SR > Nyheter

Saturday, 22 February, 23:46

SR - 23 jan 20 kl. 18:40

Världsledare samlades för att minnas förintelsenLedare från 49 länder samlades för att uppmärksamma att det är 75 år sedan koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Auschwitz-Birkenau

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världsledare, samladesför att , minnas, förintelsen
Corren - 27 jan 18 kl. 19:15

Därför viktigt att minnas Förintelsen

När mörkret sänkt sig över Vadstena samlades flera invånare för att minnas Förintelsen och dess offer..

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 04:00

Läsning som får oss att minnas Förintelsen

I julas diskuterade jag klimat- och miljöfrågor med en kanadensisk biolog och en indisk feminist på en miljöforskningsstation på Andamanerna. De var lika oroade som jag över framtiden, och fast vi skulle prata miljö pratade vi om den globalt växande fascismen och fundamentalismen. Vi funderade över om det till och med kunde hänga ihop.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jan 16 kl. 06:00

Vi måste minnas Förintelsen

Det åligger världen att minnas Förintelsen. I dag för 71 år sedan befriades koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau och omfattningen och grymheten av nazisternas brott mot Europas judar blev kända för världen. Dessa brott får aldrig någonsin glömmas bort..

Expressen - 09 nov 18 kl. 06:19

Här ska Stockholm minnas Förintelsen

Projektet Stolpersteine, på svenska snubbelstenar, har beskrivits som ”världens största konstverk”.Nu planeras för fyra stenar i Stockholm för att hedra offer för Förintelsen.– Vi vill påminna om att Förintelsen har hänt, att Sverige hade en roll och risken med att inte hela tiden slå vakt om alla människors lika värde, säger Ingrid Lomfors, överintendent vid Forum för levande historia..

Nerikes Allehanda - 31 jan 17 kl. 08:48

Lindeskolan samlad för att minnas Förintelsen

I fredags uppmärksammade Lindeskolan förintelsen genom att se film och diskutera den på Folkets hus bio i Lindesberg..

UT - 30 mar 17 kl. 14:20

Tingsholmseleverna fick minnas förintelsen på riktigt

Det är tre bussar med väl förberedda Tingsholmselever som rullar in på parkeringen vid koncentrationslägret i Auschwitz. Nu ska de få se spåren och bevisen för att förintelsen verkligen ägt rum..

SR - 24 jan 18 kl. 14:11

Hur ska vi göra för att minnas Förintelsen?

Det blir allt färre som har egna minnen från Förintelsen. Hur gör vi för att inte glömma? Bernt Hermele och Jessica Bab Bonde samlar vittneslitteratur..

DN - 09 okt 18 kl. 19:00

Här ska Stockholm minnas Förintelsen

Fyra personer som utvisats från Sverige på 30-talet och fallit offer för Förintelsen kan få så kallade snubbelstenar tillägnade dem. Nu är det upp till kulturförvaltningen i Stockholm att bestämma om de ska placeras ut eller ej..

Sydöstran - 26 jan 19 kl. 14:00

”Därför kommer jag alltid att minnas Förintelsen”

Under 2019 ska jag utbilda mig till antinazistisk folkbildare. Det känns som en av de viktigaste sakerna jag kan göra just nu. Kanske finns det de som tänker att vi inte behöver prata om Förintelsen?

DN - 27 jan 19 kl. 06:45

Tyskar öppnar sina hem för att minnas Förintelsen

BERLIN. Tusentals Berlinbor lever i lägenheter vars tidigare hyresgäster mördades av nazisterna.  I Marie Rolshovens sekelskiftesvåning bodde nio judar som deporterades till koncentrationslägren som Auschwitz och Treblinka.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Sandstorm stoppar alla flyg på Gran Canaria

På Gran Canaria har flygplatsen stängts – sedan en sandstorm blåst in över ön. Inga plan får varken starta eller landa. Flera flyg har omdirigeras till grannöarna Teneriffa och Fuerteventura..

SR - 4 timmar sedan

Räddningstjänstens uppmaning: Stanna hemma

Den kraftiga blåsten har på flera håll lett till stora problem i trafiken. I Gästrikland, där vindbyarna nått uppemot 27 meter per sekund, uppmanar räddningstjänsten trafikanter att om möjligt stanna hemma..

SR - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen: Svensk coronaberedskap är god

Spridningen av coronaviruset i Iran och Italien väcker frågor om hur snabbt smittan sprider sig. I Sverige finns en beredskap, enligt Socialstyrelsen..

SR - 5 timmar sedan

Vårdpersonal smittade i Italien – antalet sjuka stiger

I Italien är oron stor efter att två personer som smittats med coronavirus i två olika regioner har dött. Det totala antalet smittade i landet har nu stigit till 51 personer..

SR - 6 timmar sedan

Coronaviruset väcker stor oro i Iran

I Iran sprider sig oron och paniken efter att coronaviruset upptäckts. Hittills har minst 28 fall konstaterats sedan i onsdags och fem har dött, vilket gör att Iran har det högsta dödstalet efter Kina. I Teheran har en av stadens borgmästare insjuknat och nu sprids både rädsla och rykten i mångmiljonstaden..

SR - 6 timmar sedan

Ett fredsavtal i Afghanistan kan bli verklighet

I inleddes vid midnatt en veckas nedtrappning av våldet i landet. Detta efter en överenskommelse mellan USA och talibanrörelsen. Förhoppningen är att parterna om en vecka ska kunna skriva på en första överenskommelse som ska kunna leda till ett fredsavtal för att få stopp på kriget.

SR - 7 timmar sedan

Boverket vill se nya riktlinjer för hemlösa

Stat och kommuner måste hjälpa den växande gruppen strukturellt hemlösa, det menar expertmyndigheten Boverket..

SR - 7 timmar sedan

”Staden Codogno är som en spökstad”

I Italien ökar antalet smittade av coronaviruset. Det är just nu 51 smittade i landet, meddelade Lombardiets hälsoansvarige på en presskonferens..

SR - 9 timmar sedan

LÅNGLYSSNING Hur ska den nya hemlösheten bekämpas?

Det finns en växande grupp hemlösa som saknar allvarliga social problem men som är för fattiga för att kunna skaffa bostad..

SR - 9 timmar sedan

Militärer misstänks för krigsförbrytelser i Myanmar

I Myanmar uppger landets armé att man kommer att genomföra flera rättegångar mot militärer som är misstänkta för krigsförbrytelser mot minoritetsgruppen Rohingyer. Arméns besked kommer efter att en kommission utsedd av landets regering pekat ut soldater för att ha begått grova övergrepp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.