de äldsta husen på anläggningen, en mindre ekonomibyggnad. Notan beräknas till nästan 900 000 kronor.Huset i fråga har genom åren haft olika användningsområden: smedja, brygghus, tvätthus.

Skånskan - 19 sep 19 kl. 05:00

Nya bostäder planeras i Flyinge

FLYINGE/GÅRDSTÅNGA Det är på gång ett antal nya bostäder i Flyinge och Gårdstånga. Både kommunala Ebo och en privat fastighetsägare vill satsa i området, som ligger nära high tech-anläggningarna ESS och Max IX.Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade i veckan två ansökningar.

Skånskan - 02 okt 16 kl. 19:15

Ingen kunde matcha Hellström på Flyinge

FLYINGE
Han är känd för att säga (ibland obekväma) sanningar. På söndagen lät Jacob Hellström från Torna Hällestad resultaten bevisa att han vet vad han talar om.
Med Happy Day ter Putte vann han VW-Grand Prix-hoppningen på Flyinge.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 15:16

Flyinge säljer – satsar på kärnverksamheten

Södra Sandby Flyinge har lagt ut sina sju hyreshus till försäljning. Tanken är att man i framtiden ska satsa på kärnverksamheten – hästar och utbildning. ERWP.

Skånskan - 18 nov 19 kl. 05:00

Hästsportarena byggs i Flyinge

lund Flyinge AB vill förbättra sin kapacitet för träning och tävling utomhus. Ett tolv hektar stort område har börjat att förädlas för att att ge plats åt en premiumanläggning, som samtidigt ska smälta in i den känsliga och kulturskyddade miljön.
Det rör sig om ett jätteprojekt som beräknas vara färdigt först 2023.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Möregårdh klar för semi i SM

BORDTENNIS Guld, silver eller brons?
Det är frågan för den regerande mästaren, 18-årige Eslövs AI-stjärnan Truls Möregårdh, inför lördagens upplösning av herrsingelklassen i SM-bordtennisen i Söderhamn.Den unge EAI:aren inledde ju SM:et med guld på torsdagen i mixed i par med klubbkompisen Rebecca Tveit Muskantor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Felicia från Sjöbo årets stjärnskott

BORDTENNIS Sjöbo BTK:s Felicia Borg fick på Skånebordtennisens årsmöte ta emot utmärkelsen som årets stjärnskott.
På pojksidan fick Filip Börjesson, Tomelilla AIS, motsvarande pris.Skånes Bordtennisförbund höll sitt årsmöte i Helsingborg och leddes av hedersordföranden Bertil Andersson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fyra bröder i samma Skivarps Gif-lag

FOTBOLL När Skivarps Gif den gångna helgen mötte Sövestads IF i en träningsmatch spelade fyra bröder Helmesjö i den svartrödrandiga hemmatröjan.
– Mest en kul grej. Samtidigt var de på planen i minst tre minuter, upplyser Johan Ohlsson, sekreterare i Skivarps Gif.

Skånskan - 5 timmar sedan

Testhål blir fyra kilometer djupt

MALMÖ I maj inleder Eon en provborrning på sitt markområde i Norra hamnen för att undersöka möjligheten att utvinna värme från jordskorpan. Borrningen kommer att ske fyra kilometer ner i marken.Om resultatet faller väl ut kan Malmö få landets första djupgeotermianläggning som är direktkopplad till fjärrvärmenätet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pärlan får nytt liv

BEDDINGESTRAND ”Äntligen!”, ”Gud vad kul!” och ”Nu måste vi stötta tjejerna!

Skånskan - 7 timmar sedan

Ytterligare coronafall i Sverige

Inrikes Fyra nya svenska fall av coronaviruset bekräftades under fredagen, rapporterar flera medier.Det rör sig om en person i Uppsala, en i Jönköping och två i Stockholm, skriver bland andra Aftonbladet. De båda fallen i Stockholm kan kopplas till den kvinna som varit på utresa i Iran och som konstaterades vara smittad med viruset så sent som i går, torsdag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bil i frontalkrock med traktor

Kristianstad En frontalkollision mellan en personbil och en traktor inträffade i Träne på fredag eftermiddag.– Det är en frontalkollision mellan en traktor och en personbil, uppger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm. Totalt ska fyra personer vara inblandade i olyckan, som inträffade i orten Träne på Tollarps landsbygd vid 18-tiden.

Skånskan - 8 timmar sedan

Taxi Trelleborg fakturerade för lite

Kävlinge Turerna kring Kävlinges inköp av taxitjänster har varit många. Kommunen har anklagats för osund konkurrens och överfakturering. Nu konstaterar kommunrevisionen att Taxi Trelleborg fakturerat för lite för skolskjutsarna.

Skånskan - 8 timmar sedan

WHO: risken för global spridning ”mycket hög”

Corona Risken för en global spridning av det nya coronaviruset bedöms nu som "mycket hög" av världshälsoorganisationen (WHO).Detta meddelade organisationen på en presskonferens i Geneve under fredagseftermiddagen. – Spridningen väcker stor oro, på en global nivå, konstaterar WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus på presskonferensen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sjöbo är nu näst störst i sydost

sjöbo Sjöbo kommun ökade invånarantalet under förra året och är nu näst största kommunen i sydöstra Skåne.Sjöbo kommuns invånare och ledning kan nu glädja sig åt att kommunen gått om Simrishamns kommun, och lämnar därmed över tredjeplatsen till förra tvåan.
Av sydöstra Skånes fem kommuner är Sjöbo tvåa i antalet invånare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.