BT > Nyheter

Sunday, 23 February, 02:33

BT - 22 jan 20 kl. 14:31

Maktkamp om EU:s framtidStormöten, nätforum och samtal ska bana väg till framtidens EU. Men först väntar en infekterad strid om vem som ska stå i spetsen..
Läs mer på BT
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maktkampom , EU:s, framtid
SvD - 05 dec 11 kl. 11:35

Bitter maktkamp om Saabs framtid

Lofalk satsar på tredje delägare.

SR - 22 jan 20 kl. 20:32

Maktkamp när EU ska forma unionens framtid

Medborgarna i EU ska få vara med och forma unionens framtid. Det är tanken när EU ska starta en bredare dialog mellan europeiska politiker och vanligt folk. Men exakt hur det ska gå till är oklart och det pågår dessutom en intern maktkamp om vem som ska leda arbetet..

SR - 13 apr 15 kl. 16:59

Maktkamp i Volkswagens ledning

En maktkamp har brutit ut i företagsledningen för tyska Volkswagen. Styrelsens ordförande har i en intervju tagit sin hand från företagets vd Martin Winterkorn som nu försöker rädda sin framtid i företaget..

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 20 kl. 14:31

Maktkamp om EU:s framtid

Stormöten, nätforum och samtal ska bana väg till framtidens EU. Men först väntar en infekterad strid om vem som ska stå i spetsen. Under titeln "konferensen för EU:s framtid" är det tänkt att allt från regeringschefer till vanliga medborgare ska få säga.

Kristianstadsbladet - 27 okt 13 kl. 21:42

Maktkamp skakar tjeckisk valvinnare


Försöken att efter helgens val bilda en ny tjeckisk regering drabbades på söndagen av ett bakslag när de valvinnande socialdemokraternas ledning uppmanade sin partiledare att avgå, på grund av ett svagt valresultat. I en intern omröstning krävde 20 av 33 röstande att partiordföranden Bohuslav Sobotka avgår, men Sobotka själv har andra planer och framhöll att hans avgång skulle innebära att rivalen, landets president Milos Zeman, skulle koppla ett alltför hårt grepp om partiet.Sobotkas framtid på posten är oklar - uppmaningen till hans avgång är inte bindande - men partiet, som i valet vann 20,45 procent av rösterna mot förutspådda 30 procent, är nu djupt splittrat..

BT - 27 okt 13 kl. 21:44

Maktkamp skakar tjeckisk valvinnare

Försöken att efter helgens val bilda en ny tjeckisk regering drabbades på söndagen av ett bakslag när de valvinnande socialdemokraternas ledning uppmanade sin partiledare att avgå, på grund av ett svagt valresultat. I en intern omröstning krävde 20 av 33 röstande att partiordföranden Bohuslav Sobotka avgår, men Sobotka själv har andra planer och framhöll att hans avgång skulle innebära att rivalen, landets president Milos Zeman, skulle koppla ett alltför hårt grepp om partiet. Sobotkas framtid på posten är oklar - uppmaningen till hans avgång är inte bindande - men partiet, som i valet vann 20,45 procent av rösterna mot förutspådda 30 procent, är nu djupt splittrat..

DI - 08 sep 15 kl. 14:29

Arnhult står inför djup maktkamp om Tribona

Efter sommaren har det blossat upp en allt djupare strid om fastighetsbolaget Tribonas styrning och framtid mellan fastighetsmiljardären Rutger Arnhult och tunga fondförvaltare, däribland Brummers stjärnförvaltare Per Josefsson..

Världen Idag - 21 okt 16 kl. 09:06

Osäker framtid väntar för Mosul

Analytiker spår hårda strider, förmodligen med många civila dödsoffer, innan den irakiska armén och dess allierade befriat Mosul ur Islamiska statens grepp. Men efteråt väntar en maktkamp som kan bli nog så svår, säger Erika Holmquist, säkerhetspolitisk analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

SvD - 18 feb 17 kl. 08:00

Striden om pengars framtid – vårt samhälle står på spel

Hysterin kring nätvalutan Onecoin är ett tecken i tiden. Den flera tusen år gamla uppfinningen pengar tycks stå inför radikala förändringar – en maktkamp som kan förändra samhället..

YLE - 27 feb 17 kl. 06:58

Findas framtid i vågskålen då ägarna möts i Åbo mässcentrum

Framtiden för börsbolaget DNA:s storägare Finda avgörs idag i Åbo mässcentrum. Hundratals ägare förväntas delta i bolagsstämman. Intresset inför har varit mycket stort eftersom kampen om ägarskapet och dividenderna har skapat stora rubriker.

SmålandsPosten - 22 jan 20 kl. 14:31

Maktkamp om EU:s framtid

Stormöten, nätforum och samtal ska bana väg till framtidens EU. Men först väntar en infekterad strid om vem som ska stå i spetsen..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Virus orsakar reseförbud i Italien

Reseförbud har utfärdats på flera ställen i Italien då antalet bekräftade coronavirussmittade i landet har ökat till 79. Två personer har hittills avlidit..

BT - 1 timme sedan

Hon gillar stadsdelen sedan hon bodde här som student

Uppfräschade Hässlehuset är en viktig mötesplats med bland annat fritidsgård, bibliotek och Kulturskolan. Enhetschefen Åsa Bergstrand har jobbat här i över 20 år. Hon älskar området och berömmer engagemanget hos dem som bor här..

BT - 3 timmar sedan

Deusser satte svenska trion på plats

Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann brukar ha framgångar tillsammans. Stadiga medlemmar i hopplandslaget som de är. I Scandinavium gick de en fajt mot varandra om segern i GP-hoppningen.

BT - 4 timmar sedan

Polis skulle stoppa bil – person kastade ut misstänkt narkotika

Vid åtta-tiden på lördagskvällen kastade en eller flera personer ut vad som misstänks vara narkotika ur en bil. Detta, då polisen tänkte stoppa bilen. .

BT - 4 timmar sedan

Emelie Rantzow slog personligt rekord – och skadade sig

Det kunde knappast ha börjat bättre för Ymers Emelie Rantzow – som slog personligt rekord i 60 meter. Men i finalen var olyckan framme..

BT - 4 timmar sedan

Elin Thornberg: Jag skulle bli väldigt förvånad om en man vann årets final

Hann Ferm kom, sågs, trallade ”la di da di da di daa”, och tog hem den mest självklara finalbiljetten i årets Melodifestivals historia. Om två veckor lär hon ge favoriterna Dotter och Anna Bergendahl en hård match..

BT - 4 timmar sedan

Mello: De gick vidare till final i Melodifestivalen

Victor Crone och Hanna Ferm går direkt till finalen i Friends Arena från Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö. Under Victor Crones "Troubled waters" stod publiken inne i arenan upp och klappade i takt..

BT - 4 timmar sedan

Konservativa går framåt i Iranvalet

När mer än hälften av rösterna räknats efter fredagens val i Iran ser de konservativa ut att ha tagit ledningen –delvis till följd av det låga valdeltagandet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.