Sydsvenskan > IT

Monday, 17 February, 02:59

Sydsvenskan - 24 jan 20 kl. 14:00

Kön till trygghetsbostäder ska vara kvarPer Bengtsson (S) i Lomma litar inte på att marknaden tar ansvar..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bengtsson, Lomma

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köntill , trygghetsbostäderska vara , kvar
SmålandsPosten - 27 dec 16 kl. 07:24

Skapa trygghetsbostäder på Hovslund

Särskilda boenden, trygghetsbostäder, seniorbostäder – alla är de olika former av boenden för våra äldre invånare. I Växjö kommun finns för närvarande inte några trygghetsbostäder, men det finns ett behov av sådana och det vill vi nu åtgärda..

UNT - 11 dec 16 kl. 10:00

Enkät: Äldre vill ha trygghetsbostäder

Nu finns det svart på vitt: Många över 67 år i Tierp efterfrågar trygghetsbostäder på orten där de bor eller i kommunen..

UNT - 14 dec 16 kl. 15:30

Trygghetsbostäder på tapeten 2017

Tierpsbyggen satsar nästa år på att få fram ett trettiotal trygghetsbostäder..

Kristianstadsbladet - 05 feb 18 kl. 22:55

Beslut om trygghetsbostäder rivs upp

2013 fick kommunchefen i uppdrag att ta fram förslag till trygghetsbostäder i Broby och Knislinge tillsammans med det kommunala bostadsbolaget Göingehem. Nu dras uppdraget tillbaka..

Corren - 03 maj 18 kl. 15:22

De vill bygga trygghetsbostäder

Centerpartiet vill att det byggs trygghetsbostäder för äldre i olika delar av kommunen..

SmålandsPosten - 11 feb 19 kl. 20:45

Nya trygghetsbostäder och LSS-boende

Nu går Alvesta kommun vidare med sina planer på att bygga ett nytt LSS-boende i Alvesta tätort och nya trygghetsbostäder i Vislanda..

SmålandsPosten - 16 jan 20 kl. 05:30

En lång väntan på trygghetsbostäder

Hur många år ska vi pensionärer behöva vänta innan de kommunala bostadsbolagen kommer till skott med trygghetsbostäder? Den frågan ställer Kommunala pensionärsrådet KPR i Växjö kommun apropå Blågrönas debattartikel den 13 januari..

Nyhetsverket - 31 okt 17 kl. 17:27

Trygghetsbostäder saknas i Österåkers kommun.

Det behövs ett varierat utbud av boendeformer som kan locka seniorer – med olika ekonomiska resurser – att i tid flytta till en bostad som fungerar att åldras i och samtidigt frigöra bostäder som eftertraktas av yngre hushåll. Källor: http://www.regeringen.

Barometern - 13 sep 13 kl. 07:43

Varierat utbud av äldrebostäder är avgörande

Många äldre känner i dag en frustration när man inte längre orkar bo kvar i sin bostad. Det kan vara ett eget hus där man levt under många år eller en lägenhet med många trappor. De allra flesta vill, även när man är äldre, ha friheten att välja var och hur man vill bo.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 19:56

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 08:00

Fängelsetomten kan få bostäder

Foto: Tommy Svensson
Statliga Specialfastigheter AB undersöker möjligheterna att bygga vårdboende och bostäder i det gamla fängelset i centrala Kristianstad. Kommunalrådet Pierre Månsson (FP) irriteras över tilltaget.
– Specialfastigheter har utlovat en dialog med kommunen om det framtida användandet av det här området.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

900 kunder var utan el i centrala Malmö

Nära 900 av Eons kunder vid Lugnet, Davidshall och Triangeln i Malmö var utan el..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

USA: Tungt upprop med krav på Barrs avgång

Över tusen tidigare anställda vid USA:s justitiedepartement har undertecknat ett uttalande där de kräver justitieminister William Barrs avgång. Anledningen är hanteringen av fallet med president Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone. I slutet av.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

FN: Läget i Libyen djupt oroande

Läget i det konflikthärjade Libyen är djupt oroande, enligt FN:s biträdande särskilda sändebud. Överträdelserna mot den sköra vapenvilan är många, liksom brotten mot FN:s vapenembargo, enligt Stephanie Williams. – Situationen på marken fortsätter vara d.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Efter sexvideon –ny kandidat till Parisjobbet

Frankrikes hälsominister Agnes Buzyn kommer att bli den som kandiderar till borgmästarposten i Paris. Det är president Emmanuel Macron själv som lanserar Buzyn, skriver nyhetsbyrån AFP. – Jag ställer upp med målet att vinna, säger hon.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

IMF: Coronaviruset kan bromsa världsekonomin

Utbrottet av coronaviruset i Kina och dess spridning över världen kan komma att bromsa tillväxten i världsekonomin i år, enligt Internationella valutafonden (IMF). Men IMF-chefen Kristalina Georgieva betonar att virusspridningens fulla genomslag ekonomi.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Nytt svenskt rekord – i att hålla andan

Göteborgaren Valdemar Karlsson är bäst i Sverige, och hela Norden, på att hålla andan under vattnet. Han tävlar i statisk apnea, den tävlingsgren inom fridykning som går ut på just det. Det nya rekordet på 9 minuter och 2 sekunder sattes den 15 februari.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Swenn-Larsson i stor ledning efter superåk

Anna Swenn-Larsson satte ned ett kanonåk i det första åket av Kranjska Goras världscupslalom och leder tävlingen. Den 28-åriga svenskan, som aldrig har vunnit en individuell världscuptävling, har en halv sekund tillgodo på norska tvåan Nina Haver-Løseth.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Nya V-distrikt röstar om partiledare

Gotland och Västerbotten väntas komma med besked någon gång i eftermiddag..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

”Sex and the city”-skådespelare död

Den amerikanska skådespelaren Lynn Cohen är död. Hon avled i New York på fredagen vid 86 års ålder, rapporterar amerikanska medier. Lynn Cohen är mest känd för sin roll som Mirandas hushållerska Magda i tv-serien "Sex and the city".

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

”Boom boom”-Belfast söker efter samförstånd

Få städer i Europa har sett lika mycket död i modern tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.