SR > Nyheter

Thursday, 27 February, 21:29

SR - 24 jan 20 kl. 12:56

Kommissionären: Bra kovändning av SverigeEU:s budgetkommissionär Johannes Hahn välkomnade i dag att Sverige nu öppnar för att EU får ta ut egna avgifter för att finansiera sin verksamhet. det skulle minska den svenska medlemsavgiften, säger han till Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Johannes Hahn, EU, Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommissionären, Bra, kovändningav , Sverige
Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 13 kl. 18:15

EU-kommissionären hotar regeringen med domstol

Naturskyddsföreningen kommer att överklaga Naturvårdsverkets beslut om vargjakt. EU:s miljökommissionär Janez Patocnik kommer genast att undersöka om den selektiva jakten är tillåten enligt EU:s bestämmelser. ?

Regeringen - 11 nov 16 kl. 12:53

Mikael Damberg träffar EU- kommissionären Margrethe Vestager

På måndag den 14 november träffar närings- och innovationsminister Mikael Damberg EU- kommissionären Margrethe Vestager som är på besök i Stockholm. Några av de frågor som kommer att diskuteras under mötet är konkurrenstillsyn på digitala marknader, driftstöd till regionala flygplatser och hur man kan förhindra att företag lägger ner sin produktion i Sverige..

Alliansfritt Sverige - 27 okt 12 kl. 11:45

Miljöministern trodde hon hade möte med EU-kommissionär

VARGFRÅGAN. Ifall någon fortfarande lever i villfarelsen att regeringen hanterar vargfrågan seriöst så kan vi nu skingra detta missförstånd. Pressmeddelande från regeringskansliet:
Miljöminister Lena Ek har idag haft ett informellt möte med Miljökommissionär Janez Potocnik om den svenska rovdjurspolitiken i samband med miljörådsmötet i Luxemburg.

Alliansfritt Sverige - 12 nov 12 kl. 20:34

Mörkerman som EU-kommissionär - vad säger M och KD?


UTNÄMNING. Den tilltänkte kommissionären på hälsoområdet Antioio Borg har kommit att kritiseras starkt. Bakgrunden är att han är mot skilsmässor och har lagt förslag i Malta om förändring av landets grundlag för att förbjuda abort.

DI - 10 sep 19 kl. 15:23

Bra för Sverige men svårt för Ylva Johansson

Ylva Johansson blir kommissionär för ”home affairs”, däribland migration..

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 14:53

Sverige långt ner på EU:s badlista

Nu är badsäsongen här.Och lagom till den hamnar Sverige långt ner när EU listar vattenkvaliteten på Europas badplatser.
- Vi har en väldigt stor grupp bad där EU säger att det inte går att göra en klassificering, säger Anneli Carlander, mikrobiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Barometern - 27 maj 14 kl. 16:24

Sverige långt ner på EU:s badlista

Nu är badsäsongen här. Och lagom till den hamnar Sverige långt ner när EU listar vattenkvaliteten på Europas badplatser. - Vi har en väldigt stor grupp bad där EU säger att det inte går att göra en klassificering, säger Anneli Carlander, mikrobiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 13:20

Hatt: Sverige har stöd om roaming

IT-minister Anna-Karin Hatt upplever att Sveriges motstånd mot EU-kommissionens idé om slopade roamingavgifter har stöd. - Vi har väldigt många kompisar, sade hon efter ett ministermöte i dag.
Den svenska regeringen befarar att förslaget kommer att leda till höjda priser i Sverige, snarare än tvärtom.

BT - 05 dec 13 kl. 13:21

Hatt: Sverige har stöd om roaming

IT-minister Anna-Karin Hatt upplever att Sveriges motstånd mot EU-kommissionens idé om slopade roamingavgifter har stöd. - Vi har väldigt många kompisar, sade hon efter ett ministermöte i dag.Den svenska regeringen befarar att förslaget kommer att leda till höjda priser i Sverige, snarare än tvärtom.

BT - 31 jul 14 kl. 16:57

Oklart om EU-portfölj för Sverige

Cecilia Malmström får fortsätta ytterligare fem år som Sveriges EU-kommissionär, har regeringen beslutat. Men ännu återstår det storpolitiska spelet om posterna i EU-kommissionen.Statsminister Fredrik Reinfeldt tillkännagav Sveriges nominering till den tillträdande EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Assange hävdar orättvis rättegång

Wikileaksgrundaren Julian Assanges advokater hävdade idag under utlämningsrättegången mot Assange i London att rättegången inte genomförs på ett rättvist sätt eftersom Assange tvingas sitta bakom en glasruta och kräver en förändring..

SR - 30 minuter sedan

1177: ”Mycket orosfrågor”

Mer än hälften av samtalen till 1177 Vårdguiden handlar om coronaviruset. Men många ställer frågor om annat än medicinska bedömningar, vilket kan skapa problem..

SR - 1 timme sedan

Ytterligare fall av coronavirus i Sverige

Ytterligare fem personer i Sverige har påvisats smittade av covid-19. Det gäller tre personer i Västra Götaland, en person i Region Uppsala och en person i Region Stockholm. Folkhälsomyndigheten bjuder in till pressträff..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen kallar krisgrupp mot viruset

Regeringen kallar nu in krishanteringsrådet mot coronaviruset, det bekräftar regeringskansliet för Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Snabbare svar hos SOS Alarm

SOS Alarm har tidigare fått hård kritik, bland annat från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, för att svarstiderna varit för långa..

SR - 3 timmar sedan

”Finns ingen anledning att friska elever stannar hemma”

I Sverige finns i nuläget ingen anledning att friska elever, som återkommer från en resa där coronaviruset sprids, ska stanna hemma från skolan..

SR - 3 timmar sedan

Världens börser faller i takt med spridningen av corona

Världens börsen fortsätter falla i takt med coronavirusets spridning. Under torsdagen backade Stockholmsbörsen med 3,7 procent. Nordnets sparekonom Frida Bratt tror att rasen går snabbare eftersom marknaden tidigare underskattat effekterna av coronaviruset..

SR - 4 timmar sedan

Åtgärder mot spridning av corona i flera länder

Allt fler länder inför åtgärder mot spridningen av coronaviruset. Över 900 personer har smittats i Japan inklusive dom på fartyget Diamond Princess, som hölls i karantän flera veckor. Det finns en oro över att Sommar- OS i Tokyo ska drabbas, men förberedelserna fortgår, enligt landets regering..

SR - 4 timmar sedan

UD avråder från resor till Iran

Utrikesdepartementet beslutar att från och med nu avråda från alla icke nödvändiga resor till Iran. Anledningen är det stora utbrottet av det nya coronaviruset som drabbat landet..

SR - 5 timmar sedan

Riksväg 23/34 avstängd strax norr om Vimmerby

Två personbilar är inblandade i olyckan som inträffade under eftermiddagen i höjd med infarten till Södra Vi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.