Nyteknik > Teknik

Tuesday, 18 February, 17:54

Nyteknik - 24 jan 20 kl. 07:00

”Slöseri att subventionera borätternas laddstolpar”DEBATT. Visst kan skattebetalarna vara med och betala för övergången till fossilfri vägtrafik. Men då måste subventionerna användas till att ta bort hinder för elbilarna – inte höja värdet på bostadsrätter i Stockholmsområdet, skriver Tobias Henmark, Allego..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Stockholmsområdet, Tobias Henmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slöseriatt , subventionera, borätternas, laddstolpar
Trelleborgs Allehanda - 22 jan 18 kl. 10:20

Borätternas prisrusch i Trelleborg kan vara över

Under 2017 steg priserna för bostadsrätter enormt i Trelleborg. Under året var utvecklingen nästan 40 procent upp. Samtidigt låg villapriserna på ungefär samma nivå..

Skånskan - 25 maj 18 kl. 14:00

Full satsning på fler laddstolpar

SVALÖV Laddstolpar måste fram – annars hinner inte Svalöv med i utvecklingen.
Styrande politiker hänger med på tåget i den lavinartade utvecklingen av elbilar och vill därför se över hur mycket det nya drivmedlet kommer att påverka kommunborna.– Försäljningen av elbilar och elhybridbilar går snabbt uppåt och därför är det nödvändigt att ha en utbyggnadsstrategi, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lennart Pettersson.

BT - 09 okt 18 kl. 12:12

Klart: Borås elhandel får ekonomiskt stöd för laddstolpar

Borås Elhandel får ekonomiskt stöd av Naturvårdsverket för att installera totalt tolv laddstationer för elbilar..

BT - 10 okt 14 kl. 07:58

Skisser: Här blir plats för 150 nya bostäder i Borås

Det övergivna brandhärjade sjukhemmet rivs och forslas bort för att ge plats åt Trädgårdsstaden Hestra – småskalig bebyggelse i grönskande kvarter. – Det är lite folkhemstanke bakom konceptet, att det ska tilltala unga som gamla, säger Robert Smith på Cernera Fastigheter AB. BT presenterar i dag de första skisserna på det nya bostadsområdet med uppemot 150 bostäder, som Cernera och Mjöbäcks Entreprenad ska bygga i etapper de kommande tre–fyra åren.

SVT Debatt - 08 aug 13 kl. 11:47

Hyresregleringen måste fasas ut

BOSTADSBRISTEN Det är snart dags för terminsstart och i alla större studentorter i Sverige, speciellt i Stockholm, är bostadsbristen skriande. Bristen på flexibelt boende i form av hyresrätter drabbar dock inte bara studenter utan alla som vill flytta till Stockholm. Trots otaliga utredningar och utfästelser från bostadsminister Attefall så vägrar man reformera den hyresreglering som skapar bostadsbrist och tvingar människor i förorten att betala för de som bor på Östermalm, skriver Hannes Hervieu (C), Förbundsordförande Centerstudenter, och Alfred Askeljung (C), Förbundsstyrelseledamot Centerstudenter.

Cornucopia - 12 maj 15 kl. 08:22

Provinserna ska betala Löfvéns byggande av lägenheter i Stockholm

Regeringen med Stefan Löfvén i spetsen drar ner på ROT-avdraget och ska slussa de pengarna till att subventionera byggande av lägenheter i främst Stockholm. Det innebär att de svenska provinserna ska betala mer skatt, så Stockholm får fler lägenheter. Mitt förslag är att om stockholmskommuner vill bygga mer lägenheter, så kan de höja kommunalskatten istället för att höja skatten för resten av landet.

Skånskan - 22 sep 15 kl. 12:36

80 procent med Andersson

Opinion Rubriken syftar på hur många som förlorar på den nya rödgröna budgeten. Det har skapat en hel del uppmärksamhet att Magdalena Andersson har tagit bort de uppgifterna ur luntan. Självklart låter det inte roligt att 80 procent av väljarna förlorar på ens politik.

Sydsvenskan - 06 sep 13 kl. 06:30

Klubbvärldens brutna löfte

Jag bor hemma hos en vän. Han är bartender och kommer sent. Det är lördag och jag håller matresterna varma.

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 11:12

Klämkäckt marscherar Centern mot avgrunden – men de räddade ostkakan

Det går inte så bra för Centern i opinionen och det otydliga partiet fick nyligen sin sämsta Sifo-mätning på bara 2,8 procent. Det är inte konstigt att det börjar mullra i centerleden. Ohållbart framgångslöfte Nu är ett tillfälle bra som något att gå tillbaka till den process som förde fram Lööf som partiledare och ett återkommande tema inom centerrörelen: den ohejdade överbudspolitiken på hur stora de kan bli.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Soldrivna jättedrönaren lyckades med jungfrufärden

Prismatic och BAE Systems har genomfört den första lyckade testflygningen med den soldrivna jättedrönaren Phasa-35. Tanken är att den ska kunna vara i luften ett helt år i sträck..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Vintermörkret påverkar ditt jobb negativt

Årets mörka vinter har haft en effekt på jobbprestationerna, visar en Sifo-undersökning..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Uppgifter: Tesla överväger koboltfria batterier i kinesiska bilar

Tesla för diskussioner med batteritillverkaren CATL om köp av koboltfria batterier av typen litiumjärnfosfat, enligt Reuters. Kemin används annars främst i elbussar eftersom energitätheten är relativt låg..

Nyteknik - 3 timmar sedan

T-Rex äldre kusin ”Liemannen” hittad i Kanada

En ny äldre kusin till den världskända Tyrannosaurus rex har hittats av i Kanada, den senaste av släktet att ha hittats på 50 år..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Rösta nej till lagen som tillåter polisen att hacka telefoner”

DEBATT. Polisen måste kunna göra sitt jobb men lagförslaget om hemlig dataavläsning innehåller tyvärr för många brister. Kräv att säkerhetsluckorna som Polisen använder vid intrång rapporteras i efterhand och att avlyssning endast är tillåtet av brottsmisstänkta, skriver Katarina Stensson, Piratpartiet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

V vill förhandla energi med regeringen: ”Förnybart konkurrerar ut kärnkraften”

Vänsterpartiet erbjuder sig att bli stödben åt regeringen i energiöverenskommelsen, efter Moderaternas och Kristdemokraternas avhopp. Men partiet ställer flera villkor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

V vill förhandla energi med regeringen: ”Förnybara konkurrerar ut kärnkraften”

Vänsterpartiet erbjuder sig att bli stödben åt regeringen i energiöverenskommelsen, efter Moderaternas och Kristdemokraternas avhopp. Men Vänsterpartiet ställer flera villkor..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Lika farligt att cykla som åka elscooter

Risken att råka ut för en trafikolycka med dödlig utgång är lika stor på en elsparkcykel som på en cykel, enligt en ny internationell rapport från OECD International Transport Forum (ITF)..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Hollywood får USA:s första eldrivna brandbil

Österrikiska Rosenbauer ska leverera Nordamerikas första eldrivna brandbil, till Hollywood. 100 kWh förväntas räcka för två timmars utryckning..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Vikbara skärmar? Nä, TCL visar upp en helt annan lösning

En jätteskärm inbygg i telefonen tycks vara framtiden enligt mobiltillverkarna. Hittills har vikbara lösningar varit tekniken att luta sig mot. Men nu kommer uppstickaren TCL med en ny tanke.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.