IDG > IT

Tuesday, 18 February, 08:41

IDG - 23 jan 20 kl. 15:01

Tinder jobbar på panikknapp för nödsituationer
Ny säkerhetsfunktion ska kunna dela platsdata i realtid och kontakta polisen..
Läs mer på IDG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tinder, jobbar, panikknappför , nödsituationer
YLE - 16 nov 16 kl. 17:03

Kyrkorna i Helsingfors öppnar sina dörrar för nödinkvartering

Diakonissanstaltens nödinkvartering har haft fullt hus sedan den öppnade i början av november. Snart kommer också Helsingfors kyrkor att användas som natthärbärge. När det blir morgon staplas madrasserna mot bakväggen i Hermanstads diakonihus.

YLE - 12 jul 13 kl. 05:41

Uppsving för simskolorna i Österbotten

Det har varit stort intresse för simskolorna i Österbotten. Bland annat i Strömsö i Vasa har Folkhälsan fått lägga in en extra simskola. Emma Finnholm jobbar för sjunde året som simlärare och har märkt av det ökade intresset i år.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 10:00

Nödnumret 112 missbrukas

Olydiga barn, ilskna igelkottar och behov av allmänna råd är inga bra anledningar att ringa polisen akut på 112.Fyra av tio samtal till nödnumret gör inget annat än tar värdefull tid från de riktiga ärendena.
Samtal till polisen utgör den näst största kategorin av alla samtal till nödnumret 112.

BT - 16 aug 14 kl. 10:00

Nödnumret 112 missbrukas

Olydiga barn, ilskna igelkottar och behov av allmänna råd är inga bra anledningar att ringa polisen akut på 112. Fyra av tio samtal till nödnumret gör inget annat än tar värdefull tid från de riktiga ärendena.Samtal till polisen utgör den näst största kategorin av alla samtal till nödnumret 112.

Barometern - 16 aug 14 kl. 10:18

Nödnumret 112 missbrukas

Olydiga barn, ilskna igelkottar och behov av allmänna råd är inga bra anledningar att ringa polisen akut på 112. Fyra av tio samtal till nödnumret gör inget annat än tar värdefull tid från de riktiga ärendena. Samtal till polisen utgör den näst största kategorin av alla samtal till nödnumret 112.

YLE - 26 sep 14 kl. 04:00

Förbättrad sjösäkerhet efter Estoniakatastrofen

På söndag har det gått 20 år sedan passagerarfartyget Estonia förliste utanför Utö och 852 personer miste livet. Mycket har skett inom sjösäkerheten efter olyckan. Efter Estoniakatastrofen insåg man att säkerheten till sjöss inte är en självklarhet utan en mycket viktig fråga.

YLE - 26 jun 16 kl. 16:37

Det blev en lugn midsommar ute på havet

Midsommaren för med sig ökad båttrafik vilket innebär mera jobb åt Polisen, Sjöbevakningen och Sjöräddningsföreningen. Alla drunkningsolyckor har ändå skett i insjöar och utryckningarna på havet har varit främst bogseringsuppdrag. – Det största problemet är att man i insjöar har mycket roddbåtar var man inte behöver ha flytvästar och annan nödutrustning.

YLE - 30 mar 17 kl. 11:21

Bättre säkerhet för funktionshindrade i nödlägen: "Ansvaret ligger hos alla"

I en räddningsövning med Helsingfors stads räddningstjänst kom det fram att allt inte fungerar som det ska när det kommer till nödsituationer där personer med funktionsnedsättnigar är med. Mutual Trust är ett projekt vars syfte är att se till att allt går smidigit i ett nödläge. Ansvaret ligger inte bara på räddningspersonalen.

YLE - 21 jul 17 kl. 12:16

Samuel från Jakobstad är en surfande välgörare på Hawaii

Surfing och välgörenhet är en otippad kombination, men funkar ändå bra ihop. Surfing The Nations är en humanitär välgörenhetsorganisation som har sin bas på Hawaii, och jakobstadsbon Samuel Snellman är en av de volontärer som jobbar för organisationen. På Wahiawa, Hawaii, har Surfing the Nations sin bas.

YLE - 02 aug 17 kl. 07:42

Statistik: Polisen är snabbare på plats i Hangö utan polisstation

Hangö blev av med sin polisstation men trots det är poliserna nu snabbare än tidigare på plats vid nödsituationer. Det visar ny statistik. Hangös stadsdirektör Denis Strandell är ändå kritisk till siffrorna och säger att man jämför en tom polisstation med en tom polisstation.

Fler nyheter från IDG

IDG - 1 timme sedan

Ett år efter 1177-läckan – granskningen pågår fortfarande


Nu har det gått ett år sedan Computer Sweden avslöjade att 2,7 miljoner inspelade samtal till 1177 Vårdguiden låg helt oskyddade på internet. Men vad har hänt sedan dess?.

IDG - 9 timmar sedan

Apple flaggar för sämre försäljning på grund av coronaviruset


Det kan bli brist på Iphone i stora delar av världen på grund av det långa produktionsstoppet, vilket i sin tur innebär betydligt lägre omsättning än väntat..

IDG - 15 timmar sedan

Warren Buffett säljer Apple-aktier för miljarder


Det amerikanska konglomeratet Berkshire Hathaway sålde 3,7 miljoner Apple-aktier under förra kvartalet, men man är fortfarande klart största aktieägare..

IDG - 15 timmar sedan

Mer kollektivtrafik i ny uppdatering av Apples kartor


Nu kan du få utförlig information om kollektivtrafiken i städer som Barcelona och München..

IDG - 17 timmar sedan

Facebook Lite för Android får stöd för mörkt läge


Skumt nog implementeras den efterlängtade funktionen i den nedbantade versionen av Facebook innan den har lagts till i den vanliga appen..

IDG - 17 timmar sedan

Superdator för 15,2 miljarder kronor ska ge bättre väderprognoser


Ska användas för att skapa en digital kopia av atmosfären som kan ge mer detaljerade väderprognoser..

IDG - 18 timmar sedan

Ingen åkte dit för fildelning 2019


Tros delvis bero på att alla stora illegala fildelningssajter redan är anmälda och under utredning..

IDG - 17 timmar sedan

Brist på Macbook Pro väntar efter virusutbrottet i Kina


Trots att Quanta Computer flyttat över det mesta av tillverkningen till Taiwan kan det bli brist på både Macbook Pro och Macbook Air under våren..

IDG - 18 timmar sedan

Här är 10 lösenord du gör säkrast i att undvika


Vilka är de populäraste – och därmed mest osäkra – lösenorden? Som vanligt är inte så fantasifulla sifferkombinationer i topp på listan över årets värsta lösenord..

IDG - 19 timmar sedan

Spelet som Blizzard aldrig släppte – spelbar version av Starcraft Ghost hittad


Starcraft Ghost var under utveckling för Playstation 2, Xbox och Gamecube men blev aldrig färdigt. Nu har ett par Youtubare hittat en spelbar beta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.