DI > Ekonomi

Thursday, 20 February, 13:16

DI - 23 jan 20 kl. 15:09

C:nen är Diös nya marknadsplats för entreprenörer i centrala ÖstersundDiös lanserar ett nytt koncept, C:nen, som ger entreprenörer möjlighet att växa på ett innovativt sätt i centrala. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Diös, Östersund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C:nenär , Diösnya , marknadsplatsför , entreprenöreri , centrala, Östersund
UT - 15 okt 13 kl. 07:10

Yngve utbildar entreprenörer i Kongo

Det började på Vätterbygdens folkhögskola 1961, och i dag ska Yngve Håkansson återigen till Kongo Kinshasa för att utbilda entreprenörer. Med sig på resan har han ett citat av Abraham Lincoln. Korna råmar precis utanför knuten när Yngve Håkansson visar in på kontoret i huset i Töve.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 10:12

Onlinestjärnor ställer upp när Sime Next ska inspirera nästa generations entreprenörer

Youtubestjärnan Clara Henry (bild), rymdresenären Karin Nilsdotter, Counter-Strike världsmästaren Christopher “GeT_RiGhT” Alesund och superentreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, grundare av Serendipity Innovation är några av de som kommer att inspirera och fungera som bollplank åt 1200 Stockholmsungdomar under Sime Next. Självklart kommer även Dagensanalys.se vara där för att dokumentera eventet.

Sydsvenskan - 08 feb 13 kl. 06:30

Skåne nummer sju för entreprenörer

Det är lätt att starta företag, men svårt att växa.Det är organisationen Företagarnas slutsats när man sammanfattar sitt senaste entreprenörsindex. Denna gång har Företagarna jämfört indexet från 2004 med 2011.

DI - 31 jan 19 kl. 21:06

Fler nya superlån för entreprenörer: ”Dubbel jackpott”

Nu kan mindre exportbolag låna upp till 65 miljoner kronor – helt utan säkerhet och till rabatterad ränta. SEK som erbjuder krediterna ser lånen som ett sätt att elda på hela exportindustrin. .

YA - 11 maj 13 kl. 04:00

Den skrattande entreprenören

Foto:
Ekonomen och nobelpristagaren Ronald Coase sökte en gång svaret på frågan varför det finns stora företag.
Till sin natur är storföretagen byråkratier med hierarkisk styrning, budgetar och flerårsplaner ? precis som vilken offentlig organisation eller planekonomi som helst.

Nyan - 20 jul 16 kl. 09:05

Nordea Ålands intäkter minskat – men bolånen ökar

Storbanken Nordea redovisar en något bättre vinst än väntat för andra kvartalet i år. På Åland är siffrorna dystrare, men bolånen har fortsatt att växa och ökat med två procent. Från och med den första juli är det möjligt även för 15-17-åringar att öppna bostadssparkonto.

Nyan - 21 jul 16 kl. 09:39

Nordea Ålands intäkter minskar – men företagslånen ökar

Storbanken Nordea redovisar en något bättre vinst än väntat för andra kvartalet i år. På Åland är siffrorna lite sämre, men företagssidans nyutlåning ökar.
Totalt uppgick Nordeas intäkter under andra kvartalet till 2 556 miljoner euro, jämfört med 2 523 miljoner euro motsvarande period i fjol.

Dagensanalys.se - 07 mar 16 kl. 16:57

Från Ada Lovelace till Isabella Löwengrip – ny utställning om kvinnliga IT-pionjärer

Det må ha varit en man som tog de första stegen på månen – men det var en kvinna som skrev koden som gjorde det möjligt. Teknikhistorien kryllar av kvinnliga pionjärer, varav många fått vänta länge på ett erkännande. Nu lyfter Internetmuseum i en ny utställning fram kvinnorna som gjort världen lite mer digital.

SmålandsPosten - 31 maj 14 kl. 14:17

Tågresenärerna får stå för notan

Sedan Seko varslade om strejk i spårtrafiken i tisdags så har de trummat ut osaklig propaganda om att företag dumpar priset i upphandlingar och låter de anställda ta smällen. Föga överraskande plockades detta argument genast och okritiskt upp av socialdemokratiska ledarsidor och LO:s egen tidning.
Hur är det i verkligheten?

Entreprenör24 - 01 dec 13 kl. 19:24

”Mycket handlar om kulturen”

Han har varit en del av IKEA längre än bokhyllan Billy, men är en doldis i jämförelse. Thomas Carlzon, vd för IKEA, engagerar sig i nya entreprenörer och delar med sig av det bästa rådet han fått av Ingvar Kamprad.  Trots att IKEA är en av Sveriges mest framgångsrika företag vill inte deras vd, Thomas Carlzon luta sig tillbaka.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Något sämre resultat än väntat från ståljätten

Amerikanska ståljätten AK Steel redovisar en omsättning och ett resultat som var något sämre än förväntat i det fjärde kvartalet..

DI - 10 minuter sedan

Ayima vände till vinst i fjärde kvartalet

Den First North-listade digitala marknadsföringsbyrån Ayima redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 0,3 miljoner….

DI - 10 minuter sedan

Lundbergs höjer utdelningen

Investmentbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter skatt på 11.098 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-877). .

DI - 30 minuter sedan

Fartkamerabolag rapportrusar – Elekta faller tungt

Stockholmsbörsen handlas i sidled på torsdagen. Vid 12.40-tiden är både breda OMXSPI och OMXS30 upp 0,1 procent..

DI - 1 timme sedan

Viruset sprider sig i Sydkorea – en död

En person som konstaterats smittad med det nya coronaviruset har dött i Sydkorea..

DI - 1 timme sedan

Chocksiffror om insektsmos på vindrutan

Insektsmoset på vindrutan har minskat med hälften sedan 2004. Det visar en ny studie, rapporterar Aktuell Hållbarhet..

DI - 1 timme sedan

Huawei uppe i 91 kommersiella 5G-kontrakt

Kinesiska Huawei är uppe i 91 kommersiella 5G-kontrakt. Det meddelade bolaget på ett evenemang i London, skriver Bloomberg News.  .

DI - 1 timme sedan

Brasiliens centralbank sänker reservkraven

Brasiliens centralbank sänker reservkraven för tidsbestämda depositinsättningar (time deposits) till 25 procent, från 31 procent tidigare,.

DI - 1 timme sedan

Nytt fokus på Uppsala för Operation rimfrost

Polisen gör en resursförflyttning till Uppsala inom den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost, meddelar polisen på en….

DI - 1 timme sedan

Bostadssiffrorna ger hopp för 2020

Årstakten för byggstarterna var under fjolårets sista kvartal positiv för första gången sedan 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.