YLE > Svenskfinland

Thursday, 27 February, 20:53

YLE - 24 jan 20 kl. 04:42

Många tomma affärslokaler i Vasa centrum: "Medlidande hjälper inte, Vasaborna måste öppna plånboken"Antalet tomma butikslokaler i Vasa centrum har fått Vasabor att fundera på hur det står till med centrumhandeln. För tillfället finns omkring 50 lediga affärslokaler i centrum. Rewell Centers vd Susanna Spak säger att Vasabor måste öppna plånboken om de vill att företagarna ska klara sig..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Vasabor, Centers, Susanna Spak

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många tomma, affärslokaleri , Vasa, centrum, Medlidande, hjälperinte , Vasaborna måste öppna plånboken
Corren - 21 maj 18 kl. 21:30

Här finns tomma affärslokaler i centrum

Lundbergs har två tomma affärslokaler i centrala Linköping..

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

YLE - 24 jan 20 kl. 04:42

Många tomma affärslokaler i Vasa centrum: Rewell Centers vd: "Medlidande hjälper inte, Vasaborna måste också öppna plånboken"

Antalet tomma butikslokaler i Vasa centrum har fått Vasabor att fundera på hur det står till med centrumhandeln. För tillfället finns omkring 50 lediga affärslokaler i centrum. Rewell Centers vd Susanna Spak säger att Vasabor måste öppna plånboken om de vill att företagarna ska klara sig.

YLE - 24 mar 17 kl. 16:39

Tomma affärslokaler bekymrar i Karleby centrum

Det finns gott om tomma affärslokaler i Karleby centrum. Att den ena lokalen efter den andra töms oroar, rapporterar Yle Kokkola. De affärsfönster som pryds av Uthyres eller Slutförsäljning i Karleby är många.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Svårt hyra ut affärslokaler

höör Nybyggen som blir dyrare än beräknat, en skör bostadsmarknad och en lag om offentlig upphandling som vd Kristina Forslund kallar kostnadsdrivande. Det saknas inte utmaningar för det kommunala bostadsbolaget Höörs Fastighets AB (HFAB), som sjösatt 2015 års resultat.Med en utnämning som årets energiutmanare, en vinst på knappt sex miljoner kronor och ökad soliditet borde det mesta vara frid och fröjd för kommunala HFAB.

NSD - 24 sep 17 kl. 14:08

Affärslokaler blir bostäder

Tomma affärslokaler på Köpmannagatan ska bli bostäder..

UNT - 26 maj 18 kl. 08:30

Affärslokaler kan bli lägenheter

Lägenheter eller nya affärslokaler i centrum?.

UNT - 26 maj 18 kl. 08:30

Affärslokaler kan bli lägenheter

Lägenheter eller nya affärslokaler i centrum?.

YLE - 24 okt 16 kl. 10:36

Det byggs lika många affärslokaler i huvudstadsregionen som nu står tomma

Samtidigt som det byggs hundratusentals kvadratmeter nya affärsutrymmen står ungefär lika många kvadratmeter affärslokaler tomma. Vid månadsskiftet juni-juli fanns det 145 000 kvadratmeter lediga affärsutrymmen i huvudstadsregionen. Det här motsvarar Olympiastadions yta tre gånger om.

YLE - 18 jan 20 kl. 08:53

Gros bokhandel satsar i Vasa centrum: "Det är klart att vi tror på det här"

Flera affärslokaler gapar tomma i centrum av Vasa. Men Gros bokhandel satsar och flyttar in på ett av stans synligaste ställen. Tack vare samarbetet med Akademiska Bokhandeln räcker musklerna till..

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Läkare: Österbottens första coronafall kommer inom närmaste veckorna

Det är mycket sannolikt att Österbotten inom de närmaste veckorna kommer att ha misstänkta fall av coronavirus. Och ganska säkert även positiva resultat, säger infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus..

YLE - 10 timmar sedan

Stor fiskodling planeras utanför Kaskö – ska producera en miljon kilo fisk årligen

En fiskodling ute till havs planeras i Kaskö. Det är det åländska företaget Nordic Trout som har inlett tillståndsprocessen..

YLE - 11 timmar sedan

Kasköbor oroliga över avverkningar på Sälgrund: "Vi vill inte att det ska se ut så här"

Planerade skogsgallringar på det populära rekreations- och turistmålet Sälgrund i Kaskö har väckt kritik och ett invånarinitiativ har startats. Enligt beslutsfattare i staden är gallringar ändå nödvändiga..

YLE - Igår: 15:49

Nu kan misstänkta coronafall undersökas i Helsingfors, Åbo och Tammerfors - såhär förbereder sig Svenskfinland för eventuella fall

Nu kan man undersöka blodprov tagna av möjliga coronafall även på universitetssjukhusen i Tammerfors och Åbo..

YLE - Igår: 15:17

Sallad och smörgåsar till mat och regelbundna hälsokontroller - ålänningar och österbottningar berättar om livet i karantän

Finländarna på hotellet i Teneriffa har nu suttit i karantän i över ett dygn efter att en italiensk hotellgäst testade positivt för corona-viruset. Informationen är knapphändig och mat levereras i påsar till rummen. När de får åka hem vet ingen..

YLE - Igår: 12:26

70-årig man på snöskoter körde genom isen i Korsholm

En snöskoterförare kunde räddas ur vattnet i Hylpetfjärden i Korsholm på onsdagen. En pilkfiskare bevittande snöskotern köra genom isen och efter det hördes rop på hjälp..

YLE - Igår: 10:31

Upprop för skogen på Sälgrund i Kaskö – motsätter sig stadens planer på avverkning

Dryga 50 personer har skrivit under en namninsamling mot skogsavverkning på Sälgrund i Kaskö. De som står bakom adressen vill bevara naturen både för djur och för rekreation..

YLE - Igår: 05:12

Karleby kan tvingas låta finskspråkiga barn gå i svenska högstadiet – kritiken mot stadens språkbad fortsätter

Staden tar inte missnöjet med språkbadet i svenska på allvar, anser föräldrar i Karleby. För andra gången vänder föräldrarna sig nu till Regionförvaltningsverket. Det kan leda till att Karleby tvingas tillåta barn från språkbadet att gå högstadiet på svenska..

YLE - I förrgår: 18:14

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - I förrgår: 15:19

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.