SVT > Inrikes

Friday, 21 February, 10:02

SVT - 24 jan 20 kl. 10:30

Smittskyddsexpert: Ingen anledning till oro för virusetDet finns ingen anledning till oro för smitta av coronaviruset. Det säger smittskyddsexpert Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten. Han anser att systemen att hantera smittsamma virus fungerar väl..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SmittskyddsexpertIngen , anledningtill , oroför , viruset
GT - 27 jan 20 kl. 10:11

Skolklass skulle komma från Kina – stoppas med anledning av viruset

Lärare och elever från en skola i Kina skulle i dagarna ha besökt Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka.Men med anledning av coronavirusets utbrott skjuts det nu upp.– När läget är så osäkert vill inte vi i Kungsbacka vara de som orsakar att viruset kommer till Sverige, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på gymnasium och arbetsmarknad i Kungsbacka kommun..

DI - 30 jan 20 kl. 13:06

Kryssningsfartyg i karantän i Italien med anledning av viruset

Ryssland stänger gränsen mot Kina med anledning av coronaviruset. Och i Italien hålls 6 000 personer isolerade på ett….

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 12:48

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro.Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet.
Enligt forskarnas studie har viruset uppstått genom att olika fågelvirus, från både vilda och tama fåglar, blandats.

BT - 05 feb 14 kl. 12:50

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro. Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet.Enligt forskarnas studie har viruset uppstått genom att olika fågelvirus, från både vilda och tama fåglar, blandats.

UNT - 05 feb 14 kl. 12:48

Nytt fågelvirus väcker oro

Det nya fågelviruset H10N8, som nyligen orsakade en äldre kvinnas död i Kina, väcker oro.Viruset har farliga egenskaper och måste följas noggrant, skriver en grupp kinesiska forskare i tidskriften Lancet..

Skånskan - 24 jan 20 kl. 21:32

Två personer i Frankrike har smittats av viruset

INRIKES Två människor har bekräftats smittade av coronaviruset i Frankrike, uppgav landets hälsominister Agnès Buzyn för franska medier på fredagskvällen.
Ministern sa att det första fallet upptäcktes i Bordeaux och det andra i Paris, skriver Le Parisien.En av de smittade tog kontakt med sjukvården på torsdagen.

Blekinge Läns tidning - 04 feb 20 kl. 16:09

Smittskyddsläkaren: ”Finns ingen anledning till oro”

Över 20 000 personer har enligt de senaste siffrorna drabbats av Corona-viruset runt om i världen. I Blekinge börjar allt fler människor att oroa sig för att drabbas. – Det finns ingen anledning till oro i nuläget.

SVT - 30 jan 20 kl. 22:56

Smittskyddsexperten: Viruset dubbleras var sjunde dag

Enligt Pasi Penttinen, läkare och smittskyddsexpert för Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar, ECDC, måste agera vi snabbt för att få coronaviruset under kontroll..

YLE - 03 feb 16 kl. 09:04

THL: Zikaviruset ingen orsak till oro i Finland

En person i Dallas verkar ha blivit smittad av zikaviruset genom sexuellt umgänge, enligt uppgifter från USA. Vid Institutet för hälsa och välfärd bekräftar en expert att det är fullt möjligt. Hittills har forskare varnat för att viruset som härjar i Latinamerika sprids genom myggor, men enligt en rapport från USA verkar en person ha fått smittan via sex.

SR - 14 maj 14 kl. 12:40

Direkt: WHO om dödliga mers-viruset

Den har beskrivits som ”ett hot mot hela världen”. Omkring 150 människor har dött av smittan. Världshälsoorganisationen, WHO, har hållit krismöte om den dödliga mers-smittan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Mer än hälften av V:s partidistrikt stöttar Dadgostar

Storstockholms partidistrikt nominerade under torsdagskvällen Nooshi Dadgostar till att efterträda Jonas Sjöstedt som partiledare i Vänsterpartiet. Sammanlagt har nu minst 14 av V:s 25 partidistrikt ställt sig bakom Dadgostars kandidatur. Imorgon är sista dagen för nomineringar innan partiets kongress i maj..

SVT - 11 timmar sedan

Mats Svegfors (M): Stark markering mot public service

Under torsdagens sammanträde med riksdagens kulturutskott ville Sverigedemokraterna kalla cheferna för public service-bolagen, eftersom partiet anser att enskilda program brustit i frågan om opartiskhet. En ovanlig begäran, enligt Mats Svegfors (M), tidigare vd för Sveriges Radio. – Det har aldrig hänt förut.

SVT - 12 timmar sedan

Socialtjänsten ska kunna dela information om förberedelse av terror

Socialtjänsten ska få större möjligheter att dela sekretessbelagda uppgifter med polis och säkerhetspolis för att förhindra terrorbrott. Detta enligt en lagändring som regeringen skickade till Lagrådet i dag..

SVT - 13 timmar sedan

Här spelar patienten fiol mitt under pågående hjärnoperation

Dagmar Turner, 53, skulle opereras för en hjärntumör i London, men var rädd att hon inte skulle kunna spela fiol efter operationen. Turner beskriver fiolen som hennes passion. Då kom hennes läkare på ett annorlunda sätt att hålla koll på att hennes musikaliska förmåga inte skadades..

SVT - 14 timmar sedan

Säkerhetspolisen: Våldsbejakande högerextremism får allt större spridning och attraherar fler

Säkerhetspolisen ser en utveckling där den våldsbejakande högerextremismen riskerar att gå från något som uppfattas extremt till att uppfattas som normalt. – Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler, uppger Johanna Aschan vid Säkerhetspolisen..

SVT - 14 timmar sedan

Hör Alex Schulman om pinsamma mötet med ett fan – ropade “Lugna dig”

I ”Skavlan” berättar författaren Alex Schulman om sitt pinsamma möte med ett fan under sin semester på Gotland. – Han måste tänkt att jag var ett svin i grund och botten, säger han..

SVT - 16 timmar sedan

SVT/Novus: Tjejerna väljer V och killarna väljer SD

Kvinnor och män drar allt mer åt olika håll politiskt och allra tydligast är det bland unga väljare. Bilden bekräftas när vi besöker Sjölins gymnasium i Stockholm som har bjudit in ungdomsförbunden till politikvecka. – Killar frågar om EU, migration och kriminalitet medan kvinnor frågar om jämställdhet, miljö och klimat.

SVT - 18 timmar sedan

Åklagaren: ”Tingsrätten har gjort en korrekt bedömning”

Domarna mot de åtta pojkar – där bland annat de två pojkar som rånade och förnedrade ”Liam” är med – är korrekta. Det anser åklagaren Mirna Lelic. – Tingsrätten har i stort dömt i enlighet med yrkandena som jag gjorde, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 23 timmar sedan

Här ska Teslas nya jättefabrik ligga – förmodligen

Bygget av elbilsföretaget Teslas nya fabrik har pausats efter att miljögruppen Grüne Liga Barndaenburg satt käppar i hjulen för planerna och lämnat in en överklagan..

SVT - Igår: 09:28

M, KD och V överens om arbetskraftsinvandring

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit överens om att agera tillsammans för att ändra reglerna om arbetskraftsinvandring, skriver de i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.