Skånskan > Opinion

Friday, 21 February, 10:59

Skånskan - 24 jan 20 kl. 10:16

Hon vill lyfta den psykiska ohälsanSjöbo Utanförskap, självskadebeteende och psykisk ohälsa är inte bara ett lidande för den enskilde som drabbats, utan kan även vara svårt för anhöriga och vänner.
På måndag ordnar Kooperativet bredvid två föreläsningar om just detta på Florabiografen i Sjöbo.– Det behövs föreläsningar om psykisk ohälsa i Sjöbo, det har varit en stor efterfrågan. Man tycker att det behövs mer fokus på detta än bara under pyskiatriveckan som ordnas på hösten, berättar Sjöbobon Marléne Karlsson.
Hon är projektledare och coach på recykling- och secondhandbutiken Kooperativet bredvid i Tomelilla som arrangerar föreläsningarna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Utanförskap, Kooperativet, Florabiografen, Sjöbo, Sjöbobon Marléne Karlsson, Tomelilla, Ystad, Region Skåne, Postnords, Malmö, Johanna Nilsson, Patrick Nilsson, Shedo, Marléne Karlsson Föreläsningarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill lyftaden , psykiska, ohälsan
SmålandsPosten - 15 aug 13 kl. 06:54

Stoppa den psykiska ohälsan i tid

Den psykiska ohälsan bland barn och unga är ett stort och växande problem. En enkätstudie bland 6?000 unga från Landstinget i Kronoberg visar att huvudvärk och magont blir allt mer vanligt, och inte bara i sena tonåren.

Barometern - 13 sep 14 kl. 11:08

Elevhälsogaranti ? dags att ta den psykiska ohälsan på allvar

Jag fick i veckan ett brev från en person som är oroad över att majoriteten i Kalmar kommun skär ner på kuratorstjänsterna på Jenny Nyström. Som ung kandidat i kommun- och landstingsvalet är jag djupt engagerad i frågan om psykisk ohälsa och måste reagera. Bakgrunden till oron är just det faktum att S väljer att minska kuratorstjänsten på Jenny Nyström från 100 procent till 50 procent.

DalaDemokraten - 09 nov 15 kl. 05:30

Debatt: Den psykiska ohälsan på jobbet ökar

Nu måste vi prata om stress och psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan relaterat till jobbet ökar i en oroväckande fart. I slutet av 2014 hade Försäkringskassan 71 000 ärenden som rörde psykiska diagnoser, vilket kan jämföras med 48 000 under 2012 – en ökning på 48 procent.

Dagens PS - 17 mar 17 kl. 09:50

Krönika: Psykiska ohälsan ökar – hur stoppar vi det?

Den 31 mars är det ett år sedan den nya AFS:en (Arbetsmiljöverkets författningssamling) ”Organisatorisk och social arbetsmiljö” trädde i kraft och trots detta fortsätter den psykosociala ohälsan på våra arbetsplatser öka. Vad kan vi göra åt det? Är du medveten om:
• att minst 200 personer dör i Sverige på grund av stress på sitt arbete?

BT - 30 nov 12 kl. 19:12

Kurator: Fysiska och psykiska hälsan kan påverkas vid smitningsolycka

Den som smiter från en olycksplats utsätter sina offer för dubbla risker. ? Den fysiska och psykiska hälsan kan påverkas om man inte får svar på de frågor som måste bearbetas, säger Solveig Ekholm, kurator på Skene sjukhus.

DN - 02 nov 15 kl. 18:07

Psykiska hälsan bäst i Västerbottens län

Invånarna i Västerbottens län har fortsatt bäst psykisk hälsa i landet, följt av invånarna i Jönköpings och Hallands län. Det visar Mind Index 2015, undersökningen som årligen rangordnar den psykiska hälsan i Sveriges län. Längst ner i index återfinns Gotlands län..

Hela Gotland - 12 mar 16 kl. 05:45

Psykiska ohälsan ökar i samhället

Den psykiska ohälsan ser ut att öka..

Regeringen - 17 aug 16 kl. 08:32

Så ska skolan hantera den växande psykiska ohälsan

DN Debatt 17 augusti 2016 Sedan 1990-talet har den psykiska ohälsan ökat kraftigt, vart femte barn mår dåligt. Lärare och rektorer behöver bättre stöd i arbetet med att möta dessa elever. En stark elevhälsa, trygg arbetsmiljö och ett medvetet pedagogiskt arbete kan vara avgörande i det arbetet..

BT - 06 nov 16 kl. 04:21

Så kan den psykiska ohälsan bekämpas

För att komma tillrätta med den psykiska ohälsan behövs en förändrad attityd hos oss alla, skriver Camilla Flodberg..

BT - 16 maj 17 kl. 11:46

"Den psykiska ohälsan är gigantisk hos oss"

Skolkuratorer i Västra Götaland upplever en allt mer pressad arbetssituation med ansvar för omfattande elevunderlag. Samtidigt ökar den psykiska ohälsan bland unga och därmed behovet av stöd under skolgången..

Länstidningen i Jämtland - 11 jun 17 kl. 16:51

Kinsey om kampen mot Psykiska ohälsan: "Ibland orkar jag inte gå upp ur sängen"

Friidrottsstjärnan Erika Kinsey är i storform.
Men nu berättar hon om psykiska ohälsan som fick henne att ta en paus från friidrotten.
– Jag tror inte att jag hade mått så dåligt i dag om jag fått hjälp då, säger Kinsey till Radiosporten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Hus på 137 kvadratmeter sålt i Röstånga

Röstånga Fastigheten på Bryggaregatan 16 i Röstånga har fått nya ägare. Köpare är Henning Andreas Sjögren, 48, och Linda Jonsson, 40, och säljare är Mattias Christian Bergström. Köpet blev klart i januari 2020 och priset blev 2 625 000 kronor.

Skånskan - 5 minuter sedan

Kvinna pistolhotades av tjuv

SJÖBO
Kvinnan såg att någon brutit upp hennes förråd.
När hon konfronterade inbrottstjuvarna blev hon hotad med pistol. Sent på torsdagskvällen tog sig två för polisen inte helt obekanta män in i ett uteförråd på Västergatan.

Skånskan - 4 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov. Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 14 timmar sedan

V i Malmö stödjer Dadgostar

MALMÖ Vänsterpartiet i Malmö beslutade på ett möte på torsdagskvällen att nominera Nooshi Dadgostar som ny partiordförande efter avgående Jonas Sjöstedt.
En ny partiledare ska väljas på partiets kongress i Västerås i slutet av maj. På medlemsmötet diskuterades både det nya partiprogrammet och sakpolitik.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kiese Thelin från start i MFF

FOTBOLL Isaac Kiese Thelin är tillbaka och nyförvärvet tar direkt plats i MFF:s startelva mot Wolfsburg.När MFF möter den tyska Bundesliga-nian Wolfsburg på bortaplan i Europa Leagues sextondelsfinaler, så finns ett mycket starkt supporterstöd för Di Blåe på närmare 4 300, som har åkt från Skåne.
Spelarna i de båda lagen kommer att bära sorgeband och matchen inleds med en tyst minut.

Skånskan - 15 timmar sedan

Bilen pajade direkt – kund kräver pengarna tillbaka

MELLANSKÅNE
En kund hos en mellanskånsk bilhandlare har anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Kvinnan uppger i sin anmälan att hon köpte en bil för 16 000 kronor hösten 2018. Redan efter några dagars körning gick den sönder.

Skånskan - 15 timmar sedan

Sockrat kioskavtal ska locka

SÖVDE Kioskentreprenör i Sövde sökes för minst två – kanske fyra år.
På sikt kan entreprenaden utökas med hela Salsbjerområdet.– Det blir lite lugnare i år.

Skånskan - 16 timmar sedan

210 kvadratmeter stor villa i Abbekås såld

Abbekås Jennie Charlotte Andersson Wrange, 45, och Pär Erik Wrange, 39, är nya ägare till fastigheten på adressen Nils Holgerssons Väg 12 i Abbekås. Huset är byggt 1970 och har en boyta på 210 kvadratmeter. Säljare är Lars och Eva Lindahl.

Skånskan - 17 timmar sedan

En tur i fädrens spår – på Caroli City

Malmö Flera valde att testa den kämpiga skidbaken som stod redo mitt i köpcentrumet.
23,3 sekunder var det snabbaste tiden för att komma i mål.Många nyfikna personer kom fram till längdåkningssimulatorer som stod monterad på Kv Carolis stora torg.

Skånskan - 18 timmar sedan

Villkorlig dom för polisslag

Malmö För att förhindra fortsatt misshandel ansåg sig polismannen tvingad att skjuta ett varningsskott.
Nu döms en 25-årig man för att ha misshandlat en polisman efter att deras bilar krockat.Polisen var ute på spaningsuppdrag i ett villaområde i östra Malmö när han blev rammad av en annan bil.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.