YLE > Svenskfinland

Sunday, 23 February, 18:33

YLE - 24 jan 20 kl. 04:42

Många tomma affärslokaler i Vasa centrum: Rewell Centers vd: "Medlidande hjälper inte, Vasaborna måste också öppna plånboken"Antalet tomma butikslokaler i Vasa centrum har fått Vasabor att fundera på hur det står till med centrumhandeln. För tillfället finns omkring 50 lediga affärslokaler i centrum. Rewell Centers vd Susanna Spak säger att Vasabor måste öppna plånboken om de vill att företagarna ska klara sig. Att oja sig över läget hjälper inte företagarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Centers, Vasabor, Susanna Spak

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många tomma, affärslokaleri , Vasa, centrum, Rewell, Centersvd , Medlidande hjälper inte Vasaborna måste också öppna plånboken
Corren - 21 maj 18 kl. 21:30

Här finns tomma affärslokaler i centrum

Lundbergs har två tomma affärslokaler i centrala Linköping..

YLE - 30 aug 17 kl. 16:36

Rapport: Rekordfå tomma affärslokaler i Borgå centrum

Borgå stadscentrum har god livskraft och klarar sig utmärkt i jämförelse med motsvarande städer i landet. Livskraftsexperten Martti Wilhelms färska utredning visar dessutom att det finns väldigt få tomma affärslokaler i centrum. Borgås stadskärna har ett livskraftsindex på 3,840, vilket innebär god vitalitet för sin storleksklass.

YLE - 24 jan 20 kl. 04:42

Många tomma affärslokaler i Vasa centrum: "Medlidande hjälper inte, Vasaborna måste öppna plånboken"

Antalet tomma butikslokaler i Vasa centrum har fått Vasabor att fundera på hur det står till med centrumhandeln. För tillfället finns omkring 50 lediga affärslokaler i centrum. Rewell Centers vd Susanna Spak säger att Vasabor måste öppna plånboken om de vill att företagarna ska klara sig..

YLE - 24 mar 17 kl. 16:39

Tomma affärslokaler bekymrar i Karleby centrum

Det finns gott om tomma affärslokaler i Karleby centrum. Att den ena lokalen efter den andra töms oroar, rapporterar Yle Kokkola. De affärsfönster som pryds av Uthyres eller Slutförsäljning i Karleby är många.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Svårt hyra ut affärslokaler

höör Nybyggen som blir dyrare än beräknat, en skör bostadsmarknad och en lag om offentlig upphandling som vd Kristina Forslund kallar kostnadsdrivande. Det saknas inte utmaningar för det kommunala bostadsbolaget Höörs Fastighets AB (HFAB), som sjösatt 2015 års resultat.Med en utnämning som årets energiutmanare, en vinst på knappt sex miljoner kronor och ökad soliditet borde det mesta vara frid och fröjd för kommunala HFAB.

NSD - 24 sep 17 kl. 14:08

Affärslokaler blir bostäder

Tomma affärslokaler på Köpmannagatan ska bli bostäder..

UNT - 26 maj 18 kl. 08:30

Affärslokaler kan bli lägenheter

Lägenheter eller nya affärslokaler i centrum?.

UNT - 26 maj 18 kl. 08:30

Affärslokaler kan bli lägenheter

Lägenheter eller nya affärslokaler i centrum?.

YLE - 24 okt 16 kl. 10:36

Det byggs lika många affärslokaler i huvudstadsregionen som nu står tomma

Samtidigt som det byggs hundratusentals kvadratmeter nya affärsutrymmen står ungefär lika många kvadratmeter affärslokaler tomma. Vid månadsskiftet juni-juli fanns det 145 000 kvadratmeter lediga affärsutrymmen i huvudstadsregionen. Det här motsvarar Olympiastadions yta tre gånger om.

YLE - 18 jan 20 kl. 08:53

Gros bokhandel satsar i Vasa centrum: "Det är klart att vi tror på det här"

Flera affärslokaler gapar tomma i centrum av Vasa. Men Gros bokhandel satsar och flyttar in på ett av stans synligaste ställen. Tack vare samarbetet med Akademiska Bokhandeln räcker musklerna till..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Bröstcanceroperationer blir kvar i Karleby – Vasa får inte fortsätta operera ändtarmscancer

Centralsjukhuset i Karleby ser ut att få behålla en del kirurgi, något man är mycket glad över. I Vasa är man däremot mer kritiskt inställd till att större operationer som till exempel ändtarmscancer ska koncentreras till universitetssjukhusen..

YLE - 10 timmar sedan

Anrik tygaffär i Närpes stänger efter 93 år: "Jag kommer att sakna kunderna"

En epok i Närpes historia avslutas under våren. Efter 93 år är det småningom stängningsdags för den anrika tygaffären Annie Sigg..

YLE - 22 timmar sedan

Vasa Sport kvitterade med sekunden kvar mot JYP – förlorade efter 30 straffar

Tufft underläge halvvägs in i matchen, men Vasa Sport lyckades kvittera hemmamatchen mot JYP med en enda sekund kvar att spela. Matchens avgörande dröjde sedan sällsynt länge. TPS gjorde en imponerande uppryckning i Lahtis, medan Ilves nådde en historisk milstolpe i kvällens ligaomgång..

YLE - I förrgår: 14:56

Wasaline gick två miljoner på plus – trots många missade avgångar

Wasaline hade ett ovanligare år 2019 med färjan på varv i januari och strejk i november. Trots det är man nöjd med fjolårets resultat, som visar plus 2,1 miljoner..

YLE - I förrgår: 14:23

Olika åsikter om Tornbergets framtid – marktäkt eller rekreationsområde är frågan

Arbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Pedersöre som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..

YLE - I förrgår: 14:23

Olika åsikter om Tonrberget i Bennäs framtid – marktäkt eller rekreationsområde är frågan

Arbetsgruppen som kämpar för att behålla Tornberget i Bennäs som ett rekreationsområde är besviken på miljö- och byggnadsnämnden som återremitterade ärendet. Kommunstyrelsen vill att området ska planläggas..

YLE - I förrgår: 13:39

Det blir ingen utförsåkning på Öjberget den här vintern: "Av säkerhetsskäl kan vi inte alls öppna backarna"

Backarna vid Öjbergets skidcentrum kommer inte alls att öppnas i vinter. Man har inte lyckats producera tillräckligt med snö och av säkerhetsskäl kan man därför inte öppna backarna..

YLE - I förrgår: 09:13

Jakobstads stadsdirektör söker nytt jobb

Jakobstads stadsdirektör Kristina Stenman vill bli diskrimineringsombudsman. Det är ett intressant jobb och det handlar om jätteviktiga frågor i samhället, säger hon..

YLE - I förrgår: 09:13

”Det här kan bli min huvudsträcka” – Camilla Richardsson under EM-gränsen i halvmaraton och överväger att utöka tävlingsbördan

Vasalöparen Camilla Richardsson var på hugget på halvmaran i Ras al Khaimah i Förenade Arabemiraten tidigt på fredagsmorgonen. Tiden 1.12.

YLE - I förrgår: 04:28

Mirkas kontorspersonal i Shanghai jobbar hemifrån – Wärtsiläs fabrikspersonal har återvänt till jobbet

Coronaviruset som härjar i Kina påverkar naturligtvis också österbottniska företag, till exempel Mirka. Företaget har skrivit ner sina prognoser för den kinesiska marknaden. Samtidigt har Wärtsiläs personal i Kina återvänt till fabrikerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.