DI > Ekonomi

Monday, 17 February, 00:05

DI - 22 jan 20 kl. 16:28

Astra Zeneca lägger 10 miljarder på nya målAstra Zeneca investerar 1 miljard dollar för att uppnå nya hållbarhetsmål. ”Vi vill inte släppa ut koldioxid över huvud. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Zeneca

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astra, Zenecalägger 10 , miljarderpå nya mål
Nyteknik - 02 aug 12 kl. 12:54

Byte av affärssystem kostar Astra Zeneca miljarder

Produktionsstörningarna i Södertälje i samband med installation av ett SAP-baserat affärssystem har kostat Astra Zeneca 1,5 miljarder kronor under första halvåret i år. För hela 2012 räknar företaget med ett intäktsbortfall på en procent, vilket motsvarar mer än två miljarder kronor..

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 08:58

Lägre vinst för Astra Zeneca

Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 2 052 miljoner dollar, motsvarande cirka 14 miljarder kronor, för fjärde kvartalet 2011. Motsvarande period i fjol var vinsten på 2 283 miljoner dollar.
STOCKHOLM.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 08:01

Astra Zeneca ska ta in 3,5 miljarder dollar

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med att Astra Zeneca aviserade affären med Daiichi Sankyo. Goldman Sachs och Morgan Stanley är så kallade joint global coordinators och joint bookrunners och de kommer att påbörja en så kallad bookbuilding-process under fredagen. Utvecklings- och samarbetsavtal med Daiichi Sankyo  Astra Zeneca ingår utvecklings- och samarbetsavtal med japanska Daiichi Sankyo inom cancer.

BT - 13 maj 14 kl. 12:41

Astra Zeneca kritiserar Pfizer

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men Astra Zenecas styrelse är starkt kritisk. Styrelsen konstaterar att Pfizers uttalande från inte innehåller någon ny information av värde.

BT - 13 maj 14 kl. 10:48

Pfizer vädjar till Astra Zeneca

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Tonen, riktad till Astras aktieägare, i pressmeddelandet är aningen hotfull. Pfizer målar upp en bild av att Astra Zeneca kommer att förlora stora intäkter framöver om företaget ska stå på egna ben, i takt med att viktiga patent löper ut.

BT - 14 jan 15 kl. 14:36

Brilinta ska lyfta Astra Zeneca

Astra Zeneca hoppas att läkemedlet Brilinta ska lyfta bolagets intäkter. En ny studie pekar mot att man är på rätt väg. Men många steg återstår.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 11:00

Bakslag för Astra Zeneca

Astra Zeneca kan tvingas räkna bort ett läkemedel som bolaget sett som en framtida storsäljare.Självmordstankar har observerats hos personer som testat ett nytt läkemedel mot psoriasis, Brodalumab, som Astra Zeneca utvecklar tillsammans med Amgen.Amgen har meddelat att man hoppar av projektet.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 11:00

Bakslag för Astra Zeneca

Astra Zeneca kan tvingas räkna bort ett läkemedel som bolaget sett som en framtida storsäljare.Självmordstankar har observerats hos personer som testat ett nytt läkemedel mot psoriasis, Brodalumab, som Astra Zeneca utvecklar tillsammans med Amgen.Amgen har meddelat att man hoppar av projektet.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 08:26

Sobi i jätteaffär med Astra Zeneca

Den initiala köpeskillingen uppgår till 13,6 miljarder kr. Köpeskillingen består dels av 9,1 miljarder kr i kontanter och dels av nyemitterade Sobi-aktier motsvarande 4,5 miljarder kr. Det framgår av ett pressmeddelande.

Opinionen.se - 19 dec 13 kl. 09:20

Astra Zeneca köper diabetesmediciner


Astra Zeneca köper Bristol-Myers Squibbs andel i bolagens gemensamma diabetessamarbete. Astra Zeneca betalar initialt 2,7 miljarder dollar, omkring 17,5 miljarder kronor, plus upp till 1,4 miljarder dollar i tilläggsbetalning. Affären ger Astra Zenecas medicinportfölj ett rejält tillskott samtidigt som den ger Bristol-Myers möjligheter till investeringar inom andra områden.

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 09:17

Astra Zeneca köper diabetesmediciner


Astra Zeneca köper Bristol-Myers Squibbs andel i bolagens gemensamma diabetessamarbete. Astra Zeneca betalar initialt 2,7 miljarder dollar, omkring 17,5 miljarder kronor, plus upp till 1,4 miljarder dollar i tilläggsbetalning.Affären ger Astra Zenecas medicinportfölj ett rejält tillskott samtidigt som den ger Bristol-Myers möjligheter till investeringar inom andra områden.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Viruset blottar Kinas fördumning

För inte så länge sedan satt jag på en uteservering vid floden som rinner genom den sydkinesiska staden Guangzhou när en tysk affärsman….

DI - 1 timme sedan

Svenska jätteskärmen intar världens klassrum

Från digitalt hjälpmedel i klassrummen till barnvakt i offentliga miljöer.  Med sina interaktiva 32-tumsbord ställer östgötska Manico nu in….

DI - 2 timmar sedan

Därför fortsätter svenskar rata hus i Spanien

Svenskarnas intresse för att köpa hus eller lägenhet i Spanien fortsätter dala. De spanska bostadspriserna har ökat kraftigt och väntas….

DI - 2 timmar sedan

Fyra döda i flygkrasch Frankrike

Fyra människor omkom när det mindre flygplanet de färdades i störtade i Creissels i Aveyrondepartment i södra Frankrike, rapporterar….

DI - 2 timmar sedan

Notan för reparation av Big Ben skjuter i höjden

Skadorna blev större än man trott, när bomberna föll över Big Ben under andra världskriget..

DI - 3 timmar sedan

Miljöaktivister hindrar Teslas nya fabrik

Teslas storslagna planer på en enorm fabrik utanför Berlin har stött på patrull..

DI - 4 timmar sedan

Tung investmenttrio spränger 100-miljardersvallen

Stockholmsbörsen har fått tre nya investmentbolagsbjässar – med rekordvärderingar på över 100 miljarder kronor. ”Det är väldigt roligt att….

DI - 5 timmar sedan

Sex kniviga lägen – här är avtalen som räddar bolaget

Många småföretagare har inga juridiska avtal som säkrar deras bolag vid en skilsmässa eller när en delägare drar sig ur..

DI - 5 timmar sedan

Motkandidater kritiserar miljardären Bloomberg

Miljardären Michael Bloomberg var sen med att kliva in i racet om att bli Demokraternas slutliga presidentkandidat i valet i november..

DI - 12 timmar sedan

Kina: Drastiska virusåtgärder ger effekt

För tredje dagen minskar antalet nya registrerade sjukdomsfall i det nya coronaviruset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.