DI > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 09:08

DI - 22 jan 20 kl. 20:41

Varutransporterna ska vara fossilfria om fem årVarutransporter måste snabbt bli grönare om Sverige ska nå målet att minska utsläppen från dem med 70 procent till 2030. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varutransporternaska vara , fossilfriaom , fem, år
Nyan - 13 dec 18 kl. 06:00

Varutransporterna väckte känslor

Debatten om varutransporterna till skärgården blossade upp på nytt vid veckans två plenum. Landskapsregeringen borde ha pratat med skärgården mycket tidigare, menade oppositionen.
Veronica Thörnroos (C) ställde ett spörsmål om varutransporterna till landskapsregeringen i slutet av november i samband med budgetdebatten där hon ifrågasatte beslutet att inte upphandla transporterna till skärgården.

Supermiljöbloggen - 15 sep 15 kl. 15:23

Löfven: ”Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer”

Stort fokus på miljöfrågorna när statsministern läste upp regeringsförklaringen. I somras lät Supermiljöbloggen ett stort antal aktörer tycka till om det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Supermiljöbloggen - 13 apr 15 kl. 21:08

Ny analys: bäst avkastning för fossilfria fonder

Att strunta i kol, olja och gas ger 1,2 procent mer avkastning per år än pengarna man tjänar på att behålla investeringar i fossilfria bränslen. The Guardian rapporterar om analysen som gjorts av världsledande börsindexföretag MSCI, vars globala index används av mer än 6000 pensions- och hedgefonder. De fann att investerare som divesterat från fossila bränslen fick en genomsnittlig avkastning på 13 procent per år sedan 2010, jämfört med 11,8 procents avkastning för de som fortfarande stödde olje-, kol- och gasföretag.

BT - 07 mar 13 kl. 14:37

Så får vi fler fossilfria fordon

Alliansregeringen har högt satta klimatmål. Utöver visionen om ett Sverige utan nettoutsläpp år 2050 finns målet om en fossilfri fordonsflotta till år 2030. Nordin, Losman och Persgren (BT 21/2) konstaterar det självklara att målen kräver omfattande utsläppsminskningar, inte minst från trafiken.

Supermiljöbloggen - 28 apr 15 kl. 14:27

”Mer biogas nödvändigt för fossilfria transporter”

Till 2030 kan Sverige fasa ut naturgasen i fordonsgasen så att den består till 100 procent av biogas, det skriver representanter från E.ON Gas, AGA Gas, Fordonsgas Sverige, Svensk Biogas och Energigas Sverige. Biogas är ett unikt, miljövänligt bränsle.

Regeringen - 05 feb 16 kl. 08:54

Fossilfria transporter och resor: Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder.

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Dejtar fem samtidigt i nytt tv-program

Ett brittiskt tv-koncept som går ut på att fem killar flyttar in hos en singeltjej kommer hit. I "Fem killar i veckan" flyttar fem killar in hos en singeltjej och följer med henne, vad hon än gör, i en vecka. Dejtingprogrammet spelas in senare i år och premiären planeras till hösten på TV4..

GöteborgsPosten - 19 okt 17 kl. 11:36

Sverige kan få fossilfria transporter snabbare än väntat

De klimatpåverkande utsläppen från svenska lastbilar minskar tack vare att allt fler kör på förnybara drivmedel. Om trenden håller i sig kan Sveriges lastbilar vara fossiloberoende redan 2025, fem år före regeringens mål. Men mycket arbete kvarstår, och vi i branschen gör nu fem åtaganden för att växla upp omställningen till förnybart, skriver bland andra Tomas Nilsson, Sekab, och Robert Sobocki, Scania Sverige..

Supermiljöbloggen - 31 dec 14 kl. 09:51

”Gör Sverige till världens första fossilfria nation”

Johan Rockström och Svante Axelssons presenterar förslag till politiskt nyårslöfte. 2015 blir ett avgörande år för miljön, bland annat på grund av att FN ska slå fast nya globala hållbarhetsmål till år 2030 och på grund av att världen ska försöka enas om ett nytt globalt klimatavtal i Paris. Det menar Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms Universitet, och Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.

UNT - 15 mar 15 kl. 12:00

Alla fossilfria fordon behövs

I gatu- och samhällsmiljönämndens verksamhetsplan för 2015 finns inte en enda åtgärd för att ställa om till fossilfria fordon, skriver fyra allianspolitiker i gatu- och samhällsmiljönämnden i en replik till S, V och MP..

Supermiljöbloggen - 19 jul 15 kl. 12:45

Vänsterpartiet stödjer Rockströms förslag – Sverige borde bli första fossilfria nationen i världen

Skulle garanterat inspirera andra länder att anta en ambitiösare miljö- och klimatpolitik, menar Jens Holm, partiets klimatpolitiska talesperson. Supermiljöbloggen har mejlat representanter för samtliga riksdagspartier för att höra hur de ser på det förslag som Johan Rockström lyfte upp i veckan. Johan Rockström, som är professor i miljövetenskap och chef för Stockholm Resilience Centre, skrev i veckan ett längre inlägg där han bland annat föreslår ett nytt svenskt klimatmål.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Förbättrat resultat för Saxlund

Saxlunds nettoomsättning uppgick till 48 miljoner kronor (51,6) under det fjärde kvartalet medan rörelseresultatet blev -0,4 miljoner….

DI - 10 minuter sedan

Neurovive ökar förlusten

Läkemedelsföretaget Neurovive hade ett resultat före skatt om -27,1 miljoner kronor (-20) under det fjärde kvartalet 2019. .

DI - 15 minuter sedan

Högre omsättning för I-Tech

First North-listade färgteknikbolaget I-Tech ökade sin omsättning för det fjärde kvartalet 2019 till 14,6 miljoner kronor (10,8)..

DI - 15 minuter sedan

Storaffärer i Lime för öppning – 10 procent av aktierna omsatta

Två storposter har lappats i Lime Technologies under morgonen. Totalt rör det sig om nästan 1,4 miljoner aktier vilket motsvarar omkring 10….

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen ser ut att öppna med stigande kurser

Stockholmsbörsen gick mot en positiv öppning på onsdagen, efter att investerarsentimentet förbättrats sedan Apples försäljningsvarning satt….

DI - 30 minuter sedan

Rekordsiffror från Hövding – med fortsatt förlust

Hjälmbolaget Hövding ökade omsättningen i det fjärde kvartalet till 46,5 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket motsvarar en ökning….

DI - 30 minuter sedan

Carnegie höjer kursen för Paradox - här är dagens rekar

Här är dagens rekar onsdagen den 19 februari..

DI - 30 minuter sedan

Fem saker du ska veta innan börsen öppnar

Här är fem saker att ha koll på innan börsen öppnar. .

DI - 45 minuter sedan

Raketechs resultat i linje med vinstvarning

First North-bolaget Raketech, verksamt inom affiliate-tjänster inom sportspelsmarknaden, redovisar totala intäkter om 5,8 miljoner euro (.

DI - 1 timme sedan

Bruttomarginalen tynger EQT-bolaget Karo Pharma

Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma redovisar ett justerat ebitda-resultat 151 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (165)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.