Aftonbladet > Nyheter

Monday, 17 February, 00:10

Aftonbladet - 22 jan 20 kl. 14:39

Finansministern slår tillbaka: De är bara överens om två miljarder▸ Finansminister Magdalena Andersson (S) dömer ut välfärdspengarna från M, KD och V..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansministernslår tillbaka De är , bara, överensom , två, miljarder
Sydsvenskan - 05 jul 13 kl. 06:30

M och S överens om valfrågan

Efter nästa års val heter finansministern antingen Magdalena Andersson (S) eller Anders Borg (M).I går höll de var sitt seminarium här i Almedalen.En sak var de överens om: Valet står om arbetslösheten.

HBL - 09 aug 14 kl. 14:42

Rinne: Finansministern behöver inte vara någon eunuck

Gnabbandet om hur en budget sammanställs fortsätter mellan regeringens ministrar. Nu är det näringsminister Jan Vapaavuori och finansminister Antti Rinne som tvistar.Finansminister Antti Rinne (SDP) är förvånad över att näringsminister Jan Vapaavuori (Saml) beskyllt honom för att bryta mot spelreglerna.

HBL - 14 aug 13 kl. 05:30

Bara sommargräl?

Har Jyrki Katainens sexpartiregering drabbats av allvarlig materialtrötthet, eller handlar de senaste dagarnas irriterade meningsutbyten mellan SDP och Samlingspartiet bara om att höja profilen och markera positionerna när inrikespolitiken går upp i varv?Antagligen en blandning av båda, mot bakgrunden av att uppgången i Finlands ekonomi igen har flyttats ett eller ett par kvartal framåt, och kraven hela tiden växer att regeringen lämnar sin låsning vid det numera överspelade ? och överoptimistiska ?

BT - 02 okt 14 kl. 08:22

Överens om krogmoms och läxhjälp

Trots den hårda kritiken under valrörelsen mot halveringen av krogmomsen så blir den kvar. MP, som varit för sänkningen, har i förhandlingarna fått S att backa. Möjligheten till avdrag för läxhjälp tas samtidigt bort, uppger S-källor för TT.

Dagens PS - 10 okt 17 kl. 10:48

Finansministern varnar: Kan påverka Sverige

Magdalena Andersson ser med oro på Katalonien-krisen. ”Om det får ekonomiska konsekvenser för euroområdet kan det också påverka Sverige”, säger finansministern till Nyhetsbyrån Direkt och pekar på de politiska och mänskliga riskerna. Magdalena Andersson gjorde uttalandet på väg in till tisdagens ekofinmöte, där bland annat internetjättarnas skatteförmåner står på agendan.

PrivataAffärer - 03 dec 18 kl. 06:39

Handelskonflikten: USA och Kina överens om eldupphör

Enligt ett uttalande från Vita huset har Trump lovat att ”inte denna gång” höja tullarna från 10 till 25 procent på kinesiska varor för ett värde av 200 miljarder dollar från årsskiftet, i utbyte mot kinesiska köp från USA. ”Kina har kommit överens om att köpa en ännu inte specificerad, men betydande, summa av jordbruks-, energi-, industri- och andra produkter från USA för att minska handelsobalansen mellan våra länder”, skriver Vita huset. Kina ska omedelbart börja köpa jordbruksprodukter från USA.

Cornucopia - 01 okt 14 kl. 12:59

(S) och (mp) INTE överens om kärnkraften - OKG på väg mot konkurs

(S) och (mp) är inte överens om kärnkraften baserat på mediarapporteringen om "överenskommelsen" idag. Samtidigt ser det ut som att Oskarshamns kärnkraftverk (OKG) kan ha slagit in på vägen mot konkurs.
Media påstår att (s) och (mp) alltså är överens (Bonnier/DI), men åsikterna om överenskommelsen går kraftigt isär.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:15

Esbjörn Nordesjö: Finansministern ”glömmer” effekter av politiken

Regeringen fick backa från sitt första förslag till nya så kallade 3:12-regler. Reglerna tillhör de mest tekniskt komplicerade. Nu kallas den tidigare versionen för ”utredarens förslag” och det nya heter ”regeringens förslag”.

BT - 23 okt 14 kl. 09:57

Budgetpromenaden blev tumultartad för finansministern

Magdalena Anderssons första budgetpromenad blev rätt tumultartad. TT:s reporter uppger att det var mer eller mindre omöjligt att ställa frågor vid promenaden, eftersom en polisstyrka som omringade finansministern knuffade bort journalisterna. Kraven på extramiljarder till polisen får inget gehör i regeringens budgetproposition.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 17:14

Båda borden får vara kvar i Bara

BARA Nu är det bestämt att båda biljardborden får vara kvar på Kuben i Bara.Efter ett möte nyligen har fritidschef Daniel Kåreda och pensionärerna i Bara kommit överens. PRO i Bara har tidigare kritiserat Svedala kommuns förslag att ta bort ett av borden.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Larmet: Halv miljon insektsarter riskerar att dö

▸ En halv miljon insektsarter riskerar att dö. Och med insekterna försvinner fåglarna..

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Kaos på Heathrow efter teknikstrul

▸ Ledningen för Heathrow ber passagerare om ursäkt för det teknikstrul som ledde till kaos och köer på Londonflygplatsen….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Stor läcka i Stockholm – kran riskerar välta

▸ Under söndagskvällen inträffade en läcka i en vattenledning på Norrlandsgatan i centrala Stockholm..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Minst 22 döda i attack mot by i Kamerun

▸ Minst 22 människor har dödats, varav 14 barn, i en attack mot en by i den engelskspråkiga delen av nordvästra….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Vattenläcka i centrala Stockholm – kran riskerar välta

▸ Flera gator i centrala Stockholm har spärrats av på grund av en vattenläcka. En stor lyftkran riskerar att välta..

Aftonbladet - 1 timme sedan

En gripen för knivdåd på hamburgerrestaurang

▸ Två män i 30-årsåldern knivhöggs i ryggen av flera gärningsmän på en hamburgerrestaurang i Uppsala den 8 januari..

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Somalisk journalist ihjälskjuten

▸ Beväpnade män har skjutit och dödat en somalisk radio- och tv-journalist i Afgooye-distriktet, cirka två och en halv mil….

Aftonbladet - 5 timmar sedan

Minst 14 döda i trafikolycka i Kongo-Kinshasa

▸ Minst 14 personer dödades och många skadades när en lastbil plöjde fram bland fordon och fotgängare i Kongo-Kinshasas….

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Efter knivattacken – en person gripen

▸ I fredags kunde Aftonbladet avslöja att polisen var nära ett gripande efter knivattacken på Burger King veckan innan..

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Varningen i ovärdet: ”Gå inte ut”

▸ Ovädret Dennis har dragit in över Sverige. Nu varnar räddningstjänsten för att ge sig ut i ovädret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.