News55 > Nyheter

Sunday, 23 February, 02:18

News55 - 22 jan 20 kl. 16:12

Så ska pensionen kunna höjas – förslag från Pensionärer i gula västarGöran Dandelo som är talesperson för äldrepolitik på den nämnda sammanslutningen vänder sig till socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Detta mot beskrivningen att Sveriges pensionärer har bland de sämsta pensionerna inom EU ohc på det ett av världens högsta skattetryck.   Han ger flera förslag, i korthet återgivet nedan:  
Att arbetsgivarnas pensionsinbetalningar på  löneutrymmet över 40 000 kronor per månad förstärker pensionssystemet, istället för att “gå direkt in i statskassan”, som Dandelo uttrycker det. Öka pensionsavgiftens andel av de sociala avgifterna från dagens 10,41 procent till 15 procent. Öka grundavdraget för pensionärer till minst 120 000 kronor per år så att all pension upp till 10 000 kronor per månad är skattefri.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Pensionärer, Dandelo, Ardalan Shekarabi, Sveriges, EU, Sverige, , News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , pensionenkunna , höjas, förslagfrån , Pensionäreri , gula västar
News55 - 04 dec 17 kl. 14:03

Så förändras pensionerna efter årsskiftet

Nästa år höjs inkomst- och tilläggspensionen och så även garantipensionen och bostadstillägget. Det finns även ett förslag från regeringen om att sänka skatten på sjuk- och aktivitetsersättningen, det skriver Anders Thoré i PROpensionären. Efter årsskiftet höjs inkomst- och tilläggspensionen med 1 procent och garantipensionen höjs med 1,6 procent.

News55 - 23 feb 16 kl. 12:04

Allt fler svenskar tar ut pension före 65

Hela 38 procent av de som började ta ut ålderspension förra året gjorde det före 65 års ålder. Det visar Nyhetsbyrån Sirens sammanställning av Pensionsmyndighetens siffror. Älvkarleby låg i topp, där valde hela 56 procent av de som tog ut pension att göra det före 65 års ålder.

News55 - 23 feb 16 kl. 17:04

Många tar ut tidig pension för att investera – SPF: Det ökar osäkerheten

Hela 38 procent av de som började ta ut ålderspension förra året gjorde det före 65 års ålder. Det visar Nyhetsbyrån Sirens sammanställning av Pensionsmyndighetens siffror. Älvkarleby låg i topp, där valde hela 56 procent av de som tog ut pension att göra det före 65 års ålder.

YLE - 24 okt 16 kl. 15:35

Finlands pensionssystem fjärde bäst i världen - men ändå under press

Finland placerar sig på fjärde plats i en internationell pensionsjämförelse. Men bäst i världen är Finland då det gäller tillförlitligheten och öppenheten i pensionssystemet. Den internationella jämförelsen har gjorts av australiensiska Mercer Global Pensions Index.

News55 - 14 dec 17 kl. 16:40

Fi: Pensionsuppgörelsen slår hårt mot landets äldre kvinnor

Vad innebär pensionsgruppens förslag för Sveriges kvinnor? Ja, inte förbättrar det deras situation i alla fall. Istället fortsätter pensionsgruppen att leva i sin egen värld och skjuta över ansvaret på oss som privatpersoner och på arbetsmarknadens parter, skriver Gudrun Schyman och Lotten Sunna (Fi) i en debattartikel i Aftonbladet.

Opinionen.se - 11 apr 13 kl. 12:06

Vindrickande vårdare får prövningstillstånd

Här följer ett axplock från senaste tidens arbetsrättsliga notiser: Mer effektiva sanktioner på arbetstids- och arbetsmiljöområdet Regeringen har fattat beslut om en proposition med förslag på mer effektiva sanktioner på arbetstids- och arbetsmiljöområdet, varigenom en stor mängd bötesstraff ersätts med sanktionsavgifter. Skälet till förslaget till ändringar är att endast cirka vart fjärde anmäla brott leder till påföljd idag, trots att omfattande resurser läggs ned från polis och åklagare. Fler behöver jobba till 66, varför höjd pensionsålder i pensionssystemet behövs Pensionsåldersutredningen presenterades nyligen.

GT - 11 aug 14 kl. 08:52

Erfarenhet och rutin behövs i politiken

Att den allt högre medellivslängden innebär en kraftigt ökad kostnadsbelastning för det svenska pensionssystemet är väl känt. Politiskt har man också börjat agera för att möta problemen: den allmänna pensionen har på knappt tio år minskat från 61 till 49 procent av slut-lönen, och om några år kommer pensionsåldern att höjas, enligt flera förslag. För att nämna bara några exempel..

HBL - 26 sep 14 kl. 23:53

Blir karriärerna längre?

Den eftertraktade pensionslösningen är klar. Det som är oklart är om den faktiskt leder till att vi jobbar längre.När dåvarande statsminister Matti Vanhanen för fem år sedan föreslog att pensionsåldern ska höjas till 65 år blev det ett ramaskri.

Fler nyheter från News55

News55 - 13 timmar sedan

Polisen varnar: Här är nya råntricket med senap

Senapstricket går ut på att genomföra stölder genom distraktionsmoment. I torsdags råkade två äldre damer ut för detta när de väntade på bussen i Stockholm, skriver polisen på Södermalm i ett inlägg på Facebook. De två kvinnorna fick senap hällt över axeln och håret i samband med att de stod och väntade på bussen.

News55 - 14 timmar sedan

Därför bjuder Löfven in Trump och Putin till Sverige

Statsministern har bjudit totalt regeringschefer från totalt 49 stater till att komma till en konferens om Förintelsen och antisemitism. Konferensen kommer att hållas i Malmö, enligt dagstidningen. Konferensen kommer att pågå under två dagar i oktober.

News55 - 14 timmar sedan

Så lurade tullspanare knarkhandlare med mjöl

Tullpersonal hade span på en lägenhet i en hel månad på Kirseberg, Malmö, inför en knarkaffär. När de såg hur 30-åringen tog emot en påse kokain värt en miljon kronor slog de till och lurade honom. Knarkhandlaren lämnade nämligen knarket i en bil.

News55 - 15 timmar sedan

Detta ska inte cancersjuka överdosera

Cancersjuka ska inte äta för mycket antioxidanter då det påverkar cancercellerna. Intag av antioxidanter i de volymer som finns i exempelvis kosttillskott kan enligt en färsk studie öka metastasering, spridningen, av cancern. Det säger Martin Bergö, professor i molekylär medicin vid Karolinska institutetprofessor, i en intervju med TV4.

News55 - Igår: 17:30

Här är Reinfeldts miljonaffärer med Kinas diktatur

Fredrik Reinfeldt sitter i styrelsen i ett statskontrollerat bolag i den kommunistiska diktaturen Kina. Han har också provision på bolagets vinst. Detta i ett läge när Sveriges och Kinas diplomatiska band försämrats kraftigt.

News55 - Igår: 13:37

Här är Let’s dance-stjärnornas nya utmaning

Det blir många kändisar från Let’s dance i Vasasloppet i år.  Kristin Kaspersen, Magdalena Forsberg, Tobias Carlsson, Calle Sterner och Maria Zimmerman ger sig ut i spåret. De kallar sig Ski Team Kaspersen.

News55 - Igår: 13:14

Marie Göranzon: “Därför är 40-talisterna inget köttberg”

40-talisterna togs upp i Malou efter tio i torsdags. Författaren och debattören Linda Skugge berättade att hon varit på en middag där hon fått en mycket trevlig bordsherre som var 40-talist. -Jag är jättebra på 40-talister.

News55 - I förrgår: 18:30

Här är goda nyheten för snöälskare

Nästa vecka kan det till glädje för alla snöälskare komma snö i Svealand och Götaland. -Det är under natten mot tisdag, onsdag och natten mot torsdag som det kan komma snö, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI, till Nyheter24. Men det är osäkert om snön ligger kvar eftersom det är milt.

News55 - I förrgår: 16:30

Här rusade en älg ut bland sportlovsfirare

Sportlovsfirare blev rejält överraskade i backen i Åre i helgen när en älg plötsligt rusade ut. Framfarten fångades på film av extremsportaren Erik Stark som enligt Expressen fick stanna för att låta älgen köra om. -Det gick jäkligt fort allting, men jag hade en 360-kamera så jag kunde titta på det efteråt.

News55 - 19 feb 20 kl. 16:30

Därför tas äldres kompetens inte tillvara på arbetsmarknaden

Regeringens delegation för senior arbetskraft visar i en färsk delrapport att chefens attityd är den största orsaken till att svenska arbetsplatser inte tar tillvara äldres kompetens. De som är över 60 år ses som ofta förändringsobenägna, långsamma eller teknikfientliga. Få åtgärder görs för att komma tillrätta med attityden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.