Sydöstran > Nyheter

Monday, 17 February, 08:49

Sydöstran - 22 jan 20 kl. 15:47

Stockholmare ska lockas till KarlshamnOm Karlshamn ska växa och nå nya höjer måste alla hjälpa till. Nu kraftsamlar ett större antal företag tillsammans för att nå målet: 50 000 invånare och landets bästa ”livsklimat”..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlshamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmareska , lockastill , Karlshamn
Kristianstadsbladet - 26 mar 11 kl. 05:02

Få unga lockas av industrin

Industrin skriker efter kvalificerad personal, men finns inget större intresse.
BROMÖLLA/SÖLVESBORG. Enligt Skolverket läser två procent av eleverna på gymnasiet industriutbildningar.

Blekinge Läns tidning - 12 nov 18 kl. 14:02

Så ska fler lockas att flytta hem

Nu frågar Karlshamn chans. Det är ett stort projekt som drar igång. Målet är att locka hemvändare att flytta tillbaka till kommunen.

Blekinge Läns tidning - 09 apr 19 kl. 12:05

Kända artister lockas till nya musikfesten

Karlshamn ska sättas ännu mer på kartan med den nya musikfesten på Piren. Festen med kändisar på scen ska locka besökare från hela södra Sverige. Målet är 5 000 besökare.

BT - 01 dec 11 kl. 08:22

När blir man stockholmare?

Varje dag året runt rullar två fullsatta bussar in till Stockholm, fyllda med människor som är på väg att bosätta sig i huvudstaden. Det är åtminstone en konkret bild för antalet inflyttade, även om alla förstås inte anländer med buss. Inflyttningen växer, driven lika mycket av en brist på politik som vill värna om en befolkning spridd över hela landet, som en längtan efter ett urbant liv med både karriärmöjligheter och förutsättningar att få bli den man själv väljer att vara.

Cornucopia - 13 nov 16 kl. 13:57

Läsarna: Stockholmare kör bättre bil på vinterväglag än lantisar

Läsarnas dom är nu inne och utslaget är solklart. Stockholmare kör bättre bil på vinterväglag än lantisar. Detta enligt enkätsvar från 918 svarande läsare.

DN - 11 nov 17 kl. 10:31

Så många stockholmare är vi 2026

Vi blir 91 stockholmare fler varje dag de närmaste tio åren. Men andelen inflyttade kommer att vara en lägre del av befolkningsökningen - i stället blir vi främst fler nyfödda och fler inflyttade från andra länder. Prognosen för hur många stockholmare vi blir fram till 2026 är färdig - och andelen inflyttade stockholmare kommer att vara lägre om tio år jämfört med i dag..

YLE - 05 jul 14 kl. 16:02

Intet ont anande stockholmare på Tomatkarneval

Årets upplaga av Tomatkarnevalen i Närpes fick besök av Svenska Yles program En svensk sommar i Finland. Två unga stockholmare sålde tomater och uppträdde med Närpes skolmusikkår. I fredags raggade programledaren Jonathan "Jontti" Granbacka upp Karl Fohlin och Catherine Henriksson i Stockholm och de gick med på en tur till Finland och Närpes.

Västerbottens Folkblad - 16 apr 15 kl. 14:21

Nya stockholmare i Arlandas galleri

Nu får kungen, Ingmar Bergman och Monica Zetterlund sällskap. 60 nya porträtt sätts upp i galleriet Stockholm hall of fame på Arlanda, där kända stockholmare hälsar resenärer välkomna till deras hemstad. Artister, fotbollsspelare – och en hjärnforskare.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här visar Louise hur löjliga stockholmare är när de äter

Louise Andersson Bodin har gjort en sketch på hur det skiljer sig när en Stockholmare äter och när en värmlänning äter och hon gör succé. LÄS MER: Är det verkligen så här svårt att beställa pizza med Jimmie Åkesson? Hennes video har i nuläget delats nästan 2675 gånger, men vad är det som gör klippet så populärt?

Cornucopia - 02 feb 17 kl. 14:18

FLASH: Karlshamn har fel även om 700 fartyg - siffran avsåg total trafik, ej fartyg med rysk personal

Enligt Åsa Edberg på Kustbevakningen har Karlshamns Hamn gått ut med felaktiga uppgifter om 700 fartyg med rysk besättning ombord. Kustbevakningen har av 396 kontrollerade fartyg totalt hittat 736 ryska medborgare, men de flesta av dessa skepp har noll ryska besättningsmän.
Stenungsund, ej Karlshamn.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Ruud skrev norsk tennishistoria

Sydöstran - 15 minuter sedan

Knutte Wester får Sara Lidman-priset

Sydöstran - 15 minuter sedan

Senaste coronaoffret i Hongkong: Toapapper

Oron kring coronaviruset leder till hamstring i Hongkong. Toalettpapper är så hett eftertraktat att det nu blivit föremål för väpnat rån..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Flera gripna i stort narkotikatillslag

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nu börjar jakten på det snösäkra rallyt

Rally Sweden står inför en av de största utmaningarna i sin 70-åriga historia. Mitt i den globala uppvärmningen måste arrangörerna hitta ett sätt att säkra snötillgången. Och det är bråttom..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Lotten Collin får Nils Horner-priset

Sydöstran - 45 minuter sedan

Coronaviruset slår mot Singapores ekonomi

Sydöstran - 1 timme sedan

Regnoro inför Vasaloppet: "Extremt"

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.