Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 29 February, 01:17

Cornucopia - 24 jan 20 kl. 15:05

Så preppar du för en pandemiAtt preppa för en pandemi är ganska rakt på sak. Man behöver ha mat, dryck och medicin hemma för kanske två veckors sjukdom eller sjukdomsutbrott, samt tidsfördriv.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
nCoV, Kina, INTE, Den, Vårdguiden, Expressen, Facebook, Folkhalsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , preppardu för en , pandemi
Cornucopia - 12 aug 19 kl. 15:44

Brittiska hushåll och företag preppar för avtalslös Brexit

Brittiska hushåll och företag preppar bokstavligen för Brexit. Hushållen ska ha byggt upp lager till ett värde av 4 miljarder GBP (46-47 miljarder svenska kronor), i form av mat, dryck och medicin inför det förmodade kaoset ett avtalslöst utträde ur EU kan innebära.
Ostbrickan blir inte helt tom för britterna tack vare ett avtal med Schweiz.

Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Risk för biverkningar även vid nästa pandemi

Sambandet mellan narkolepsi och vaccinet mot svininfluensan stärks av en ny rapport från Läkemedelsverket. -?Det vore idioti att säga att det inte finns risk för biverkningar vid nästa vaccination mot en pandemi, säger myndighetens vetenskaplige direktör Tomas Salmonsson.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 14:47

Ebola är inte en potentiellt global pandemi

Det nuvarande Ebola-utbrottet i Västafrika är förstås tragiskt och har skördat hundratals liv, men det finns ingen risk att Ebola ska bli en global pandemi. Ebola är nämligen att betrakta som en blodsmitta, eller vad vi i dagligt tal kallar för en könssjukdom. Kort sagt sker inte spridningen som exempelvis influensa.

Cornucopia - 27 mar 16 kl. 12:06

Preppingens grunder B: Preppa det du äter - ät det du preppar

I förra blogginlägget tog vi upp det allra viktigaste, nämligen vatten. Dags för en första introduktion kring mat. Ska man börja med prepping är rekommendationen att faktiskt preppa sådant man äter, eller åtminstone kan tänka sig att äta regelbundet.

DN - 05 apr 19 kl. 06:07

De bästa preppar-filmerna

Hur överlever man pandemier, björnattacker och flygolyckor? Filmfredag listar de tio bästa preppar-filmerna..

YLE - 08 jun 15 kl. 16:10

Osannolikt att mers blir pandemi

Virussjukdomen mers verkar vara så pass svårsmittad att det inte kommer att uppstå en pandemi. Viruset som orsakar mers hör till samma släkte som viruset som orsakar sars. Sars härjade i början av 2000-talet och skördade 800 liv.

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 10:21

Avtal ska skydda från nästa pandemi

På regeringens uppdrag har Folkhälsomyndigheten tecknat ett vaccinavtal med två olika tillverkare i händelse av en influensapandemi. Avtalen är på fyra år och kostar skattebetalarna 85 miljoner kronor per år.— Avtalen kan ses som en försäkring, en leveransgaranti, för att skydda Sverige och Sveriges befolkning i händelse av en pandemi, säger statsepidemiologen Anders Tegnell till TT.

SvD - 02 jun 16 kl. 18:04

Ministern: Oroande att få skulle vaccinera vid pandemi

En majoritet av svenska folket skulle inte vaccinera sig vid en ny pandemi, vilket bekymrar Gabriel Wikström (S), folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister. – Det är oroande att så många uppger att de inte skulle vaccinera sig vid en pandemi, säger han..

Nyhetskanalen - 08 feb 12 kl. 10:21

EU får makt över svenskt smittskydd - kan köra över Sverige vid pandemi

EU kan komma att köra över Sverige vid en pandemi, skriver Dagens Medicin. Det är kontentan av ett förslag om hur EU ska hantera gränsöverskridande hälsohot, ett förslag som just nu mals genom unionens beslutskvarnar.
.

YLE - 05 apr 13 kl. 14:45

THL: Fågelinfluensan blir knappast pandemi

Influensaviruset H7N9 sprids knappast från människa till människa. De som drabbats har smittats av djur. I Asien har människor fått allvarlig lunginflammation och flera har dött av fågelinfluensan.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Fredagsmys: Rammstein bygger arena

Dags för lite fredagsmys, och vad är inte mysigare än ett litet arenabygge för Rammsteins konserter förra sommaren. I år kommer detta suveräna och bokstavligen heta spektakel till Nya Ullevi i Göteborg.Stark rekommendation på den konserten alltså.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Konjunkturbarometeren kvar i lågkonjunktur - före coronapaniken

Konjunkturinstitutets (KI) framåtblickande barometerindikator ("konjunkturbarometern") är kvar i lågkonjunktur, om än stigande. Underlaget för undersökningen samlades in från företag och hushåll före den rådande coronapaniken och marknadskraschen, och det blir således intressant att se nästa månads konjunkturbarometer. Det ser också ut att ha slunkit in ett fel i barometern.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Moderaterna och Ulf Kristersson kanske inte ska göra politik av ett virus?

"Inför risken för en kris på grund av coronaviruset, där tusentals personer bland våra äldre och andra i riskgrupper riskerar att bli svårt sjuka, eller i värsta fall avlida i förtid, så vill vi som oppositionsparti lägga våra politiska meningskiljaktigheter åt sidan. Ett virus bryr sig inte om höger-vänster eller GALTAN. Därför ställer vi oss helhjärtat bakom regeringen i att motverka och hantera en kommande kris och är beredda att ingå i en tvärparlamentarisk krisgrupp.

Cornucopia - 17 timmar sedan

The Ulla-Bella Solution: 8.8.8.8

Flera svenska Internetleverantörer upplever problem med Internetes IP-adressbok DNS just nu. Huruvida det är ett angrepp eller bara tekniskt strul går ej att säga just nu. Lösningen är att manuellt ställa in DNS till exempelvis Googles öppna DNS på 8.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Börskraschen ett faktum - nedgångar på över 10% på en vecka

Börskraschen är ett faktum med nedgångar på över 10% i USA på en vecka, och eventuellt de största nedgångarna på en dag i storbolagsindexet som Dow Jones sedan 1930-talet. Raset fortsätter i Asien, samtidigt som det påstår att Ryssland/Syrien bombat och dödat 37 turkiska militärer i en ledningscentral i Syrien. Turkiet meddelade också enligt Reuters att man slutar hindra flyktingar att ta sig till EU, och har beordrat sin polis, kustbevakning och gränsvakter att kliva åt sidan.

Cornucopia - Igår: 12:57

Fler färdigställda lägenheter under 2019

Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017. Nu har dock byggstarterna gått ner och man kan vänta sig färre färdigställda lägenheter under 2020.

Cornucopia - Igår: 11:04

OMXS30 nosar på 2015 års nivåer

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har varit nere och nosat på nivåerna från 2015. Samtidigt bör det börja bli segt på nedsidan, då området runt 1700 bör vara ett rejält psykologiskt stöd, där börsen vänt eller handlats väldigt mycket.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 10:00

Skärp er!

Skrev några rader som sammantaget utgör en sk rant på Twitter igår, återpublicerar det väsentligaste nedan. Beskedet jag vill ge till bloggläsarna är det samma - försök göra coronaviruset till en politisk fråga eller en fråga om människors ursprung så åker du ut från vitlistan.
Från en plats i Sverige.

Cornucopia - Igår: 06:40

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.