Skånskan > Nyheter

Saturday, 29 February, 01:32

Skånskan - 22 jan 20 kl. 16:00

Klart med nya gatunamnLUDVIGSBORG Nu är det klart vad de nya gatorna på fastigheterna Häggenäs 21:7, 21:2, 21:3 och 21:6 i Ludvigsborg ska heta. Ett nytt bostadsområde planeras i området och de vägnamn som har tagits fram är: Jordbubbsvägen (matargatan in till området), Sonatavägen, Zefyrvägen, Daniavägen, Pegasusvägen, Koronavägen och Malvinavägen. Bygg- och miljönämnden har godkänt namnförslagen. Exploateringen av området har påbörjats nyligen, och i samband med avstyckningen av tomterna har nya gatunamn tagits fram, skriver bygg- och miljöförvaltningen i ett tjänsteutlåtande..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUDVIGSBORG Nu, Häggenäs, Ludvigsborg, Malvinavägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart med nya gatunamn
Skånskan - 30 mar 16 kl. 17:38

Nya gatunamn klara i Svedala

SVEDALA Tennisgatan är ett nytt gatunamn i Svedala liksom Kultivatorgatan och Ringvältsgatan.Nybyggda Svedalahallen som disponeras av Svedala tennisklubb har fått gatunamnet Tennisgatan. Tidigare var adressen Bökebergsgatan 1 eller 15.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 14:38

Visseltofta söker nya gatunamn

Gatorna i lilla Visseltofta nordväst om Osby saknar namn. Nu ska det bli ändring på den saken. Miljö- och byggnämnden i Osby ber allmänheten om hjälp att finna bra och för kommunen unika gatunamn som kan passa.

Skånskan - 24 sep 13 kl. 17:29

Värbytorget nytt gatunamn i Bara

Värbytorget är namnet på Baras nya torg som ännu inte finns.
Kommunstyrelsen valde än en gång att inte gå på namngruppens förslag när det gällde ett nytt gatunamn. Nu ska gruppen få nya direktiv..

Skånskan - 25 sep 13 kl. 14:00

Värbytorget nytt gatunamn i Bara

Värbytorget är namnet på Baras nya torg som ännu inte finns.
Kommunstyrelsen valde än en gång att inte gå på namngruppens förslag när det gällde ett nytt gatunamn. Nu ska gruppen få nya direktiv..

YLE - 30 maj 15 kl. 08:30

Helsingforspolitiker vill locka turister med nya gatunamn

Fullmäktigeledamot Pentti Arajärvi (SDP) vill namnge gator i Helsingfors efter huvudstäder i Europa eller efter andra länder. Han tror att det kan främja turismen. Turisterna håller inte med.

E24 - 15 sep 15 kl. 14:07

Guyana ber Google ändra gatunamn på grund av dispyt

Google har hamnat mitt i en territoriell dispyt mellan Guyana och Venezuela. Nu ber nämligen Guyanas regering Google att ta bort spanska gatunamn i regionen från Google Maps. Detta då Guyana menar att namnen insinuerar att området skulle höra till Venezuela..

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 15 kl. 20:39

Nya gatunamn klara i Viken

När kvarteret Kanoten byggs ut med nya gator och bostäder behövs det nya gatunamn..

Hela Gotland - 03 mar 16 kl. 17:30

Fastighetsägaren kritisk mot gatunamn

Fastighetsägaren Leif Pettersson har i ett mejl till regionen kritiserat det förslag som ligger uppe på ett nygammalt gatunamn..

Nerikes Allehanda - 03 apr 16 kl. 05:09

Förslag på nya gatunamn efter ombyggnaden

Sedan infarten till Laxå centrum byggdes om förra året har Röforsvägen delats upp i två delar. Nu har en medborgare lämnat ett förslag på nya gatunamn..

YLE - 08 jun 16 kl. 11:12

Grannlaga jobb att översätta gatunamn i Närpes

Barrvägen i Närpes har inget med barrträd att göra. Barr betyder här en del av mekanismen i en hästkärra. Alla gatunamn i den delen av staden har anknytning till hästar.

Barometern - 12 aug 16 kl. 22:27

Här är Kalmars nya gatunamn att lägga på minnet

Under fredagskvällen fick Kalmar två nya gatunamn att lägga på minnet..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Möregårdh klar för semi i SM

BORDTENNIS Guld, silver eller brons?
Det är frågan för den regerande mästaren, 18-årige Eslövs AI-stjärnan Truls Möregårdh, inför lördagens upplösning av herrsingelklassen i SM-bordtennisen i Söderhamn.Den unge EAI:aren inledde ju SM:et med guld på torsdagen i mixed i par med klubbkompisen Rebecca Tveit Muskantor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Felicia från Sjöbo årets stjärnskott

BORDTENNIS Sjöbo BTK:s Felicia Borg fick på Skånebordtennisens årsmöte ta emot utmärkelsen som årets stjärnskott.
På pojksidan fick Filip Börjesson, Tomelilla AIS, motsvarande pris.Skånes Bordtennisförbund höll sitt årsmöte i Helsingborg och leddes av hedersordföranden Bertil Andersson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fyra bröder i samma Skivarps Gif-lag

FOTBOLL När Skivarps Gif den gångna helgen mötte Sövestads IF i en träningsmatch spelade fyra bröder Helmesjö i den svartrödrandiga hemmatröjan.
– Mest en kul grej. Samtidigt var de på planen i minst tre minuter, upplyser Johan Ohlsson, sekreterare i Skivarps Gif.

Skånskan - 5 timmar sedan

Testhål blir fyra kilometer djupt

MALMÖ I maj inleder Eon en provborrning på sitt markområde i Norra hamnen för att undersöka möjligheten att utvinna värme från jordskorpan. Borrningen kommer att ske fyra kilometer ner i marken.Om resultatet faller väl ut kan Malmö få landets första djupgeotermianläggning som är direktkopplad till fjärrvärmenätet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pärlan får nytt liv

BEDDINGESTRAND ”Äntligen!”, ”Gud vad kul!” och ”Nu måste vi stötta tjejerna!

Skånskan - 6 timmar sedan

Ytterligare coronafall i Sverige

Inrikes Fyra nya svenska fall av coronaviruset bekräftades under fredagen, rapporterar flera medier.Det rör sig om en person i Uppsala, en i Jönköping och två i Stockholm, skriver bland andra Aftonbladet. De båda fallen i Stockholm kan kopplas till den kvinna som varit på utresa i Iran och som konstaterades vara smittad med viruset så sent som i går, torsdag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bil i frontalkrock med traktor

Kristianstad En frontalkollision mellan en personbil och en traktor inträffade i Träne på fredag eftermiddag.– Det är en frontalkollision mellan en traktor och en personbil, uppger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm. Totalt ska fyra personer vara inblandade i olyckan, som inträffade i orten Träne på Tollarps landsbygd vid 18-tiden.

Skånskan - 8 timmar sedan

Taxi Trelleborg fakturerade för lite

Kävlinge Turerna kring Kävlinges inköp av taxitjänster har varit många. Kommunen har anklagats för osund konkurrens och överfakturering. Nu konstaterar kommunrevisionen att Taxi Trelleborg fakturerat för lite för skolskjutsarna.

Skånskan - 8 timmar sedan

WHO: risken för global spridning ”mycket hög”

Corona Risken för en global spridning av det nya coronaviruset bedöms nu som "mycket hög" av världshälsoorganisationen (WHO).Detta meddelade organisationen på en presskonferens i Geneve under fredagseftermiddagen. – Spridningen väcker stor oro, på en global nivå, konstaterar WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus på presskonferensen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sjöbo är nu näst störst i sydost

sjöbo Sjöbo kommun ökade invånarantalet under förra året och är nu näst största kommunen i sydöstra Skåne.Sjöbo kommuns invånare och ledning kan nu glädja sig åt att kommunen gått om Simrishamns kommun, och lämnar därmed över tredjeplatsen till förra tvåan.
Av sydöstra Skånes fem kommuner är Sjöbo tvåa i antalet invånare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.